Tävling 29/10 Storvik Ovansjö RK

Igår var det tävling, årets sista start och debut i MSVA! Det gick strålande bra tills piloten fick blackout, men det har jag redan glömt, fokuserar på den jäkla bra känslan, vårat bästa travprogram hittills och så otroligt fina kommentarer från domare, medtävlande och alla i teamet. Gör en liten genomgång här också trots att jag försöker glömma min största tabbe någonsin...

Molle gör en jättefin framridning, känner verkligen trycket och energin från bakbenen över ryggen, och inne på banan så rider jag som tusan! Släpper inte ut honom utan pumpar in energin och har den med mig. Vårat bästa travprogram någonsin där jag får flera åttor och fina kommentarer, det följer med in i skritten och vi har 7or genom både samlade och ökade skritten. Alla domare hade mig på 70% efter traven. Sen... fattar vi galopp och jag känner att vi har nog korsgalopp, men tror att han fixar till det själv. Sen känner jag att något är fel genom hörnet, men börjar tänka: ska jag rätta till, tänk om min känsla är fel, pinsamt att gå ner i skritt och fatta galopp igen o.s.v. Jag vågade inte lita på min känsla att galoppen är fel, och fortsätter rida första slutan i HÖGER GALOPP! Alltså det är så pinsamt. Alla poäng på fattning, slutan samt bytet försvinner i nollor och ettor. Jag vågade inte lita på mig själv nog att göra en rättning. Så, nu har jag berättat om det, nu ska jag försöka glömma det och inte älta det. (Men ni ska veta att jag räknade på protokollet och hade vi fått 6or på dem grejerna så hade vi haft 64% och en 3e plats! Haha det kommer, andas....) Jag fortsatte programmet med att skratta åt mig själv, tappade lite fokus men kunde inte göra annat än att le åt mig själv under tiden jag red. Jag hade ju redan ridit bort alla poäng så det var bara att le och inte sura ihop.

Fortsätter med halvpiruett åt höger där piruetten blir jättebra men han gör ett omslag sista språnget ur, jag rättar denna gång och gör bytet på rätt ställe, följt av en bra längning och ett luftigt fint byte innan kortsidan. Nästa sluta som är våran svåra gör vi utan problem (6,5or och 7or) följt av vänsterbyte (6,5or och 7or) och sedan blir vänsterpiruett som vi egentligen gör bättre lite stor, som en stor volt tillbaka och så bytet lite för tidigt. Så tidigt att en domare ger oss 0a för att det är på fel ställe, hårt men rättvist. Serien börjar väldigt bra men jag som redan är lite upptrissad glömmer bort efter första 2 bytena om jag skulle byta  PÅ fyra eller EFTER fyra, så ett byte blev med 5 språng emellan, så räknefel och 5or. Sedan en fin avslutande halt och wow! Jag är så nöjd, känslan är fantastisk och ja, visst har vi där att göra när vi har kontroll på oss och lite mer självförtroende.

Det är det bästa travprogrammet vi har ridit i år, vi gjorde alla grejer och det var inget som var konstigt, jag var inte nervös ens. När domarna skriver kommenterar som "Härlig häst!" "Ser fram emot att se er igen" och "Börjar SÅ bra" så känns det extra roligt. Flera åttor och domartrion var verkligen överens i travprogrammet. Jag tar med mig det och så tar vi revansch tävlingsmässigt en annan gång. Molle var helt fantastisk, gjorde bara det jag bad om. Vilken häst! 
Nu har vi provsmakat på mitt drömmål med dressyren - nu ska vi göra det bra också!! :D Ser så fram emot 2017! Vilka häftiga år vi har framför oss, nu är vi här, där vi ska nöta och förbättra några år innan det är dags för nästa nivå. Det är nu allt kommer förhöjas i kvalite och allt ska stärkas in, för nu kan vi alla rörelser. Nu ska det sättas ihop, stärkas och tränas in tekniker för att klara av allt som ska komma. Nya mål, nya möjligheter att starta cuper eller andra roliga tävlingar. Min fina Molle, nu börjar det roliga! 

Mot framtiden...

Träning

Äntligen är det snart dags för vinterträning. Molle ska nog få börja träningsperioden med semester haha! :) Han ska iaf få en vila under vintern. Nästa år är han 8 år, vi ska börja jobba mot MSVA och PSG klasserna, det ska till mycket mer styrka och alla rörelser ska utvecklas och sättas ihop till dem svårare, nya rörelserna. Det spelar ingen roll om vi aldrig rider en högre klass, men jag tänker fortfarande att vi ska göra serierna ända ner till byten i varje, vi ska sätta ihop galoppslutorna till en sax, vi ska träna samlingen ända till passage och piaff. Struntsamma om vi inte kommer rida såna klasser. Jag vill göra utbildningen på Molle hela vägen. Tänk vad häftigt! Jag är impad över hur många olika knappar jag har på honom redan nu. Igår gjorde vi serien med 5 byten i vart fjärde, jag trodde inte vi skulle få plats men det var inga problem. Han gör både det och swishande slutor i trav. Vad mer kan man begära, är en sån lyx att få rida en utbildad häst emellan alla unghästar vi får in på utbildning. Så tycker jag att det ska kännas varje dag, en lyx att få rida på sin häst. Och så tacksam är jag, även om det ibland kan låta annat. 

På förra träningen tränade vi halvpiruetterna, hur jag ska rida lite olika i hö respektive vä galopp. Det är teknik teknik teknik. Jätteroligt! Handlar inte om att dra och sparka på, utan sätta hästens kropp så att den klarar av uppgiften, styrkan kommer med tiden under träning. Ju starkare man blir, desto mer vill man ha. Förstår ni? :)
Igår var fokus istället på traven, när jag nu har bägge sidor med mig och känner suget av bakbenen på tygeln så är det dags att börja forma mer i sidorna. Att rida skolorna med mer böjning. Orsaken att vi inte böjt så mycket är för att lära honom att bära upp sig själv från manken först. Med för mycket fokus på böjning för tidigt så hade han inte orkat och då lutat sig lite på skänkeln, samt börja kompensera genom att kanske vagga fram eller vagga med halsen, för det han inte orkade men för att vara till lags och göra det jag bad om. Så fokus på lite rakare först för att göra lite i taget, sedan när böjningen ökar så är det inte så svårt att bara öka det kravet lite. Öppnorna börjar bli riktigt fina, och det gäller att hästen är undan redan i hörnet så att det bara är att styra in framdelen och glida på. 
Det är så roligt!