Måndag

Idag blev det bara en promenad för Molles del, han tar det lite lugnare. Dels så är det inte underlag för annat sen är det bra för honom att göra lite mindre intensiva dagar också. Nu ska vi träna för Emma imorgon och jag tänkte rida effektivt men kortare pass, så han får känna att det är enkelt. Han har också fått lite långa hovar och hovslagaren kommer på fredag först, så får bli lite kortare pass för mattehjärtat säger så. :P Min hovslagare har gjort ett grymt bra jobb med Molle, hans fötter flöt ut som dasslock sedan han var liten men han har under dessa 3 år fått fötterna att växa mer rakt och jämnt, samt att Molles kroppsstyrka har gjort att han sätter benen rakare under sig och framåt vilket såklart bidrar. Men är mycket nöjd med hur Molle skos, och hur min hovslagare utökat sin utbildning och får göra alla sjukbeslag och specialskoningar. Man vet aldrig i framtiden om man behöver den specialistvården.

Min tanke inför imorgon är iaf att inte jobba skritten, gå direkt på frisk trav framåt, flytta skänkelvikningar på volt och in och ut från långsidorna. Med andra ord: kvick kvick kvick! Undan för skänkeln, låg lägre hals, nosen långt framme, försöka ta bort gången lite. Tänkte vi jobbar trav imorgon så tittar Emma på oss igen på torsdagen och då kan vi ta galoppen. Men vi tittar nog några minuter på galoppen imorgon också, men vill lägga fokus på traven, få hjälp att komma till ridning och få honom lite mer reaktiv. 

Vi har gått så många steg, och ibland måste man backa bandet för att förstärka kvaliten igen. Det är inte att försämra, det är att fortsätta bygga på grunden. En dag kan jag bara sitta stilla och trycka på vilka knappar jag vill och då kan vi ta fram alla våra växlar! Så rolig resa.

Molle 3 år. :)