Programträning

Igårkväll började det värka i min kropp, som jag kvävde med 2 ipren. Men idag fortsatte det, jag fick kramper och värk från tårna till nacken. Försökte jobba på morgonen då jag skulle jobba hemifrån men det gick inte. 38grader i temp, så jag försökte sova en timme. Kunde inte sova pga all värk. Åkte till jobbet men blev hemskickad, har nog aldrig känt såhär förut. Nu har jag vilat hela dagen, haft skittråkigt men går på Ipren och börjar bli bättre, tror jag. Värken är inte hela tiden nu, bara ont i halsen och huvudet. Är detta ett förstadie till influensa? Förhoppningsvis bara någon viruskänning, jag kan inte må såhär i flera dagar, det är SÅ inte jag.

Ville bara skriva några rader här när jag har fått i mig Ipren, om gårdagens underbara ridpass. Jag red fram Molle som vi avslutade i tisdags, låg och rundade honom för mina skänklar. Galopperade med lite krumelurande, öppna, förvänd öppna, sluta, förvänd sluta. Börjar känna vad det är som behövs för dagen. Red igenom ett MSV program som kändes så bra! Visst jag var inte beredd på cirkelbågarna över medellinjen så jag tog om dem efteråt, han rundade sig tillåmed i vänstersidan. 

Och min häst... Alltså han vet exakt när vi tränar program, och han älskar det! Man får hålla i sig om man ska hinna med och ha ett finger med i rörelserna.. Haha går bara att skratta. Det programmet jag red avslutas med en längning på uppridningen mot domaren, tror ni det var någon som visade vad han går för? Haha kan bara skratta och glädjas åt att min häst uppenbarligen har lika roligt som jag.

Enkla bytena - check, bakdelsvändningarna - check, skolorna - check, bara högerslutan jag inte riktigt behärskar ännu men vi tränar ju på. Kul att träna program, måste försöka få in det 1-2 ggr i veckan. 

Nu blir det en fortsatt lugn kväll och sova ut imorgon, underbara Emma tar hästarna och stallet. Hoppas jag mår mycket bättre imorgon när jag vaknar!

 

Tisdagsträning

Igår var det en nyttig träning! Nu måste vi börja krumelura lite och hitta nya vägar för att komma till den där känslan. För ett halvår sedan räckte det att vi red lite fram å lade lägre för att vi skulle hitta vår bästa känsla just då, men nu har vi klivit upp några snäpp och vår lägstanivå har ju höjts. Fick börja i galoppen med att rida förvänd öppna på spåret, alltså höger galopp men en vänsteröppna. Skitbra övning för att få med sig bogarna. Öppna och förvänd öppna på diagonalerna samt kvartslinjerna för att se till att jag fick med mig yttersidan. I traven fick vi en aha-upplevelse med vänstersidan, jag har gjort fel ganska länge för jag helt enkelt inte är duktig nog men nu fick vi räta på en viktig sak som förhoppningsvis stärker sig snart. 

Fick rida på volt och rida öppna, för att sedan rida förvänd sluta. Låter enklare än det var, men shit vad Molle kom igenom över ryggen. Och när han får med sig ryggen så har han jättefin och lugn, stor gång. Vår bästa arbetstrav nånsin. Blir så glad att jag har sug framåt i den! När jag tog av sadeln efteråt så bara gungade musklerna över ryggen, han var helt lösgjord. 

Jag hade ändrat på ett par saker innan träningen:
- Jag hade sporrar
- Längde lädren

Jag vill ju framåt med min ridning, och jag vet att jag kommer behöva rida ännu mer med vaderna och att använda sporrar hjälper mig att koncentrera mig på det. Samt att om jag ska tävla lite högre klasser så kommer jag behöva ha sporrar, så vi måste lära oss det. Han är framme för skänkeln och lyssnar på den, så när jag fick på mig sporrarna så blir han att dansa lite mellan höger och vänster ben för han kittlas av dem. Men vi red så snirkliga saker där man verkligen behövde byta insida och flytta fram/bakdel hela tiden så han vänjde sig fort. Jag har inte ridit med sporrar för jag har velat vara noga att han ska ta mitt ben lika väl.

Stiglädren längde jag för jag vill komma ner mer i sadeln. Det var svårt, men jag lär ju testa var jag sitter som bäst helt enkelt. Det kändes riktigt bra nersuttet, lite svårt att rida lätt men jag tyckte att jag fick längre ben vilket var skönt för då sluter jag om vaden mera. Och nu är det dags att börja rida med finare hjälper och inte så unghästiga (övertydliga, ledande tygeltag) så jag tränade på att bara hålla ihop händerna och rida med små små tygeltag och se det fungerar lika bra haha... Bara såna här saker man fastnar i! Dags att bli noggrann noggrann... Är ju lika bra att ta tag i allting samtidigt! Nu har vi kommit så långt så det är dags det blir nån ordning på ryttaren. 

Molle var fin i mörkröda lindor! :)

Nerver

Fina Molle & Lee hade pusskalas i stallet i söndags. :)

Ett par lugna dagar, Molle fick bara skrittas i söndags efter 2 hårda pass och igår vågade jag inte ut varken med transport eller uppsuttet pga isstormen vi hade här! Fyfan bland det värsta jag har varit med om. Hästarna var inte alls nöjda med att gå i hagen och fick komma in på min lunch vid tvåtiden. Dem var rejält spända och besvärade. Tur att dem är så lugna och fridfulla i boxarna hela gänget.

Nu börjar mina tävlingsnerver göra sig påminda. Anmält tävlingar och vill egentligen bara träna, träna träna... Men ska fokusera på att ha en bra lösgjord häst för då kan vi göra allt som klasserna innebär. Ska börja göra upp en dag-för-dag-planering fram tills första start, det är för mig det bästa sättet att förbereda oss då jag är noga att han inte ska tränas mer men smartare, ju närmare start vi kommer. Han har ju vilodagar 2 dagar i veckan fortfarande, och dem ska också få plats. Det händer fortfarande så mycket i utvecklingen att han behöver dagar att smälta info.

Har ni anmält tävlingar?