Bra pass

Dagens pass blev en genomkörare! Det kom en regnskur mitt på dagen så fick slopa gräsvallen pga ev halka, så tog oss ett pass på ridbanan. Den har blivit saltad och underlaget har redan blivit så mycket bättre! Wow. Iaf så fick vi idag lite träning på möteskyggningen. Det är verkligen så svårt, jag är inte en sån som försöker hålla honom i en bubbla utan jag utsätter oss gärna för våra svagheter. Men jag vet också att jag måste rida minsta lilla steg och sysselsätta honom till 100 när vi möter någon, oavsett var på ridbanan vi är. 20 meter ifrån och han kryper ihop och kastar sig åt andra hållet, så larvigt. Bakifrån eller om vi kommer nära går bra, men inte huvud mot huvud. Jag får verkligen hålla han i jobb, kan inte bara rida rakt förbi då tar han tillfället i akt och klättrar på väggarna.

Men vi kom till ridning tillslut, det är ju såklart ett sätt för honom att slippa undan lite. Men jag har verkligen hittat ett nytt sätt att få till det. Jag börjar kunna rida honom fram till ett bättre stöd, där han är mycket mera "på tygeln" och halvhalterna kan komma med mindre hjälp. Han får dubbelt så stor hals och jag kan rida på bakbenen utan att tappa honom framtill eller över ryggen. Fick verkligen igenom något i slutet och mellantrav - samling - mellantrav kändes kontrollerat. Bara att kämpa vidare!

En underbar dag i stallet, hela veckan ut blir det hästar, ridning, god mat, skratt, vänner! Ridläger med Birgitta börjar imorgon, ska bli helt fantastiskt!