Måndag

Idag blev det bara en promenad för Molles del, han tar det lite lugnare. Dels så är det inte underlag för annat sen är det bra för honom att göra lite mindre intensiva dagar också. Nu ska vi träna för Emma imorgon och jag tänkte rida effektivt men kortare pass, så han får känna att det är enkelt. Han har också fått lite långa hovar och hovslagaren kommer på fredag först, så får bli lite kortare pass för mattehjärtat säger så. :P Min hovslagare har gjort ett grymt bra jobb med Molle, hans fötter flöt ut som dasslock sedan han var liten men han har under dessa 3 år fått fötterna att växa mer rakt och jämnt, samt att Molles kroppsstyrka har gjort att han sätter benen rakare under sig och framåt vilket såklart bidrar. Men är mycket nöjd med hur Molle skos, och hur min hovslagare utökat sin utbildning och får göra alla sjukbeslag och specialskoningar. Man vet aldrig i framtiden om man behöver den specialistvården.

Min tanke inför imorgon är iaf att inte jobba skritten, gå direkt på frisk trav framåt, flytta skänkelvikningar på volt och in och ut från långsidorna. Med andra ord: kvick kvick kvick! Undan för skänkeln, låg lägre hals, nosen långt framme, försöka ta bort gången lite. Tänkte vi jobbar trav imorgon så tittar Emma på oss igen på torsdagen och då kan vi ta galoppen. Men vi tittar nog några minuter på galoppen imorgon också, men vill lägga fokus på traven, få hjälp att komma till ridning och få honom lite mer reaktiv. 

Vi har gått så många steg, och ibland måste man backa bandet för att förstärka kvaliten igen. Det är inte att försämra, det är att fortsätta bygga på grunden. En dag kan jag bara sitta stilla och trycka på vilka knappar jag vill och då kan vi ta fram alla våra växlar! Så rolig resa.

Molle 3 år. :)

Mål 2016Mina tävlingsmål för 2016
- Stabila ritter (65%) i MSVB
- Kval till Dressyrringen
- Starta en MSVB Kür om tillfälle ges

Drömmål
- Debutera MSVA

Delmål/planer för att motivera och vägleda
- Vinna ett segertäcke!
- Träningshelg för Jennie Larsson eller Jeanna Högberg
- Höja oss i MSVC
- Stöttas av en sponsor

Om vi håller oss friska och igång så hoppas jag att vi ska vara stadiga på MSVB nivå nästa säsong. Jag kommer att starta MSVC och MSVB jämsides för att hålla vårat självförtroende uppe och för att höja oss i MSVC. Jag sätter inte gärna %-mål för jag värderar insatsen mer än resultatet, men jag vill såklart ha placeringar även nästa år. Jag vet att vi går upp mot hårdare motstånd, men jag önskar att vi ska kunna visa energi och lydnad i kombination, för att höja dem där poängen. 

Vår styrka är vår svaghet, Molle sprudlar inne på banan. Underbart när vi kan reglera den men kan bli hastigt emellanåt. Men efter denna vinter hoppas jag att vi har en mittemellanknapp att trycka på. Jag kommer förhoppningsvis kunna starta några fler tävlingar för att vi ska komma in i att tävla, och för att hitta så mycket avslappning som möjligt inne på banan. Drömmålet är inget vi måste göra under 2016, men det är mitt drömmål med Molle.

Hoppas ni följer med oss in i 2016 års säsong!


Tankar..

Jag sitter på Youtube och undrar vad jag gett mig inpå. Hur ska man kunna memorera MSVB4:an? För mig finns det vissa program som när jag ser dem så fattar jag ingenting, det kommer inte in något i huvudet om vad man ska göra. Det är inte det att jag har svårt att lära mig eller minnas program, men några få vill huvudet liksom inte ens ta in. LB:3 var också ett sådant. Jag har ridit den 1 gång och vi red rätt och på bra procent ändå, hehe. Som tur är tänkte jag rida lite MSVC till och börja med nästa säsong. Men det är ju bara 2 månader av träning kvar innan det drar igång! Molle har tagit det största klivet redan, som jag sagt innan, det tar ett år innan man hanterar något som man börjat träna på. Så att för varje pass kunna samla lite till eller kunna vända framdelen lite bättre så bygger vi något för framtida rörelser.