Tillridning

Idag var tillridningshästen Donna väldigt med och ville göra rätt! Är väldigt nöjd med henne och hoppas att det håller i sig framöver. Man kan inte göra underverk på bara några få veckor men jag hoppas få göra den stora "skillnaden" åtminstone. En häst som är ung behöver verkligen en bra grund att stå på och det ska skötas av en rutinerad, duktig ryttare. Att "reparera" en häst som inte fått rätt grund eller där det gått åt fel håll är riktigt svårt. Förhoppningsvis kan vi leda henne tillbaka på rätt spår, till en glad och samarbetsvillig häst.


Happy athletes! Tydliga instruktioner, konsekventa handlingar, repetition, repetition, repetition...Dagens pass

Molle kändes så fin idag! Avspänd, rätt energi! Red bara galopp, var lite tungt idag efter plusgraderna på snöåkern. Jag tog tag i vårt tidigare jobb med vänsterbogen, och red rakt fram, sedan i en sluta där jag var noga att tänka "öppna" i slutan. Varierade rakt fram med slutan och det känns exakt var man kommer åt "problemet" som mest och han får det lite jobbigt. Just därför varierade vi så mycket och galopperade på i en lägre form emellanåt och Molle fick fara framåt som en kanonkula över åkern! Man ska ju ha roligt också. :)

I helgen hoppas jag vi kan åka till ridhus både lördag och söndag, trimma lite! Lösgjörande och jobba på våra enkla byten, samt rida programlinjer. Är ju bara 1½ månad till tävlingsstart!
 
 
Min "lilla" kille börjar bli vuxen!

Torsdag

Igår red jag mitt inridningsprojekt, hon kommer bli en så fin ridhäst! Hon bjuder redan framåt, och idag kunde vi byta varv utan problem och jag såg när jag longerade att galoppen var så mycket mer balanserad än tidigare så jag drev upp henne i galopp. Hon var så duktig och tog det med sån ro! Så nu kan jag kalla henne inriden, jag ska rida ut henne på lördag. En treåring ska enligt mina mål gå att rida själv i alla gångarter, hitta bjudning ute i skogen tillsammans med sällskap, för att sedan efter sommaren först börja med mer "lydnad", då volter, rakt fram, mm.

Jag red även vår nya tillridning, gick mycket bättre än igår så det var skönt. 


Dagens

Idag har vi varit till Segersta för lite träning med Cocu. Han gick så fint, och Emma fick bevisat att han är allt lite klurig att rida, finns inte bara en metod på honom utan man måste ändra på det mesta hela tiden. Men man kan nog åtminstone konstatera att känslan han ger ryttaren är fantastisk... Vilken häst! Så lätt för sig så det nästan blir bakvänt, han måste lära sig att "tänka efter", inte bara "göra". Vi insöp allt vi kunde från Segersta och tog med oss hem, det blev dock också lite motigt att flänga omkring mellan våra stall sen, olika hästar i snålblåst och regn, packa höpåsar utomhus, gå till ridhus mm, när man kommit hem från deras uppvärmda ridhus där inte ens en väst eller jacka behövdes... I Dalom går vi i sjuttioelva lager och ändå fryser vi och svettas om vartannat...

Träningen igår var kanon! Nu börjar det bli svårt. Vänsterbogen måste Molle lära sig att runda runt skänkeln. Vi har jättebra känsla rakt fram, och börjar få till böjning i högersidan. Men i vänster vill han gärna lägga in bogen istället för att runda sig och faktiskt klättra med frambenet, så liksom bara slasar det med. (nu är vi nere på detaljer alltså). För att jag ska ha en chans i framtiden att ta poäng så måste alla detaljer vara på plats, jag kommer inte undan med en flashig gång utan måste sätta allt och visa lydnaden. Högeröppnorna i traven känns väldigt bra! I vänster blir det mer att han vill gå lite skänkelvikning, så nu är det jobb på att han verkligen ska runda sig i bogen och på så sätt skålas ur i ganaschen. Så svårt! Men grunderna är det som är svårt, inte att rida rörelser.

Galoppen kändes bra, som vanligt numera. Går att samla så mycket, han är såå aktiv bak så jag kan välja om jag vill ha kvickare eller långsammare språng. Ska bli så kul i framtiden att förbereda för pirutterna, och byten! Wow vad mycket man ska lära sig.

 

Lägerhelg

I helgen har det varit helgträningar från morgon till kväll, lunch och middag samt clinic och däremellan ska alla hästarna skötas och ridas medmera. På fredagen red jag först Molle i snön, sedan red jag Leya som jag har ridit in, hon var fantastiskt duktig som ni redan vet. Efter det klädde jag tillridningshästen i vita benlindor och filmade lite för att se utvecklingen på dem veckor hon har varit här. Hon gick som en dröm! Avslutade med att rida fina Totte i ridhuset samtidigt som de första lägerdeltagarna tränade. Han var väldigt på och hade glömt bort vad en halvhalt var, men som tur var kom han både lördag och söndag också.

På lördagen lastade jag in ponnyn och hon åkte hem, en halvtimme efter det kom den nya hästen som ska stå hos oss. En superfin häst som är helt grön. Red Totte som var mycket finare på lördagen, och kunde jobba på med lite öppnor och fattningar. Avslutade lördagen med att rida clinic med Molle, vi visade hur man arbetar fram gångarterna i en unghäst. Han trodde att han var på tävling, han var så mallig och fin.

Söndagen började med lektioner, jag red den nya hästen på lunchen och direkt efter det red jag ett stort sto på 6 år, en väldigt fin häst men inte riktigt mellan alla hjälper. Fick jobba in vänsterbogen och jobba med att den skulle ta skänkeln på rätt sätt. Kommer bli riktigt fin, kändes att den hade power. Efter Damino, dem brukar vara fina!
Avslutade även denna dag med fina Totte, som kändes K a l a s. Avslutade snabbt då han tog varenda halvhalt, varenda hjälp, han var MED mig. Kändes fantastiskt. :)

Nu börjar en arbetsvecka igen! Kram till alla underbara som kom i helgen och gjorde den härligare! 

Fredag

Idag blev det ett pass i snön på åkern! Är så bra att rida vanliga pass ute i det fria, man lär sig att rida med yttersidan då och får inte stöd av väggar eller staket. Molle låg på lite och jag körde bara speedcontrol hela tiden: framåt, tillbaka, framåt, tillbaka. Kvickare, långsammare, längre, kortare. Att ändra på allting hela tiden hjälper hästen att hålla sig aktiv och hitta sin takt. Om ni kollar riktigt noggrannt på GrandPrix-ekipagen så rider dem tempoväxlingar hela tiden inne på banan, tar varje chans att aktivera hästarna! Innan hörnen, genom, efter, hela tiden tempoväxling. Men så små att dem inte syns såklart!

 
Dagens utstyrsel, Bates Innova (underbar att rida i!!) och mina fina stövlar.
 
Senare red jag inridningshästen i ridhuset. Hoppar upp och rider själv från början, hon är så duktig! Idag bjöd hon riktigt fint framåt och fick snabbt avsluta när hon är så duktig! Nu vila ett par dagar sedan ska vi ta galoppen om hon är lika framåt nästa vecka.

 

Varje timme i sadeln

 
Från förra veckan. :)

Senaste dagarna

I tisdags tränade vi för Emma precis som vanligt! Började med galoppen där han kändes lite lång, men han blev snabbt som vanligt och allt arbete med att få kvicka bakben för att kunna samla har gett så mycket resultat. Hans galopp är väldigt fin just nu, och ridbar. Kunde samla honom och han samlar sig med energi, kändes lätt och fin framme i handen. Red skritt-galoppövergångar med små små hjälper, kändes kalas.

I traven tog han inte halvhalterna så bra så jag fick lov att rida lite trav-halt, för han gick bara iväg. När vi sedan fått ihop halvhalterna tillsammans med framåtdrivande hjälper började det kännas bättre, och vi varierade med att rida ganska samlat och sedan framåt. Han börjar kliva in med dem där bakbenen, vinklar in sig mer. Passage och piaff kommer han göra ganska lätt, det är svårare att rida en riktigt bra arbetstrav för oss där jag vill ha en rund, större trav. Men det kommer med åren! :D Avslutade med att rida skänkelvikningar på diagonaler där jag red in i mellantrav, samlade upp på mitten och sedan sista biten i mellantrav, alltså samtidigt som vi gick i en skänkelvikning. Då får man dem att ta ut steget mera men samtidigt vila på steget för man har dem emellan dem diagonala hjälperna.

Igår tömkörde jag hemma på grusplanen. Han var fin, ögongodis när han samlar sig. Och idag fick han HOPPA! Jippi sa Molle och busade bara. När jag fick honom lite kvickare var han mer med i spelet och hoppade riktigt bra, fick till vägarna och kunde ha samma galopp hela vägen fram till hindren. Men jag måste erkänna att det ger mig mer kick att få till en bra mellantrav eller en läcker passage än hoppa hinder. Har jag helt snöat in på dressyr då??! Jag tänker dock fortfarande att Molle ska tävla hoppning även iår, han är ung och ska utbildas varierat. 

 

Pyssel

Idag fick Molle en halvtimmes massage. Hittade några punkter jag ska fortsätta underhålla. Han visade tydligt hur skönt det var, och som han fäller! Äntligen börjar vi ana sommarpäls där nånstans. Jag är noga med visiteringen av min häst. Genom att hela tiden kolla igenom honom själv ser jag små sår, svullnader eller värme som inte brukar vara där medmera. Håller man koll på sådant så kan man förebygga mycket som kan leda till något annat, och för mig är det nödvändigt för att han har varit så infektionskänslig. Vissa hästar tål vad som helst, medan andra reagerar på små grejer. Trots att Molle ibland känns som gjord av porslin, älskar jag att han talar om SÅ tydligt när något är fel. Det hjälper mig att göra rätt och lyssna till honom. Det kan låta fjantigt men jag känner min häst bäst, något annat vore såklart konstigt. 

Blev en rejäl genomgång med massage, rykt, smorda hovar medmera. En sak jag ska berätta är att jag inte använt pälsglansen på kanske 1½ vecka. Jag har ett nytt knep... Vet inte om det tillåmed är FÖR BRA för att berätta för er här haha. Svansen glänser och bara är som nyborstad varje dag fast jag inte gör något med den... 

 

Mordillo och Birgitta

Molle blev igår riden av Birgitta Engvall, som skötte det där lysande! Jag måste säga att jag blev riktigt stolt över Molle, som bara accepterade en ny ryttare, andra hjälper och han bara gjorde exakt det Birgitta bad om! Han sprang inte iväg i en stor trav eller försökte komma från hennes hjälper, han trivdes med hur hon red honom. De fick först bara hitta varandra lite, sedan red dem öppnor i galopp, skänkelvikningar och slutor i trav. Birgitta satt väldigt fint på honom, hon hittade sin sits och sina magmuskler.

Ja jag tror att när Molle blir äldre kommer han att vara en riktigt fin läromästare åt en junior, en tjejhäst! <3


Helgen

Molle gick kalas i lördags! När jag värmde så travade han en stor, rund trav med kvicka bakben, och jag gick över till galopp ganska snart. I galoppen börjar vi verkligen hitta rätt, jag kan rida ihop och fram honom med sätet och på så vis kunna både lägga honom djupare eller ta upp honom. Nu ser jag framfötterna och knäna på honom även i galoppen, så läckert! 

Övade samlingen i galoppen innan jag gick över till trav igen, han verkligen studsade fram spänstigt och stort utan att gå iväg. Red öppna volt sluta och rider volterna större än 10m pga att jag vill rida den med mer tryck så han lär sig att han ska bjuda in i volten innan vi är starka nog att ta den lilla volten med samma trav.

Länga kan han då, är han bara spikrak så behöver jag bara trycka på knappen... :)


Igår fick jag äran att rida Sara Johanssons häst Glitter. Ett jättefint sto efter Toopaach. Efter ett par minuter tyckte jag vi hittade varann ganska bra, började med galoppen och först hitta rakriktningen, sedan öppna på långsidan sedan slutor på diagonal, rakt fram i förvänd sedan byte på nästa långsida. Upprepade i bägge varv några gånger tills vi hitta varann rätt.

I traven började vi med lite öppnor sedan skulle vi bara rida fram lite mer gång och jävlar! Ju mer tryck jag satte desto högre kom benen upp! Jag kunde ta halvhalter i sätet och samtidigt driva med sätet så hade jag benen ovanför öronen... Travade helt otroligt! Red några slutor på diagonalen sedan red jag passage-trav övergångar. Väldigt lärorikt och en fin upplevelse, tack för lånet snälla Sara. 💜 


Hästar

Igår red jag Tinas häst, och den var väldigt väldigt fin. Föregående pass hade verkligen gett resultat, och Tina hade underhållet honom väldigt bra emellan. 

Idag Tog jag ut några timmar övertid på jobbet och fick sluta klockan två. Då hann jag rida tillridningshästen och sedan inridningshästen och så till sist den bästa, Molle. Imorgon blir det lika, full fläkt från morgon till kväll. Som jag vill ha det alltså! 


Provrider en Bates Innova som jag fått låna av leverantören. Ska bli roligt att rida i denna, kan ge en recension efteråt om det vore intressant. Träning

I måndags red jag efter jobbet, alltså i kolsvart mörker. Men nu när snön kommit är det mycket mer behagligt. Han var så fin och travade helt otroligt, lugnt, taktfullt och i en rund form med nosen långt framme. Red skänkelvikning - sluta - skänkelvikning över åkern och han bara flöt fram. Så jag avslutade snabbt, dumt att slita på honom i onödan.

Igår var det träning för Emma i ridhuset och han travade fantastiskt när vi värmde upp. Nu börjar mitt jobb ge resultat! Vi började med galoppen och hans galopp har också blivit så ridbar och balanserad. Fick börja med att rida fram - samla - fram - samla sedan övade vi på att samla inför skrittövergång men variera att rida vidare i galopp och faktiskt göra en skrittövergång=enkelt byte. Så häftigt att kunna rida galoppen precis som man vill, känns så stark och fin. 

Sedan gjorde vi lite samlingsjobb i traven med hjälp av Emma från marken, så häftigt! Molle blir lite het när vi ska samla men jag vet att när styrkan kommer så kommer den där energin komma till användning för höjden i steget. Han börjar nu vinkla sig mer och kommer nog trava riktigt läckert med mer styrka, märktes idag att han blev trött i bakdelen. 

 

Snö

Imorse red vi ut på stubbåkern, ÄNTLIGEN. Det låg ett rejält lager snö, minst 1½ dm som vi fick pulsa i. Jag red faktiskt inte så länge för det är väldigt ansträngande att rulla i nysnö. Hästarna var helt galna i hagarna också, överlyckliga att slippa spänna sig för det hårda underlaget... Molle låg på som ett ånglok men vad gör väl det, han var så lycklig! Han är inte jobbigare när vi "rider ordentligt" för det.
Han blev rätt trött faktiskt av vår ridtur, märks att vi inte kunnat träna kondition som vi kunnat när underlaget tillåtit det. Hela hösten har det varit antingen för blött på stubbåkern pga allt regn, eller för hårt pga minusgrader och ingen snö. Och vi är vana att kunna vara ute minst en gång i veckan och rida galoppintervaller! Det får vi förhoppningsvis ta igen under våren, om vädret kan vara på den positiva sidan.

För nu, får vi vänja in oss på djupsnön! 

Det här var all snö vi fick förra året, annars var det torrt och plusgrader=underbart... :P


Dressyrstövlar


Nu har mina dressyrstövlar äntligen kommit!
Dem sitter perfekt, är hårda, höga och så fantastiskt sköna. Allt är bra, förutom min skräckblandade förtjusning att faktiskt rida i dem. TÄNK om de blir repiga?! Tänk om jag blir trampad på i dem med broddar? Gud vilken ångest.

De är från De Niro Boots, som gör stövlarna för hand i Italien. Min modell heter Raffaello, jag valde en svart tävlingsstövel med läder på foten och på insidan av vaden men ett såkallat "brushed" läder på utsidan, som kan liknas vid halvt lackat. Stövlarna kräver omvårdnad för att hålla, jag ska försöka spara på dem till en början genom att växla lite med mina andra stövlar.


Storm

Oj oj oj.. idag är en dag då man inte gärna ger sig ut frivilligt. Är snöstorm och flera decimeter har kommit på ett par timmar. Då brukar fullt kaos råda innan det hunnit ut plogbilar m.m. Vi har avbokat ridhuset och Emma skulle ta hästarna ikväll så fick kvällen ledig, härligt! 

Imorse red jag treåringen igen, idag kunde vi trava åt bägge håll och hon är verkligen trevlig att jobba med. Skönt om hon är inriden så hon kanske hinner rida ut lite i snön, då brukar det inte bli så mycket bus tackvare att det är lite tyngre. 

Så nu ska jag ägna eftermiddagen åt vår hemsida som snart släpps samt att surfa på utrustning. Listan jobbas på, ska bli skönt att rensa ut och få in nya fräscha grejer till mig och Molle.

 

Inridning

Har hjälpt en tjej i stallet där vi har utbildningshästarna att jobba med hennes treåring. Hon har varit ensam mest men jobbat på bra med inlärning av tygeltag och longering medmera, sadelinvänjning. Och jag tyckte hon verkade väldigt redo för att bära ryttare så erbjöd mig att hjälpa till. Jag tror på att köra korta stunder flera dagar på rad, så det "blir gjort", för att sedan låta hästarna vila och smälta allting.

Vi började igår och longerade henne, efter en stund stannade vi och jag spökade runtom henne genom att flänga och slänga med stiglädren, hoppa upp och ner, så småningom sätta i foten i stigbygeln och göra upphopp mot sadeln. Snart hängde jag över henne, så cool häst som bara traskade omkring med mig på ryggen. Så satte mig upp och skrittade lite.

Idag repeterade vi samma sak. Först fokus i longering, sedan spöka runtom henne, några uppsittningar, sedan red jag några varv, sedan hoppa av-upp några gånger, sedan red vi och jag gjorde halt - skritt själv från ryggen. Imorgon kör vi igen och hoppas då kunna ta något varv i trav, sedan får hon ledigt under söndagen.

Så roligt att jobba med bäbishäst igen, och inridning är ju något alldeles speciellt roligt! :) 

NU kan man börja rida

Wow, nu känner jag att jag kan börja rida Molle på riktigt i galoppen. Jag kan göra "vad jag vill" och det känns som en riktigt bra utgångspunkt att ha allting på plats och börja stärka honom härifrån. Idag när jag värmt upp och hade honom i sätet red jag raka linjer mot spegeln på kvartslinjen. Där red jag både framåt och samlade, och fick honom helt rak. Då kan jag samla och samtidigt lägga ner honom i en rundare form, medan han fortfarande är kvick i bakbenen och tar skänkeln på rätt sätt.

Även traven börjar komma, där fortsätter jag med mina tempoväxlingar och idag kände jag att jag kunde börja driva honom och han tog det när jag hade samlat honom, alltså att jag kunde påverka takten därifrån och inte bara rida iväg i en större trav. Jobba jobba jobba... När vi får ihop allt känns det så härligt!


Längtar till sommarpälsen!

2 hästar ridna

Idag gick ponnyn på tillridning riktigt bra. Jag kunde be om att hon längde ut steget lite mer idag, och hon svarade väldigt fint. Så småningom vill vi att hon blir mer rörlig och kommer loss i kroppen, för att hålla bättre och för att använda hela sin kropp och arbeta på rätt sätt. Alltför många hästar sitter fast i bogarna, och denna belastning som kommer av att dem aldrig behöver lyfta bogarna gör att många drabbas av kot-,hov- och knäleds-inflammationer. Genom att få hästarna att arbeta genom kroppen på rätt sätt förebygger man många sådana förslitningar/ansträngning.

Molle fick gå ute på vallen, dem hade inte sandat till ridhuset ännu och det var snorhalt ute på vägarna. Så vi tränade på galopp-skritt-övergångar. Perfekt sätt att få honom att fokusera på mig fastän han var pigg och väldigt alert, samt bra styrketräning när man har extra energi i dem. Efteråt fick han en arnika-massage och det ska även tillridningsponnyn få i eftermiddag, en extra lång mysig ryktstund när jag tar in henne.

 
Nu blir det lunch!

Eftermiddagens hästar

Molles sår hade nästan helt slutit sig idag när jag kollade honom på lunchen, och hemma på stallplan ömmade han inte längre. Så han fick komma till ridhuset och jag tänkte nu är han tokig, pigg och träig. Men min älskade häst överraskar med att vara hur fin som helst. Han ville verkligen jobba och var så himla med mig! Jag kom verkligen ner i galoppen och kunde rida halvhalterna endast med sätet och fick ett otrolig gensvar av Molle, tänk vad vi har kämpat för att komma hit och så när man hittar "det" så är det så enkelt, alla bitar faller på plats. Märks vad stark han blivit i galoppen, och snart kan vi gå vidare med utbildningen och sikta på att börja byta.

I traven har jag kämpat ett tag, och först idag har jag hittat "känslan" som jag letat efter. Det spelar ingen roll att Emma ibland säger si och så, man fattar inte "på riktigt" förrän man känt det! Men vi gör åter dessa tempoväxlingar mellan framåt, där han verkligen tar i, och sedan tillbaka. Molle behöver energin med sig in i samlingen, och har jag inte det så blir bara allting platt för han är inte så spänstig i sin trav. Men när jag sedan hittar rätt, så kan man jämföra det med att innan har han trampat luft när han travar, och sen när allt hamnar på plats så travar vi på en crosstrainer! Haha förlåt mina uttryck men när vi får ihop oss så känner man hela hästens biomekanik och då känner du när hästen lyfter vilket ben och hur den får ta i.

Fina, malliga hästen efter ridningen. :)

Sedan kom Tinas häst igen och idag var det tio gånger bättre än gårdagen. Idag fick vi till ett riktigt grundligt pass där vi "tog bort" hans gång väldigt mycket, bröt ner allting till små små bitar och började på botten, sedan la vi till alla små bitar tills det blev bra. Han har en enorm gång där han inte går att påverka, och man måste komma till ridning, han behöver lära sig hur alla hjälper ska samverka. Så det var ett väldigt häftigt pass, och jag förundras att Emma hittar vägarna hos alla sorters hästar. Även om vi ska mot samma mål så kan vi inte ta samma väg, denna häst rör sig så otroligt så vi måste skala bort all gång, medans en annan häst kanske måste lära sig att trycka på i allt den gör för att få energi. Häftigt...

 

Unghästar

Underbar tisdag! Började dagen hos tillridningshästen och skötte om henne, red för Emma i ridhuset. Hon är verkligen en fin ponny som behöver lite guidning bara. Tog hand om henne medan Emma hämtade hingsten så red jag honom i ridhuset också. Han har redan blivit mer balanserad och rakare, och kunde ta i på riktigt och trycka ifrån med sina bakben, kommer bli en helt otrolig häst tror jag när Emma får utbilda honom. Avslutade vår förmiddag med en frukost-lunch hos Emma! :)Man påminns om hur mycket hästarna egentligen ska lära sig när man rider en så grön häst. En hel del! Och grunden är så otroligt viktig. Om man rider grunderna ordentligt så kan man lära hästen vad man vill sen. 

Balltramp!

Molle har tyvärr fått ett balltramp på ett framben och är inte fräsch. Sist han fick ett balltramp (som treåring) var han öm i 5 dagar innan det läkt ihop, så hoppas det inte tar längre tid denna gång heller. Jag har nu broddat om honom, och kommer börja med boots. Vi satsar för mycket för att få olyckliga avbrott i vår träning. De säger att balltramp är att likna med nageltrång eller skador på nagelbandet för oss, det är oftast ingen fara men det ömmar väldigt. Tur Molle är känslig och talar om att det gör ont, än att vi red på och han skulles bli ovillig att jobba eller något sånt. 


Nu är jag ledig imorgon så har såklart hela dagen planerad in i minsta minut! Ridit Tinas häst nu på kvällen och han kommer igen imorgon på min träningstid, passade ju perfekt nu med Molles olycka. Ska även rida till tidnings ponnyn och hjälpa Emma med hingsten. 


Favoritstunden

Nu är min favoritstund! På kvällen innan man somnar brukar jag surfa lite på YouTube, titta efter inspirationsklipp eller skriva lite i stallboken om hur vi ridit MedMera. Man får tid att analysera vad som skett och motiveras till att ta nya tag nästa dag helt enkelt! För stunden skrivs en inköpslista till Molle! Nya skydd och boots, till både träning och tävling. Vita ridbyxor till mig. Kul att få spana efter vad man vill ha!

Idag tog vi emot en till tillridningshäst. Jag hjälpte även Malin i ridhuset genom att rida hennes fina fina Ellie. Hon är en stjärna, utan tvekan. Så roligt att se Malin tillbaka i sadeln efter långt uppehåll (graviditet). 

Nu blir det sova om jag ska orka jobba och rida lite hästar imorgon också. 


Haha gissa vem? :)

Vilken galopp

Åkte till ridhuset med Molle och joggade. Travade i låg, djup form och red fram och tillbaka, lite kortare tempoväxlingar med bara 3-4 steg fram sedan tillbaka sedan fram igen. Jobbade sluta på volt i skritt och red några bakdelsvändningar, väl där fattade vi galopp och wow.. Molle har aldrig känts så fin i galoppen. Han var på rumpan, ta-dam, ta-dam, ta-dam! Energisk, avslappnad och fronten höjdes flera decimeter. Blev så glad! När hästarna är så är det så enkelt att rida. Men vägen dit är lång, svår och krokig. Men ett smakprov då och då gör att man fortsätter kämpa.


Fredagsmorgon

Årets sista dag blev en uteritt där Molle äntligen var så avslappnad som han brukar på uteritter! Vi skrittade väldigt länge sedan tog vi några varv i trav och galopp. Egentligen kan det räknas som en vilodag, men jag gillar att rida dessa lugna pass så han får komma ut och göra något och inte begära lika mycket som man gör på en träning. Nyårsdagen fick alla hästarna i stallet vila. Jag ska till ridhuset ikväll och jogga istället. 

När det blir ett nytt år kan man få väldiga förväntningar på årets första pass, och man ställer in sig på att "nu jäklar ska det ridas" och så kanske det inte går så bra som man hoppats, och då tror man att man har satt ribban för årets ridning. Man får komma ihåg att det faktiskt bara blivit en ny dag. Det är lätt att läsa om alla andras förändringar och allt dem ska komma igång med, så rycks man med men utan att veta riktigt vad man kan förvänta sig. Du har din verklighet, och du kan bara göra det bästa utav den! :)

 
Min fina Molle! Ska försöka få ut en mätkäpp och mäta hästarna i stallet nu.

Året 2014

2014 höjdpunkter

- Molle debuterar LA och startar 7 klasser under året, placerar sig i
3 och går väldigt bra i dem övriga starterna också
- Utvecklat sina gångarter och är redo för mer samlingsjobb
- Flytten till Emma och mer träning
- Jag har ridit så mycket olika hästar och höjt mig som ryttare
- Felfri i alla våra hoppstarter (tom. 1m) sånär som ett pet i en 90klass
- Köpte en fin transport!
- Molle fick en hagkompis igen
- Blir en del av Dala Dressage

Jag tänkte inte lista årets tråkiga/ledsna punkter, för nu ska vi fokusera om för att göra 2015 till ett så bra år som möjligt! Jag önskar att vi får hålla oss friska och starka så att vi kan nå våra mål tillsammans!

 
 
 
 
 
 


 
 

RSS 2.0