Dagens ridpass

Idag var äntligen mamma med ut i stallet och kunde filma när jag red. Det var länge sedan jag fick ordentligt filmat och man måste se utvecklingen med egna ögon emellanåt. Just som ni vet så har vi hållt på och tagit stora klivet från den mer såkallade unghästridningen till att vara mer på plats, med gummibandskontakt mellan bettring-hand och mellan skänkel-hand och såklart mellan sidorna på Molle. Det är svårt att varje dag känna att jobbet ger något, men såklart så ser jag mycket skillnader på oss när jag får titta i lugn och ro på filmerna. 

Molle har blivit tryggare i traven och har en bra takt från början, han har hittat en bättre form och en trygghet på bettet. Han svarar framåt och tillbaka med samma känsla i handen, däremot börjar jag nu härifrån kräva lite högre form och lite mer ihop, det får smyga fram men det ska komma så småningom. Min drömsyn av oss är att han är så pass ihop att jag har handen nästan halvvägs fram på halsen och en stilla, stadig och jämn kontakt med hans mun så det inte ens syns att jag gör någonting. 

Men.. Det är ett piss att sitta på honom just nu! Allt rör sig så mycket, och jag kan knappt sitta still. Såklart ska allt befästas lite till innan det är uppvisningsskick på oss, men det är så lätt hänt att jag i min iver att vilja sitta still, istället spänner mig och blir då för långsam med både skänkel och tygel. Då håller jag kanske balansen i tygeln 2 steg, och det räcker för att förstöra allt jag byggt upp. Eller så släpper jag kontakten med honom, och då tappar vi det istället. Det är en cirkel av energi mellan oss som jag måste hantera, i både små och stora gångarter för att lyckas på banan. Jag ska även hantera den i alla rörelser, det är lite enklare om programmen var runt runt på fyrkantsspåret! Haha. Här kommer en film iaf med lite snuttar från idag. Han har tagit det lite lugnt så får inte till dem där riktigt kvicka bakbenen men han är skön att se på.

Här ser ni både ris och ros. Och ja, bara för att jag lägger sekunder av klipp i denna film så har vi travat fram och av i en låg form utan tryck och gjort skolor i rund låg form och ridit tusentals hörnpasseringar innan jag bad om lite till energi. Då han har fått "ny" hals och lite form så har jag inte full kontroll på denna energin, den flyger tyvärr ut lite fram och lite bakom oss men den finns där och vi måste fläta in den i vardagsjobbet.