Ännu en veckas träning

Förra veckan var lite av ett kaos. Därav utebliven bloggning. Han som har min transport på verkstad hör aldrig av sig, skulle få en offert på jobbet (som redan är klart) förrförra tisdagen, men har fortfarande inte ringt tillbaka. Så jag tycker det är riktigt tråkigt och känner mig jobbig som måste låna transport hela tiden för att kunna få till ridningen ordentligt. Nu har den varit borta snart 6 veckor för något som var väldigt enkelt att fixa, det är inte helt enkelt att stå utan transport denna tidsperiod! 

Träningen har iaf gått väldigt bra. Vi fortsätter blanda vår träning, vi mixar påskjut och bärighet, på ny nivå såklart. Måndagen blev ett pass i ridhuset på träns, ett joggingpass till en början där jag bara kollade av lite sidförande och mycket förvänd galopp. Dock blev jag lite väl girig för han var såå fin, så jag testade lite svåra saker och lät han vrida sig lite i bytena o.s.v för det var så kul för mig att göra serierna, han gör dem så lätt. Sa till mamma att det här får jag ju igen när man släpper grunderna lite.. Och jajemen. Tisdagen var det lite överallt. Så det blev bara tempoväxlingar, fånga in sidorna och vara mellan skänkel och stödet. Han blir liksom lite bakom mig då, så då gör vi bara basic basic, svara framåt och svara bakåt. Men på signalen, inte 3 steg efter. På onsdagen var det mycket bättre, då red jag lite skolor som extra tillägg.

På fredagen red jag för Emma då jag fick göra lite svårare saker för att väcka Molles uppmärksamhet. Han tycker det är tråkigt att rida runt runt så jag får väcka honom genom att göra lite byten, det är han bra på och blir glad och nyfiken av det jobbet. Han var så fin, så jag fick träna på lite ettor. Jag började göra byte-byte, sedan fortsätta rakt fram och göra igen. Sedan gjorde vi 3 i rad. Wow! Vad han kan! Det är som Emma säger, han blir riktigt fin när han får göra dessa svårare saker, då blir han intressant att titta på.

Vi jobbade också med trampningen, Molle har en jättefin passage men han trampar i sirap när vi ska gå över till piaff. Så vi har lite jobb framför oss med fotsättningen. Målet är att vi ska kunna växla mellan kvickt och långsamt som vi vill, man kan inte bara ha en växel. Inte för det vi vill göra alltså. Det är också det som saknas i det övriga arbetet just nu, att han kvickt lyfter tassarna vid halvhalten, för han travar jättefint och gör saker fint, men det är den lilla touchen i halvhalten som behövs. Vi jobbar på, ska jobba trampet lite ute i nedförsbacke, där blir det automatiskt en samling så man kan fokusera på en sak i taget. 

Hur går eran vinterträning?
#1 - - Caroline:

Åh vad roligt det låter! Så roligt när man äntligen får till träningen också, som är så viktig :)
Min 5åring har så mycket energi just nu och är piggare än vad han någonsin varit och så himla villig att arbeta vilket är superkul men också svårt att förvalta energin och inte hamna i bromsläge då! Senaste träningen provade vi att göra våra första galoppombyten tillsammans och min största dröm är att förbereda honom för 6års nästa år :D
Vi lär oss tillsammans och det är så spännande samtidigt som det är så läskigt...

Svar: Åh vad roligt! Kör hårt! :)
Elin Haglöf