Måndagsridning

Idag fick Molle gå ut i skogen som planerat, han var riktigt fin och framme, galopperade uppför backen ett par gånger och travade nerför. Han är hetare nu när jag fått ihop honom ett snäpp till, han orkar såklart inte gå så hela passen ännu men märks att han får så mycket mer styrka när han använder bägge sina bakben! Är så glad för att jag har jobbat mig igenom detta och lärt mig att rida med bägge sidorna mycket mer. Ger mig så mycket mer verktyg för framtidens hästar.

Ibiza fick göra sitt första pass hos mig redan idag, jag tycker det är bra att hästarna när dem kommer till nytt ställe får använda sin kropp och hjärna och bli lite trött, så dem inte har samlat på sig 2 veckors överskottsenergi innan man ber dem om lite jobb. Och vilken pärla! Stod på gången som om hon inte gjort annat, ryktade bort en halv häst i vinterpäls tror jag. Hon njöt, stod helt still vid sadling och tränsning. Hon har varit hos proffsiga och fantastiskt duktiga Evelina Johannisson för inridning och vilken bra grundskola hon har fått. Jag började med att gå ett varv runt ridbanan och sedan longering följt av uppsittning själv där hon står still och väntar på mig. Kan man få en bättre start?

Jag behöver väl inte förklara i andra ord än att jag är kär. När vi blir "en" så är allting bara på plats. Får nypa mig i armen och hålla fötterna på jorden. Att bygga styrka tar lång tid, men när man rider en häst som får en att känna "vad som komma skall", så kommer det både ett pirr och ett lugn i magen. Vår tid kommer, den ligger där framför oss. Första dagen med 2 hästar och jag kommer somna så gott.