Han levererar

Molle är fortsatt fin, het och häftig att rida. Jag bara tar tyglarna och sen är vi på plats, från början. Jag kan nu börja variera formen mer som jag vill, och jag har kommit in i det nya ridsystemet, det märker jag då jag nu väljer att kvicka till för skänkeln istället för att ta i bettet när vi kommer i "otakt". Han är så mycket mer känslig för att jag helt enkelt låter honom göra jobbet och har slutat hjälpa honom, det får jag bara göra på tävling. Han är lite het, men det är precis det som han ska vara, för att det ska bli enkelt att göra svårare grejer. 

Han joggades i onsdags och igår tränade vi för Emma. Enda situationen som är kvar nu för mig att helt ta kontrollen på, det är dem där jäkla mötena med andra hästar. För nu vet också Molle att jag innehar kontrollen över alla situationer, men just då är han riktigt dum faktiskt och hittar på skit. Igår körde han katapult upp på bakbenen och iväg, snurrade runt honom med tygeln och började om, sedan var det "bra". Ridmässigt var han fantastisk, vi red direkt efter framridningen igenom B5:an som jag ska tävla på söndag. Det är bara en testversion, att hinna med så mycket och inte alltid ha hela kortsidor på sig att förbereda. Det är en väldigt bra klass att förbereda sig inför MSVA och St George. Bara jag håller i högertygeln varje vänsterbyte så kommer det nog att gå bra, en väldigt kort travdel men med 3 längningar. Galoppen är lång och med en bytesserie. Ingenting som för oss är svårt egentligen, utan vi ska bara hinna med och komma ihåg rätt vägar. Jag ska inte göra en grej av vem som kommer döma, för vi kan bara påverka det vi gör som ekipage ändå, och jag säger som förra gången: jag får se till att visa oss så bra att det bara kan bli sjuor i protokollet! :)


Idag laddade vi upp tidigt imorse med en galopptur ute på åkern. Åh vad han kändes fin, rund och smord i alla leder. Han är bara helt underbar att rida just nu, så jag tänker njuta för i två veckor har jag kämpat och känt mig vilse i det "nya" ridsättet, men nu är allt så självklart så jag tänker göra allt för att detta ska vara vår utgångspunkt varje ridpass. Han blir också bättre ju oftare han rids, hellre en kvart på vilodagen bara vi får stämma av våran kommunikation varje dag. Han kommer få lite lugnare vecka efter denna helgen, med lite korta pass och kanske lite longering. 

Glädje

Idag var jag ut till stallet innan jobbet och red Molle. Han vilade igår och jag tänkte att efter tävlingshelgen brukar man ha lite att göra då man inte rider likadant på tävling som hemma. Men såfort jag satt upp i sadeln och tog tygeln så bara tågade han fram till ett underbart stöd, var het och framåt, men lugn på samma gång. Flyttade undan för skänklarna i skänkelvikning/sluta och började trava, samma sak där. Wow vad fin han var, en rund låg form med aktiva ben och han höll ihop sig själv i sidorna så det var bara att lotsa fram honom.

Försökte inte lägga sig an någon skänkel, inte hänga i tygeln utan i full balans. Galopperade och hittade den där samlade galoppen där jag rider fram längre språng utan att släppa iväg honom. Jättefin, avslutade direkt då jag ville hålla det kort och bara på joggingnivå. Inte ett enda frågetecken, överlycklig skrittade jag av honom ute på grusvägarna. 

Red också Foxi för 5:e gången efter vilan, han var så fin så. Sedan fick jag åka till jobbet, men skönt att ha allting klart på morgonen.

 
En trött morgonpigg häst.

Tävling 23-24/7 Ludvika Ridklubb


Från dagens prisutdelning, 2:a i MSVB4 på nytt personbästa, 67,6%!

 
Min prins, vilken rolig helg vi fick tillsammans, sista semesterhelgen.

 
 
Vi tar det från början. I lördags åkte vi till Ludvika tillsammans med Malin och Ellie. Vi skulle bo hos en vän på hennes herrgård lördag-söndag så hela transporten var fullpackad med sadelskåpet, hö och allt man måste ha med sig, utifall att. Min vän Sara var så fantastisk så alla vi som skulle komma, vi var nog 5 gäster, fick swisha lite pengar så fixade hon med all mat... Alltså, kan ni förstå lättnaden att slippa tänka på det? Det är det absolut värsta jag vet med att åka iväg såhär, och så löser hon det.. Vilken stressfri helg alltså. 

Vi var i god tid på lördagen och hann se alla våra vänner, alla gjorde mycket bra ifrån sig i värmen. Jag värmde Molle ca 25 minuter till lördagens klass, och han kändes med mig men lite för dåligt med över ryggen, lite i två delar om jag ska beskriva det. Men vi gjorde en stabil runda, ett jäkla orent byte men sista kvalet till MSVA på 64%, första utanför placering. 

En underbar kväll väntade, Molle så lugn och harmonisk i sin tillfälliga box med kompisar runt sig, åt och drack massvis, vi badade tunna ända in till mitt i natten med löfte om sovmorgon och fodring av hästarna. Så jag gick upp kl 8 och åt frukost med alla innan jag tog en promenad med Molle och försökte longera, men han blev bara galen så ställde snabbt in honom i boxen igen. Sedan väntade en slö, lugn morgon i stallet med tävlingsfix för alla, hästarna njöt av knoppning och mys sedan väntade tävlingsplatsen igen.

Idag red jag fram 20 minuter och det var precis på gärsken, att jag fick ihop det. Men ner på banan, han kändes kalasfin, med mig och framme i handen. Kändes lätt att styra runt vårat program, inte lika bra skolor idag men fyra fina byten och väldigt härlig galopp idag. 67% och glädjetårar, slagen av fina Royal Portrush och Philippa Ral som gjorde en otroligt fin ritt men det gjorde ingenting, vi får segern en annan dag. Är så glad och nöjd med vår utveckling, tack bästa Emma Mattisdotter som utvecklar min ridning och får mig att gå utanför min comfortzone, får mig att prova nya vägar och då och då också når dit! Nu blir det hårdkörning och sedan ska vi kanske till hösten prova vingarna i högre nivå.. Men först väntar tävling nästa helg, ska hinna få ordning på allt igen i veckan. Är så lycklig och full i energi efter denna helg, tack alla inblandade.