Massor att träna på

Träning för Emma i fredags! Red fram med fokus på att ge hjälp vid rätt läge. Tajming och känsla helt enkelt. Och att få svar. Jag vill veta att jag har en skala med hur stor reaktion jag vill ha. Ibland vill jag ha en 5:a och ibland vill man ha reaktion för en 10:a och dem växlarna ska vi kommunicera fram. Och däremellan ska man inte störa utan vara så ljudlös man kan istället. När jag värmt lite så började jag med att byta lite, han kvicknar till, tycker det är det roligaste som finns och blir glad och nyfiken, bättre start kan man inte få. 

Då är ingenting svårt, red fina galoppslutor ur A1:an med byte rakt fram, Emma hjälpte mig med piruetterna där jag fick putta ut höger bak lite för att dels kunna balansera lite mer på ytterbak och komma inunder med vänster bak sen fånga upp högersidan i vändningen så han kan jobba sig med yttersidan runtom insidan, då han nästan försvinner lite i vä-piruetten. I hö har vi tvärtom, där vill han så mycket till höger så där gäller det att holka ur insidan lite för innerskänkeln, brukar rida ett språng vändning sen ur, vändning sen ur o.s.v.

I traven började vi med trampning, vi jobbar på att Molle ska reagera på ett annat sätt för skänkeln. Han tar i mer och stannar mer i luften när jag skänklar, och nu vet ni ju att han ska bli kvickare, inte långsammare. :D Ett evigt pusslande! Jag fick äntligen till det när vi hittade roten - samlade skritten. Han får inte gå "iväg" i samlade skritten, lägga sig på. Han måste gå på sina bakben, marschera utan att vara för framåt. Jag släpper iväg honom helt enkelt, men nu är han ingen bebishäst. Känslan i den samlade skritten var ny, men fantastisk, han kändes en decimeter högre i manken. Därifrån kunde jag starta honom och han svarade som vi ville. Duktig häst! 

Traven är ju jättefin nu, och nu börjar den visa upp sig i skolorna också. Han gjorde en fantastisk öppna, så vi tittade lite på diagonalslutorna. Jag tvärade lite mer än vad vi brukar men efter piaff-jobbet så var han väldigt ihop och jag fick för första gången till en fin sluta där han fick med sig yttersidan utan att för den delen lägga sig på innerbenet. Wow, han fortsatte genom slutan att trava sådär fint som bara han kan! :D

Vilken häst jag har. Älskar att träna med honom!