Clinic

Igår hade Kristian von Krusenstierna clinic i Dalarna om dressyrens byggstenar.
Han pratade mycket om vikten av att använda sin sits efter den häst man sitter på. Att vara stark och stabil långt ner i magen, för att kunna ha mjuka tillbakarullade axlar och avslappnade ben. En till sak som jag tar med mig är att han infört en egen skala för hur mycket kontakt han har. Och pedagogisk som han är så blir man ju mer medveten själv om man döper kontakten till 1,2,3,4 eller 5 på den skalan, då är det logiskt för ryttarhuvudet att veta om man har lika mycket i bägge tyglar, att veta i vilken rörelse vill jag ha mer/mindre kontakt. Mycket bra för hjärnan när han sätter ord på sådant som man kanske annars krånglar till, gärna jag då i min iver att vara så duktig och bäst på första försöket. ;)

Ska berätta mer om hur det gick att rida idag, men först ska jag ta ett bad för jag blev kall i stallet och då får jag världens magknip så måste lägga mig i ett varmt bad med Peter Marknes bok tror jag.

 

Mysigt foto från min sponsorfotograf Mira Lindgren. Om någon månad kanske hon kan fota mig och Ibiza, när vi har fått rida ihop oss lite mera. <3