Hästbytardag

Lördag och idag stod hästbytar-dag på schemat med utvecklingsgruppen. Min fina Molle blev idag utlånad till en jätteduktig ponnyryttare, som red honom så så bra. Hon fick rida lite skolor i galopp och trav, och han är helt fantastisk den där hästen, gjorde precis allt som hon frågade om, öronen spikrakt framåt som vanligt. Jag red hennes ponny, som var väldigt spännande och svår, den ville slingra sig och min uppgift blev att rama in den mellan alla hjälper. Så kul att få sitta på en fin ponny, som går lite höga klasser. Tack för lånet snälla Emma. :)

"Min" fina ponny Daisy.
 

Liten filmsnutt

I onsdags var vi till ridhuset, jag red med kandaret för första gången på länge. Det märktes för jag fick igenom halvhalterna genom att bara tänka ungefär, och då fick jag hjälp med hjälpgivningen "kvick för skänkeln-men också ta halvhalten innan vi runnit iväg" och det gav oss så mycket! Det var jobbigt för Molle för han måste bära upp sig ännu lite till så jag red inte många minuter och satte inget tryck i honom för han fick tryck bara av sig själv så jag njöt runt lite. Han gick emot bettet en gång och ryckte upp huvudet när jag upprepade halvhalter efter lite tempoväxlingar framåt, vi trodde han höll på med sin tunga men efteråt så såg jag i munnen att bridongen på något sätt hängde lite lägre och låg "på" stången, jag funderar på om han liksom klämde till sig något. Jag ska korrigera den tills nästa gång såklart, ska bara vara positivt att ha kandaret på. Men han kändes fin och till ro med det annars. Lite kul att komma åt lite våra problem och bara kunna rida med små fina hjälper genom dem. 

Red travbommar med längning efteråt och det gav oss mycket, då han lyder halvhalten bättre helt enkelt. I galoppen red jag bara låg och lösgjorde, han är finare i galoppen på kandar än han varit i traven, det beror på att han har mycket egen bjudning i galoppen och har lättare att komma fram till stödet, så var så härligt att faktiskt få känna den känslan i traven nu, att jag fick fram honom i handen och då blir formen rundare från manken istället för fram i nacken. Jag ska definitivt rida mer på kandaret nu, det kommer göra honom och oss gott som ekipage att få slipa på det.

Hästsportmässa

I måndags var jag på mässa med jobbet, där vi beställde både lite vårgrejer men mest lade vi order till höstens kollektioner. Det är alltid svårt att veta vad och hur mycket man ska ta hem, men vi hittade en stilfull röd tråd på dem beställningar vi lade. Dessutom är det extra kul att få beställa hem lite nytt till sig själv! Förutom höstorder så har jag beställt 2 par nya ridbyxor, en vacker ridtröja i spets och ett nytt träns.. Blir dyrt, bara att jobba på helt enkelt. Jag tänkte visa grejerna här sen när jag får dem. 

 
Jag är så bortskämd och tacksam som inte bara har ett par dressyrstövlar utan numera två par! För ett år sedan ägde jag inte ens ett par utan red fortfarande i mina mjuka hoppstövlar. På mässan talade jag med några stöveltillverkare för jag har länge varit sugen på vinröda i typ croco, men jag känner mig jäkligt töntig som funderar på ett tredje par, jag menar, det är ju så mycket pengar. Men drömma kan man ju göra! :) Tyvärr rider man ju inte bättre för att man har fina eller flera stövlar haha, om det ändå vore så lätt. 

Vad har ni för drömprodukt, eller äger ni redan eran mest älskade pryl i utrustningsväg? Berätta! :)