Placering MSVA1

Som rubriken lyder... vår första placering på denna nivå, vår andra start! Vi gjorde inte allt bra men grejen var att Molle min fantastiska prins var med mig så bra så jag ville inte be om mer, det får komma senare, att få en lugn runda där vi båda två andas och njuter är fullt godkänt i det stadiet vi är i som nybörjare på denna nivå. Nyper min arm! Vi sover här en natt och tävlar imorgon med ny energi! Skriver mer och visar bilder när vi kommit hem. Kram från ett lyckligt ekipage! 
Grymma hästar

Igår tränades båda hästarna! Först ut var Molle där jag lade fokus direkt i galoppen, bakbenen in under kroppen, bära upp sig fram till tygeln. Några steg där och där får vi verkligen upp fronten, jag måste få in alla delar i rätt ordning: framåtbjudning, lösgjordhet, rakriktning, samling. Ibland måste jag överböja honom lite (inte halsen alltså) för att få fatt i de där bakbenet som saknas, och sedan kan jag rakrikta honom och tänka upp på ytter rund för inner. Man kan inte stirra sig blind på att bara rida på ett sätt, utan blanda lite. Blir han för rak så smyger han sig uppåt i nacken och släpper baken, blir han förböjd så tappar jag ut sidorna och bogarna i synnerhet. Konsten att ställa och runda åt ena hållet utan att tappa andra sidan. ;)

Oh la la!
Riktigt nöjd i alla fall!

Ibiza min lilla raket. Hon är så underbar! Jag började där jag slutade dagen innan med ett riktigt stöd, och idag var det såklart lite jobbigare att vara inramad. Lite träningsvärk, hon gav mer detta pass och då faller hon lite mer isär i balansen istället. Men det gäller att redan nu känna hur mycket jag ska kräva. Det många gör fel är att dem ställer inte ett enda krav på hästen tills den ska fylla 5 och helt plötsligt ska den hoppa banor, rida skolor, sätta gångarter m.m. och då undrar hästen vad tusan du gör när du låtit den rulta fram som 3 och 4 åring. Och missförstå mig rätt, jag menar inte att man ska kräva saker dem inte kan, men man ska aktivt be dem komma in i systemet, i vårt fall att vara mellan hjälperna. Det spelar ingen roll om det är 3 meter eller 3 varv, jag är lika glad och berömmande på Ibiza när hon söker rätt lösning. Det ska vara väldigt roligt att vara på plats, där ska man få klapp och beröm! Och vi avslutade med att skritta av ute, själva! Och travade på grusvägen. Stolt! Vi red förövrigt samtidigt som 2 andra hästar på banan, bara det är en omställning som hon inte viker ett öra åt.


Fina tjejen

Igår fick Ibiza joggas lätt på banan och Molle fick gå ut i skogen. Biza var helt fantastisk! Nu har vi ett riktigt bra sug på tygeln och kontakt mellan mig och henne. Härifrån kan jag börja rida på riktigt. När kontakten finns, hade vi helt plötsligt kontroll på oss båda. Kunde tempoväxla ner inför hörnpassering utan att störa henne, bara tänka det. Vända på henne, rida bågar, lägga om ben. Hon kändes dubbelt så stor att rida, och fick helt plötsligt en häst framför mig. Och då bara joggade vi, alltså inget tryck eller maning på framåt. Tänk när vi ska sätta samling och energi ifrån detta?! Nyper mig i armen, vad har jag gjort för att förtjäna det här! 

Nu framöver är det dags att börja tempoväxla, börja med övergångar och rida ut i skogen, varvat med löshoppning och galoppera lös i ridhuset. Eftersom Ibiza har så mycket talang och har enkelt för sig så är det viktigt att vi varvar hennes träning, för om jag höll mig bara på ridbanan under den tiden hon ska sätta styrka så skulle hon tröttna ur på mig, det är en sån här häst som man skulle kunna lära alla grejer väldigt tidigt, men det är för tidigt att göra det innan hon är musklad/stärkt för det, och hon skulle tröttna om jag bara red runt runt för hon har för mycket huvud för det. Så att kunna rida ut och åka och släppa henne i ridhus är viktiga delar ur en plan för hennes framtida hållbarhet och arbetshuvud.
Träningar

Molle har gått träning för Emma både lördag och söndag, började med en seg-kola-känsla där liksom alla hjälper kommer fram 3 steg senare, och när jag är snabbare så får jag ändå inte snabbare reaktion. Då får jag göra det han inte tror att jag ska göra. Enkla byten, snabba övergångar, ryggning, vända, några byten. Överraska honom. Jobbade mycket med slutan in till medellinjen sedan byte rakt fram, vi jobbar med att ha rundhet i kroppen men ändå fronten uppe och framför, kunna galoppera ut sprången mer i slutan. Sedan piruettjobb och kollade en serie.

I traven jobbade vi samspelet med tempoväxlingarna men det tog lite tid innan vi fick växlar istället för bara gas och broms. Så vi trampade honom lite och det hjälpte väldigt mycket. Dagen efter fortsatte vi direkt med att söka bakbenen redan i skritten, jag måste få effekten av mina framåtdrivande hjälper att han faktiskt tar i med sina bakben. Och när dem kommer så höjs ryggen och helt plötsligt har man "en" häst, i "en" enda del som man rider på. Och man känner inte ens att han är isär när han inte är riktigt på plats längre, men när han kommer dit så känner man den enorma skillnaden. Och det är underbart, då sitter liksom kontrollen av bakhovarna i tyglarna, och då är det som att ben och tyglar och bett inte behövs längre utan kontrollen sitter i den lodräta sitsen, som kommer av sig självt när hästen är "på plats"! Önskar alla fick uppleva denna underbara känsla. Följde med i galoppen där Emma säger att hon aldrig sett han lyfta fronten så, från bogarna. Jag kände det, men han orkade verkligen inte många språng. Men försökte underhålla det, genom en sluta men bensinen var sen slut. Underbara häst, nu är det från i vintras på gång igen, nu är han starkare i hela kroppen och jag hoppas kunna ha knappar för att stänga av och sätta på lite som jag vill snart! 

Idag fick han göra en repetition för att se om något satt kvar från gårdagen och idag behövde jag bara samla skritten så var han på plats, fantastisk häst. Och jag jobbade smart som bara joggade tio minuter. Det ska inte vara för jobbigt att arbeta helt korrekt såhär i början när vi kommer dit igen. Men när han är där så faller allt annat på plats, så som sagt: gäller att hitta snabbaste vägen dit för att kunna rida ekonomiskt och smart på framridningen sedan successivt rida igång bakifrån ännu mera för att ha den motorn och bärigheten som kommer. Då finns det tio växlar i hästen, inte två.

 

Update

Tredje veckan med Ibiza och igår imorse hade vi vårat bästa pass. Hon var på tygeln och jag kunde påverka henne utan att hon försvarade sig med att öka farten eller släppa stödet. Känns som att vi härifrån kommer kunna utveckla ridbarheten och börja bygga styrka, är så glad för det! Det finns så mycket gångart i henne, så det behöver bara rätas ut var hon ska sätta sina ben och helt enkelt vidareutbilda henne. Idag kunde jag rida henne framåt och tillbaka, och vända hur som helst. Jättehärlig känsla och hon bara driver och driver, hjulet slutar aldrig snurra om ni förstår hur jag menar.

Molle fick gå ut i skogen igårkväll, och förlåt att jag tjatar, han är faktiskt så fin just nu! Jag kan börja använda mina tricks och skolor för att verkligen verkligen lösgjöra honom och hjälpa honom att använda sin kropp rätt, så det är inte svårt för honom att vara så fin som han är. Det är en häftig känsla och jag är så ödmjuk inför den resan vi gjort. Nu känns det som att jag börjar i rätt ände, och jag missar inte dem där små sakerna som jag kanske tidigare släppt förbi, som varit den stora skillnaden egentligen. Det sitter bara hos mig! :)

 

Mina stjärnor

Alltså mina stjärnor. Nyper mig i armen! 
Molle joggade ju superlätt dagen innan för jag kände han var lite trött efter vår uteritt. Men igår var planen att jobba på och jag red så jäkla bra! Äntligen har det som Emma tjatat om i två år sjunkit in och igår hade vi en otrolig kontakt med varandra. Han var i ramen, ihop från bägge sidor och så reaktiv för skänkeln. Jag upptäckte vad jag gjort fel tidigare för igår var allt så "självklart". Såg från filmerna som mamma filmade hur jag ska gå vidare med detaljer ur det här också, t ex ur en sluta över diagonalen måste jag bli supernoga att rakrikta och rida in bakbenen rakt under honom 2 steg innan jag vänder eller rider vidare. Så jag inte skyndar mig igenom något. Men jag hade koll på allt för jag hade sån bra kontakt bakifrån och fram, så jag kände vad jag behövde göra och var jag behövde skola eller bara mjukna och åka med. Är grymt stolt över oss som ekipage. Det är såhär han ska vara! Han kommer inte utveckla sin gång så mycket mer utan det är bara mer styrka som kommer öka, så att vi kan trava sådär smashing genom skolorna också. Jag höll ihop honom mycket mer och han blir ju het, inte alls lat och långsam. Det sitter bara i vad jag som ryttare gör. Tack till min bästa Emma som har lärt mig den hårda vägen, genom att låta mig begå misstag och kämpa mig igenom det svåra. Efter det är känslan som att det bara är att tuta å köra. För nu iaf. :) 
Lilltjejen fick prova tömköras. Har verkligen känt att jag litar till 100% på henne nu och vet hur hon reagerar på olika saker, så jag kände att jag kunde introducera detta. Började såklart nära men backade av längre och längre när hon förstod och hennes fokus alltså, det är total fokus på mig och vad jag ber av henne. Hur härlig häst att jobba med?! Blev sjukt ridsugen då jag tyckte kontakten blev jättefin, tömkörningen kan bli ett väldigt bra komplement till henne tror jag. Ikväll ska jag rida efter jobbet, hoppas på samma kontakt!Underbar tjej som bara står, lugn och väntandes när jag flyttar tömmar och ändrar. 

Kan ni påminna mig om det här inlägget nästa gång hela gänget är ur form?! Haha.. :)

Lätt jogging 
Joggade väldigt, väldigt lätt idag. Bara för att jag ville att hans muskler skulle röra lite på sig efter gårdagens långa tur på varierande underlag. Han kändes trött i bakkäran, så krävde inget än att han följde tyglarna i trav och galopp. Imorgon känner jag om vi kan jobba på igen lite lätt. Då är det lite kvickare steg som gäller. 

Ibiza fick gå ut i skogen med skydd runtom. Hon ska vänjas in med att ha allt på sig inför vintern när hon ska köras till ridhuset hela veckorna. Då måste man ha boots och skydd både fram och bak. Snart dags att börja linda henne också. Hon är en myshäst, hon njuter av att strosa med nosen i backen när vi promenerar. Inte ens änderna som flög ur ett vattenfyllt dike precis bredvid skrämde upp henne. Men jag försöker hålla hennes ramar tajta, inte släppa på våra "gränser" utan din bubbla är din, min bubbla är min. Man vill gärna ha mulen gosandes i ansiktet men om jag tillåter det en gång så förstår hon inte vad jag menar när hon inte får gå på mig nästa gång. Jag ska jobba henne lite från marken imorgon så hon får vila nån dag till från ryttare sen tränar vi på igen. Stödet kändes så bra igår på slutet, stödet där mekaniken går genom kroppen, över ryggen och fångas upp i tygeln och kan stämmas av, samt ridas. Där har man ridbarheten. Och den känns fantastisk på denna häst.

Alltså vädret?? Molle tycker inte heller om att få snö i ansiktet...

2 timmar i solen

Alla hästar fick vila långfredagen då vi planerat så och behövde ta igen oss lite. På lördagen däremot var vi igång igen och red allihopa, så mysigt med mycket folk i stallet och fint väder. Ibiza gick ett pass för Emma med fokus på att rubba hennes balans lite genom att vända på henne för att få henne att söka sig till mer stöd från mig. Galoppen kändes fantastisk, balansen till höger är riktigt bra. Efter ridpasset skrittade vi ut på grusvägen och tillbaka tillsammans med Ibizas ägare. 

Molle fick gå ett pass på banan då han kändes ivrig och prillig när jag gjorde iordning honom. Gjorde lite repetition från träningen i torsdags och han kändes fin, men kände att jag efter detta behöver ett back-to-basic pass. Så igår red jag ut, och fokus på att komma fram till bägge tyglar och svara rätt på både hand och skänkel. När Molle inte är lösgjord så motarbetar han mig, när jag då ber om mer bakben så svarar han genom att trycka upp nacken vilket leder till att jag vill ta mer i tygeln och så börjar vi jobba i fel ände. När jag rider mina lösgjörande pass så är jag nu extra noga att inte fastna i vänstertygeln utan jag joggar och försöker placera bogarna åt höger och bara lirka med ställningen till vänster. När han känns bra i höger är han oftast jämn i bägge tyglar och då rider jag lite förvända öppnor/slutor rakt fram på grusvägarna. Tar galopp tidigt och vill att han bara rullar framåt och är rund, böjer gärna åt "utsidan" och fångar upp på nya yttertygeln, för att känna att han kliver igenom och kommer med över ryggen. 

Igår jobbade jag vidare med skolorna längs grusvägen, och när det klickade i för honom växlade jag hö-vä-sluta rakt fram och jisses vad jag fick lösgjord häst, rätade ut och kunde trava precis hur som helst, stort, litet, kvickt, kadens. Med en underbar kontakt där tygeln blivit en strömkabel mellan oss. Wow! När han inte längre gör sig rak utan istället blir stark med den här nya böjningen i sin kropp så kommer han bli så läcker. Han är redan läcker! Han gjorde mig förtusan tårögd igår, när vi efter mycket skritt bara kortade tygeln så är han där framme, så jag bara placerar handen framför manken och rider med magen. Byten, slutor, piruettgalopp med en stor hals och helt ihop bakifrån och fram.
Inget slår den känslan!

Råkade bli 2 timmar men jag skrittade väldigt långa sträckor, dessutom behöver han en riktig genomkörare emellanåt för att få musklerna ordentligt genomströmmade och få ro i huvudet. Han är en svår häst då han är het och lat på samma gång, och kan skifta mellan de blixtsnabbt. Men nu har jag hittat ett jättebra upplägg och mönster genom vår träning, känns stabilt och tryggare än nånsin.
 
 

Dala Dressage

Vi har en jättefin häst i stallet just nu, River kallas han och är en mycket större och bredare häst än vad jag är van att rida. Han är kalasfin att rida, härlig bjudning och ger en trevlig känsla. Här är några bilder när vi red tillsammans jag och Emma.

 


 

Långfredag

Ibiza gick ett pass på banan i förrgår och det blåste snö i sidled och var iskallt! Ändå sköter hon sig och uppför sig som en prinsessa. Kontakten var lite av och på så jag red på lätt lätt tygel och bara väntade ut henne lite. Igår var det bra igen från start, gäller att hitta var vi kan mötas! Hon är en häst som av naturen är "ihop" så jag måste bara hitta var jag balansera henne bäst. Just nu jobbar vi med att hitta en lugn trav där kontakten är bra, för att därifrån kunna göra tempoväxlingar som inte rubbar balansen utan sakta men säkert sätter vikten på bakbenen utan att på nåt sätt stressa henne framåt. Hon kommer röra sig hur stort som helst, just nu ska vi ha kontroll på våra kroppar tillsammans. Är så roligt, hon är helt olik många andra unghästar jag ridit. Helt sjukt olik Molle, men jag lär mig mycket på detta. 

Molle gick en jättebra träning för Emma, skolor med riktigt bra böjning, lydig galoppdel och när jag sen ska åka ut på kvällen för att tvätta honom har han gjort ett broddtramp så illa så han markerar när han travar, i boxen. Tävlingen idag blev inställd, blev mest ledsen för Molles skull såklart men också för att vi missade en rolig tävling. Men dem kommer det fler av, det viktigaste är att det förhoppningsvis inte är något allvarligt med broddtrampet, och att han är hel i övrigt. Idag fick bli en slö långfredag istället, usch slödagar är inte roliga! Blir trött och rastlös på samma gång.

 
 

Morgonpigg

Tidigt imorse var jag och Molle på banan för att stämma av känslan och lösgjöra där det behövdes helt enkelt. Kände redan när jag kortade tyglarna, så mjuk och fin. Framme i bägge tyglar på en 2:a och lätt att få med både insida och utsida åt bägge håll i hörn och böjda spår. Tog galoppen och satte direkt i jobb, inte hamna i att han får räta ut sig och jag tar balans i vänster. Så svag sluta, tappade galoppkvaliten så ställde mig upp och släppte fram honom i en större galopp i lätt sits och tog min högerhand lite ut för att inte bli kvar på vänster ändå. Redan där släppte det, kunde tänka lite förvänd sluta och sedan börja jobba igen. Slutor, förvänd sluta, öppnor där jag var extremt noga att inte hamna på yttre sittbenet utan sitta med i böjningen. Han var kalasfin! Skrittade lite, sedan gjorde jag lite övergångar skritt-galopp, tog varannan högerfattning varannan vänster. Kom "stuns" i avslappningen, jag är så glad att han är tillbaka! Enkla bytena får väldigt mycket på plats, speedcontrol, samling, mjukhet i bakbenen, inramning m.m... 

Avslutade snabbt och skrittade av ute där snön började falla. Det gjorde inte ens något, när man är så lycklig att få jobba med sin bästa vän. Jag är så glad att jag tog mig igenom den svackan, förlåt att jag tjatar men dem som inte möter sina problem kommer ju inte över dem heller. Jag vill inte känna känslan att jag kunde gjort något mer kvalitativt men valde att fastna i min egna comfortzone. Nu har jag mer verktyg och nya känslor att leta efter hos alla hästar jag rider. Happy onsdag på er! /en lycklig tjej. 

Guldstjärna

Molle fick gå en långtur ute i söndagskväll, mycket galopp och rund form och mjuk i sidorna. Känns larvigt men han är ju typ min bästa vän, känns som man har riktig kvalitetstid med varandra och vi följer varandras kroppspråk. Lite skutt över stockar och lite backträning blandat med finfin trav. Älskar att kunna rida precis var jag vill med honom, på blandade underlag, upp å ner, jag tycker det är som crossfit för en häst. 

Igår fick han jogga på banan, bara för att inte stelna till inför tävling, hellre rida lite varje dag. Slutade efter typ 15 minuter, han var så fin. Lite längre och lägre i formen, inte någon samling utan bara lösgjörande och med framåttänk. Tänk att för några veckor sedan kunde jag inte korta tyglarna eller komma fram i trav utan att vi var "osams". Thank god för att man lämnar svackor och glömmer dem igen!

Ibiza var så fin igår! Hon tog jobbet med sig sen söndagen och igår kunde jag ta kontakt i tygeln och driva henne fram till det, hon har så lätt för sig och det ska jag vara rädd om. Men känslan när hon liksom hamnar mellan skänkel och hand, där är alla dörrar öppna liksom! Dessutom i full storm + att vi red med en av Emmas elever samtidigt inne på banan, en guldstjärna bara för det. 


Molle efter vår uteritt.

Att utvecklas är vinsten

Varit så lycklig hela veckan. Molle gjorde ett underbart pass i torsdags helt efter min plan, tävlingstrav med lite tryck och jämn i bägge sidorna. Avslutade snabbt när han var så duktig. I fredags red vi galoppintervaller ute i skogen och Molle växlade upp rejält, bra för dressyrarbetet att växla om och ladda ur lite. I lördags bestämde vi att Emma skulle hoppa upp och känna nu efter dessa 3 veckors arbete med våra svagheter, och hon kände sån skillnad och nu är det dags att ta vid på mer böjning igen. Underbart att få bra betyg av Emma och Molle dansade såklart fram, jag är så lycklig för den hästen! Alla gånger man är ledsen för att man gör misstag och gör fel, så kommer vi igenom dem tillsammans och vidare på nästa nivå! Att utvecklas är den stora vinsten, den resan är värd alla pengar i världen. Känner mig så stark just nu.

Och Ibiza har fått skrota i hagen, sovit och rullat sig. Efter några dagars vila tog vi ett pass med Emma idag, där fokus var att vara lite mer hos mig, en början till att kunna tempoväxla och helt enkelt träna sin balans på bakbenen. Jag vet att hon kommer bli så välriden av detta jobb, för denna tjej har en otrolig energi och nästan för mycket gång så den kommer aldrig vara ett problem att ta fram. Jag är så kär!

Finaste Ibiza! 

Kvällspass

Igår red jag Ibiza först. Började med att rykta bort ännu lite vinterpäls och halva hagen hehe, hon rullar nog för att få lyxbehandling på stallgången efteråt. Hon uppskattar verkligen att bli ompysslad. Hon var redan idag bättre när jag longerade med inspänningen, den sätter jag löst än så länge men syntes att hon letade lite mer kontakt med dem. Ridningen stämde mycket bättre från start då jag rätade upp mig och red hennes form lite mer med sätet och mötte upp med stöd när hon sökte det, när hon kommer mellan hjälperna är kontakten jättefin och spontana reaktionen blir att gå fram med handen och hon följer med, underbar känsla. Några veckor till så kommer hon arbeta rätt från start till avsittning, och det är ju önskvärt att bara behöva rida ett par minuter åt gången. Galoppen satt mer på hjälpen och hon är en riktig arbetsmyra.

Molle fick gå ett joggingpass då han också vilade igår. Jag hade gärna ridit igår men det fanns helt enkelt inte utrymme för det, om så än bara för 5 minuter. Började med att trava fram och med Kristians ord i huvudet började jag på en kontakt på ettan i bägge tyglarna. Märkte att det här tänket fungerade väldigt bra för jag reagerade sedan när jag skulle rida skänkelvikning att helt plötsligt hade jag 3 i vänster och 1 i höger, då bara "tog" jag 3 i höger också och det var så självklart. I galoppen jobbade jag mycket förvänd där jag böjde sidorna lite på honom, i höger galopp böjde jag vänster och red lite vä-öppna och i vänster galopp tvärtom. Avslutade med en avslappnad framåt trav med tänket att ha 3 i höger och 2 i vänster, nu börjar det komma. Idag ska jag utveckla därifrån och börja med lite framåt trav med jämn kontakt sedan tänkte jag trampa honom lite för att kvicka till bakbenen och genom dessa övergångar få ihop kroppen på honom, ur det tänkte jag trava skolor och jobba med jämnheten i tävlingstraven. Måste komma ihåg att backa ett steg och rida framåt om vi tappar kontakten eller jämnheten.
Laddad!

 

Clinic

Igår hade Kristian von Krusenstierna clinic i Dalarna om dressyrens byggstenar.
Han pratade mycket om vikten av att använda sin sits efter den häst man sitter på. Att vara stark och stabil långt ner i magen, för att kunna ha mjuka tillbakarullade axlar och avslappnade ben. En till sak som jag tar med mig är att han infört en egen skala för hur mycket kontakt han har. Och pedagogisk som han är så blir man ju mer medveten själv om man döper kontakten till 1,2,3,4 eller 5 på den skalan, då är det logiskt för ryttarhuvudet att veta om man har lika mycket i bägge tyglar, att veta i vilken rörelse vill jag ha mer/mindre kontakt. Mycket bra för hjärnan när han sätter ord på sådant som man kanske annars krånglar till, gärna jag då i min iver att vara så duktig och bäst på första försöket. ;)

Ska berätta mer om hur det gick att rida idag, men först ska jag ta ett bad för jag blev kall i stallet och då får jag världens magknip så måste lägga mig i ett varmt bad med Peter Marknes bok tror jag.

 

Mysigt foto från min sponsorfotograf Mira Lindgren. Om någon månad kanske hon kan fota mig och Ibiza, när vi har fått rida ihop oss lite mera. <3 
 

Måndagsridning

Idag fick Molle gå ut i skogen som planerat, han var riktigt fin och framme, galopperade uppför backen ett par gånger och travade nerför. Han är hetare nu när jag fått ihop honom ett snäpp till, han orkar såklart inte gå så hela passen ännu men märks att han får så mycket mer styrka när han använder bägge sina bakben! Är så glad för att jag har jobbat mig igenom detta och lärt mig att rida med bägge sidorna mycket mer. Ger mig så mycket mer verktyg för framtidens hästar.

Ibiza fick göra sitt första pass hos mig redan idag, jag tycker det är bra att hästarna när dem kommer till nytt ställe får använda sin kropp och hjärna och bli lite trött, så dem inte har samlat på sig 2 veckors överskottsenergi innan man ber dem om lite jobb. Och vilken pärla! Stod på gången som om hon inte gjort annat, ryktade bort en halv häst i vinterpäls tror jag. Hon njöt, stod helt still vid sadling och tränsning. Hon har varit hos proffsiga och fantastiskt duktiga Evelina Johannisson för inridning och vilken bra grundskola hon har fått. Jag började med att gå ett varv runt ridbanan och sedan longering följt av uppsittning själv där hon står still och väntar på mig. Kan man få en bättre start?

Jag behöver väl inte förklara i andra ord än att jag är kär. När vi blir "en" så är allting bara på plats. Får nypa mig i armen och hålla fötterna på jorden. Att bygga styrka tar lång tid, men när man rider en häst som får en att känna "vad som komma skall", så kommer det både ett pirr och ett lugn i magen. Vår tid kommer, den ligger där framför oss. Första dagen med 2 hästar och jag kommer somna så gott. 

 
 

Nya hästen

Igår anlände den nya hästen till gården, ett fyraårigt sto e: Apache u: Topic ue: Goodtimes. Topic är ett sto, som jag förstått det, har alla utmärkelser ett sto kan få, både som presterat själv och som har presterande avkommor. En toppen stolinje! Hästen heter Ibiza och är än så länge bara inriden, jag kommer fokusera först och främst på att lära känna henne, i ridningen behöver vi fokusera på att hitta en kontakt med varandra innan vi går vidare med utbildningen. Hon kommer från Holland och har mycket nerv, men målet är att ha en häst som är stensäker från marken och den där mixen av energi och avspänning när jag rider! Hoppas ni vill följa vår resa tillsammans. 

 

Molle fick gå ett till pass på banan igår, vi kom över vår tröskel äntligen, nu känns det nära innan det klickar i ordentligt igen. Fick honom att gå genom kroppen men vara kvar hos mig, ni vet när hela halsen blir dubbelt så bred och han håller ihop sig själv. Då fungerar ju allt annat, som ni vet. Idag ska han få klättra lite i skogen och inte ha så höga krav, så han orkar köra på nytt imorgon. 

 

Jag tog hjälp av en graman på Molle, för att kunna renodla skänkeln utan att han gav sig iväg och jag blir hängandes i tygeln istället.


RSS 2.0