2 timmar i solen

Alla hästar fick vila långfredagen då vi planerat så och behövde ta igen oss lite. På lördagen däremot var vi igång igen och red allihopa, så mysigt med mycket folk i stallet och fint väder. Ibiza gick ett pass för Emma med fokus på att rubba hennes balans lite genom att vända på henne för att få henne att söka sig till mer stöd från mig. Galoppen kändes fantastisk, balansen till höger är riktigt bra. Efter ridpasset skrittade vi ut på grusvägen och tillbaka tillsammans med Ibizas ägare. 

Molle fick gå ett pass på banan då han kändes ivrig och prillig när jag gjorde iordning honom. Gjorde lite repetition från träningen i torsdags och han kändes fin, men kände att jag efter detta behöver ett back-to-basic pass. Så igår red jag ut, och fokus på att komma fram till bägge tyglar och svara rätt på både hand och skänkel. När Molle inte är lösgjord så motarbetar han mig, när jag då ber om mer bakben så svarar han genom att trycka upp nacken vilket leder till att jag vill ta mer i tygeln och så börjar vi jobba i fel ände. När jag rider mina lösgjörande pass så är jag nu extra noga att inte fastna i vänstertygeln utan jag joggar och försöker placera bogarna åt höger och bara lirka med ställningen till vänster. När han känns bra i höger är han oftast jämn i bägge tyglar och då rider jag lite förvända öppnor/slutor rakt fram på grusvägarna. Tar galopp tidigt och vill att han bara rullar framåt och är rund, böjer gärna åt "utsidan" och fångar upp på nya yttertygeln, för att känna att han kliver igenom och kommer med över ryggen. 

Igår jobbade jag vidare med skolorna längs grusvägen, och när det klickade i för honom växlade jag hö-vä-sluta rakt fram och jisses vad jag fick lösgjord häst, rätade ut och kunde trava precis hur som helst, stort, litet, kvickt, kadens. Med en underbar kontakt där tygeln blivit en strömkabel mellan oss. Wow! När han inte längre gör sig rak utan istället blir stark med den här nya böjningen i sin kropp så kommer han bli så läcker. Han är redan läcker! Han gjorde mig förtusan tårögd igår, när vi efter mycket skritt bara kortade tygeln så är han där framme, så jag bara placerar handen framför manken och rider med magen. Byten, slutor, piruettgalopp med en stor hals och helt ihop bakifrån och fram.
Inget slår den känslan!

Råkade bli 2 timmar men jag skrittade väldigt långa sträckor, dessutom behöver han en riktig genomkörare emellanåt för att få musklerna ordentligt genomströmmade och få ro i huvudet. Han är en svår häst då han är het och lat på samma gång, och kan skifta mellan de blixtsnabbt. Men nu har jag hittat ett jättebra upplägg och mönster genom vår träning, känns stabilt och tryggare än nånsin.
 
 
#1 - - Erika Pettersson:

Åh härligt o bara skritta ut 😊

Svar: Vi körde alla gångarter och lösgjorde ordentligt, men med mycket skritt däremellan :)
Elin Haglöf