Tankar om nästa år

Molle känns stadig och fin, jag kan inte förstå hur han utvecklas så mycket fortfarande. Jag tittar på filmen från MSVA debuten och undrar hur vi kunde få så otroligt fina poäng i traven när vi nu travar dubbelt så bra? :) Längtar att få komma ut och tävla igen, och det gör man alltid när man har en bra form, en uppåtgående båge. Men vintern är lång och det kommer såklart dippa och gå upp igen. När han kommer till en ny nivå så vill man ju lite till, och det är så utveckling sker. Ju starkare hästen blir, desto mer kan man förädla den. Just nu håller Molle på att ändra om kroppen igen, han har lättare för att sitta på sina bakben, han vinklar sitt bäcken och halsen kommer upp från manken av att han bär sig över ryggen. Då får jag ett mjukt lätt sug på tyglarna och kan "bara sitta" och styra.

Kan ni påminna mig om den här känslan när jag skriver nästa gång att det inte gååår!?


Jag är lite förväntansfull inför nästa år. Jag tar ingenting för givet, men jag önskar ju att vi ska rida MSVA och PSG nästa år. Det är så roligt för äntligen har dem tagit tag i en cup för ryttare på MSVC nivå. Och jag är bara lite avundsjuk att jag inte kan rida den, den hade jag tyckt varit en fantastisk sporre för mig och Molle! Sen hade Dressyrringen en MSVB Cup, men jag förstod lite för sent att jag kunde anmäla till den. Och den får man inte starta i när man väl provat MSVA. Så det enda cupliknande som finns kvar för oss är Dressage Power, som är för proffs och eliten. Men jag tänker att vi får väl köra detta år som en provstart i dessa klasser först och se hur vi får till det på tävlingsbanorna, så får vi se var vår gräns går? (Mitt positiva sinne skriker till mig att det inte finns några gränser!) Intermediaire cupen är ju kvar sedan, som vi kvalar till via MSVA. Som jag förstått så kan man anmäla sig till küren via vanliga propparna, det är ingen särskild cup-anmälan som behövs så det kan ju vara en morot, att satsa på till året därpå. För mig är det så viktigt att ha mål och ambitioner med mitt tävlande, jag vill kunna sätta ut delmål och få en klar bild av hur vi ska komma fram.

Har ni några mål för nästa år? 
#1 - - L:

Litet sidospår: Du har så fina träns/kandar😍. Vad är det för märken och modeller?

Svar: Tack! Detta är från SD Design, modellen kallas Zo Divine. Lädret är jättemjukt och paddat med gele i nosgrimma och nackstycke. Jag gillar det rundsydda jättemycket! Mitt platta kandar är från BR Equestrian, lädret är också skitbra, men jag tycker rundsytt är lite extra fint. :)
Elin Haglöf

#2 - - L:

Tusen tack för Ditt svar. Har själv suktat lite åt SD Design och inte mindre nu efter Ditt svar😊

Svar: Kul! Säg till om du vill ha hjälp att beställa ett. Kram
Elin Haglöf

#3 - - JenniferDressage.se:

Hoppas min häst blir frisk och att vi ens kan ut och tävla igen.. Men annars att komma ut och tävla på andras hästar, hoppas verkligen på det åtminstone. :D Jag tror inte heller det finns några gränser för er två, ni kommer rida GP till slut om ni bara får vara friska förstås! :) Heja heja! Tycker det är så kul att följa er utveckling.

Svar: Vad kul, hoppas den blir frisk! :)Tack vad fint skrivet, jättekul att du följer oss här. :)
Elin Haglöf

#4 - - Caroline:

Hej! Jag undrar vart du läst det här om en msv C cup? :)

Svar: Ridsportsförbundets sida, är över hela Sverige :)
Elin Haglöf