Sjuk

Då jag blev riktigt dängförkyld igårkväll som satt i till idag, blandat med lite stress-sjuka så erbjöd sig Emma att rida Molle istället för mig idag, då jag tyckte det var en ansträngning att ens köra han till ridhuset. Han gick jättebra idag, jag visste att det var på G då vi jobbat upp det under ett par dagar, och när Emma kollat av gas och broms så bara flöt han fram, han tar i så mycket och visar upp sin fina flotta gång. Blev så stolt! Men han är lite lurig, för han gör som jag sagt innan inga dumheter, han står inte på bakbenen eller blir vrång när vi tränar men han försöker luras lite, typiskt fullblod. Han testar om han inte behöver acceptera skänkeln genom att springa ifrån, och ibland går han in i trans och stänger av ryttaren. Det märkte Emma nu, som är snabbare att märka när det händer så hon får tillbaka han snabbare genom att kolla av skänkeln och halvhalterna direkt. 

Det är klurigt och svårt, men vem har sagt att det ska vara enkelt? :P Men det kan kännas ibland som att det "bara är att göra si och så" men det är inte det. Man måste hitta på vägar att klura ut dem. Men som han gick idag, Emma fick ridningen bara i sätet, och man känner inte uppifrån hur mycket han rör sig, han har knäna i taket haha! :) Han är så duktig och ambitiös när han vill, riktigt bra arbete genom kroppen. 


Emma tyckte det var stor skillnad sen sist hon red honom, kvickare för skänkeln, stadigare och mer avslappnad i den runda formen, hon trodde att om någon månad är han starkare i den formen och kan få fler nyanser i tempoväxlingarna. Då kan man börja laborera mer i skolorna också, är så tacksam för att Emma red honom och så stolt över Molle som fortfarande utvecklas såpass mycket. Han har en helt ny mekanik och blir mer ridbar för varje säsong.. :)