Tillridning

Idag var tillridningshästen Donna väldigt med och ville göra rätt! Är väldigt nöjd med henne och hoppas att det håller i sig framöver. Man kan inte göra underverk på bara några få veckor men jag hoppas få göra den stora "skillnaden" åtminstone. En häst som är ung behöver verkligen en bra grund att stå på och det ska skötas av en rutinerad, duktig ryttare. Att "reparera" en häst som inte fått rätt grund eller där det gått åt fel håll är riktigt svårt. Förhoppningsvis kan vi leda henne tillbaka på rätt spår, till en glad och samarbetsvillig häst.


Happy athletes! Tydliga instruktioner, konsekventa handlingar, repetition, repetition, repetition...


Dagens pass

Molle kändes så fin idag! Avspänd, rätt energi! Red bara galopp, var lite tungt idag efter plusgraderna på snöåkern. Jag tog tag i vårt tidigare jobb med vänsterbogen, och red rakt fram, sedan i en sluta där jag var noga att tänka "öppna" i slutan. Varierade rakt fram med slutan och det känns exakt var man kommer åt "problemet" som mest och han får det lite jobbigt. Just därför varierade vi så mycket och galopperade på i en lägre form emellanåt och Molle fick fara framåt som en kanonkula över åkern! Man ska ju ha roligt också. :)

I helgen hoppas jag vi kan åka till ridhus både lördag och söndag, trimma lite! Lösgjörande och jobba på våra enkla byten, samt rida programlinjer. Är ju bara 1½ månad till tävlingsstart!
 
 
Min "lilla" kille börjar bli vuxen!

Torsdag

Igår red jag mitt inridningsprojekt, hon kommer bli en så fin ridhäst! Hon bjuder redan framåt, och idag kunde vi byta varv utan problem och jag såg när jag longerade att galoppen var så mycket mer balanserad än tidigare så jag drev upp henne i galopp. Hon var så duktig och tog det med sån ro! Så nu kan jag kalla henne inriden, jag ska rida ut henne på lördag. En treåring ska enligt mina mål gå att rida själv i alla gångarter, hitta bjudning ute i skogen tillsammans med sällskap, för att sedan efter sommaren först börja med mer "lydnad", då volter, rakt fram, mm.

Jag red även vår nya tillridning, gick mycket bättre än igår så det var skönt.