Fortsätter leverera

Igår red jag ännu ett bra pass på min älskade Molle, han har verkligen hittat en bra form just nu. I början var han lite stum i handen men med lite tempoväxlingar och övergångar blev han lite mer självbärig. Gjorde fina enkla byten men med några fler skrittsteg emellan, jag vill inte att han tassar på banan sen utan skrittar rent och framåt.
 
Traven var sådär magisk, och faktiskt provade jag göra en skänkelvikning i den traven och jag blev så impad, Molle kommer trava fantastiskt när han är stark i denna trav, när han orkar gå skolor och sidvärtes i denna trav. Men denna dagen får vi vänta länge på. :) 

 

Mål - analys och tankar


Molle travade ärevarv mycket glatt! Sötnosen.

Nu är det inte mycket tävlingar kvar för oss iår. Jag har inte tävlat mycket alls tyvärr, men jag är ändå glad att han fick sommaruppehåll för det tror jag bara var nyttigt. Nu skulle det ju inte bli just så länge men man kan inte förutspå sårskador... Vi har ju iaf fått göra comeback på banan och han var just så avslappnad och ridbar som vanligt, så det kommer nog gå ännu bättre nästa år. Vi ser fram emot att smyga in i ridhuset och träna hela vintern iaf! Är peppad som tusan och köpt nya ridkläder, ett sätt att motivera sig själv hela långa mörka perioden. Jag har inte så svårt med motivationen men jag är allmänt mer trött under vinterhalvåret. Men jag har köpt massor med Blutsaft som hjälper mig massor med tröttheten. 

Kommer ni ihåg vad jag hade för mål för denna säsong? Trodde som sagt att vi skulle ha hunnit tävla lite till men nu blev det inte så. Ställde in 3 hopptävlingar på rad (folk började skämta om att jag skulle sluta anmäla mig för Molle lärde sig när det var tävlingsdags & skadade sig och bara efteranmäla samma dag). Skämt åsido, han har varit felfri jämt utom en start där han hade ett pet pga ett missförstånd. Han skulle ha gått 90-1m, 1m, 1m-105 var planen. Men jag har tänkt att vi ska ta varje chans i vinter och åka på pay and jumps, vi måste jobba på att han blir spänd i bakbenen när vi åker iväg på hopptävling. Om vi håller oss lite aktiva under vintern vill jag ta vid i samma klasser i början på nästa år. Molle älskar att hoppa! Även om han inte är någon talang i vardera gren så gör han sitt allra bästa, och en bra vilja slår så mycket annat. Jag vet inte om jag själv vill hoppa högre än 120, men jag tror och hoppas att Molle går det såklart. 

 
Dressyrmässigt så började jag tävla LA istället för att nöta LB klasserna, det var lite roligare program att rida och Molle gick nog bättre med lite mer krumelurer snarare än transportsträckor, så det var ett bra beslut. Han har gått LA på 64% och det ska höjas nästa år med mer styrka och mer befästa rörelser. Han har t ex inte visat någon riktig mellantrav än och han har sprungit sig igenom förvända galoppen lite, samt att skritten varit så dålig fram tills nu. Nästa år kommer han att vara så mycket starkare! Trots detta har han hunnit få flera placeringar och varit otroligt ridbar på tävlingsbanan, tänkt framåt och bjudit väldigt fint. Nu börjar alla dem där svårigheterna som jag hade satt så högt upp på mållistan att sitta, förvänd, galopp-skrittövergång, ryggning, bakdelsvändning m.m. Så då kan man titta vidare! Jag har börjat snegla på linjer ur MSV, och hoppas att vi kommer göra någon start där också. 


Har ni satt mål till nästa år?

Uteritt

Igår kom Cissi igen och skulle prova rida ut Molle, och göra iordning honom lite mera själv. Han är ju världens snällaste men har alltid varit lite av en förtroende-häst. Det gick så bra, när jag kom stod han inne på gången och blev borstad. Vi red ute på stubbåkern, och jag gick med för att kunna hjälpa till om det behövdes. 

Cissi red lite tempoväxlingar i galopp först, sedan tog dem traven och han travade väldigt fint igår med, så roligt att se honom från marken! Det gör mig så glad att veta att jag har utbildat honom, och så kan en ny ryttare hoppa upp och ganska snabbt hitta knapparna och rida honom mellan hjälperna. Så glad att jag fällde en tår! Cissi kommer under veckan hitta mer känsla på honom, det saknas bara några få halvhalter så kommer den lilla springigheten övergå till bärkraft. Hon är så duktig att rida, så jag vet att Molle kommer kännas skitfin när jag kommer hem igen. Vi får hoppas att Cissi vill hjälpa till och rida mer om jag åker bort framöver. 

Jag brottas ganska mycket med att jag tycker det är jobbigt att inte rida själv. Jag har lite kontrollbehov att jag vill veta hur han k ä n n s varje dag, inte bara veta "det var bra" o.s.v. Men nu när jag ridit hästen så mycket så såg jag ju nästan exakt hur det kändes, när han blev lite stark, när han behövde halvhalt, när skänkeln skulle på o.s.v. Så det var kul att kunna stå på marken och känna sig så nöjd ändå. Men medryttare kommer jag aldrig att skaffa. Det är absolut inget fel med det, men jag har ju skaffat häst för att träna och tävla själv! :)

Tack Cissi för du är så duktig och hjälpsam!