Träningen

I förrgår red jag Molle i ridhuset där han kändes ovanligt pigg och busig. Han var lite het och han börjar bli så känslig nu, så jag måste rida med ännu finare hjälper. Jag tror faktiskt att han blev av med masken och började ta åt sig mer av maten, och därav var så pigg. Fick hålla i mig ett par gånger. Men han är super, superfin däremellan.

Igår tränade vi för Emma, där vi fortsatte styrkearbetet med skolor i galopp, skänkelvikningar i trav och sedan jobba med samlingen i galoppen. Han har fått så mycket starkare galopp, är så fränt när det känns att man har en häst mellan alla hjälper, kompakt och kraftfull. I slutet jobbade vi med halvhalterna i traven, att han måste lyfta benen när jag samlar, inte släppa dem. Och när vi fick ihop det t r a v a d e han.. tillåmed så en utomstående kallade honom för "läcker". Haha! Tänk när han får höga OCH långa kliv, i samling med energi.

Fina älskade häst. 
 

Som han går!


Min underbara, skriver om ridpassen imorgon!

Ingen skam

En grej jag reagerar på med just hästfolk, är att dem inte tycks tro att verksamma inom hästyrken inte har någon privattid. T ex, det är inget fel med att ringa som en tok en söndagsförmiddag till en hovslagare du aldrig ringt förut, för att din vanliga blivit sjuk. Och om den inte svarar, skriver man på facebook. Alltså? Haha det är ju sjukt, just hästfolk, bara för att man är verksam i hästsporten och har det som fritidsintresse, betyder det INTE att man vill jobba på fritiden!

Det är otroligt många som skriver på min facebook och vill fråga massor vad vi har på jobbet och inte har, och ibland om jag är på plats så kan jag svara men om jag är hemma så läser jag inte ens. Och jag hoppas att NI förstår att det är INTE för att jag INTE vill hjälpa dig som jag låter bli att svara, det är för att jag tycker det är viktigare att TA HAND om mig själv när jag är ledig. Det är en sak om vi kommit överens om att diskutera något arbetsmässigt där, men annars så går det jättebra att ringa till butiken, den har öppet varje dag. :) 

Alla förstår inte detta, utan tror att man är nån slags jour hela tiden, men jag är mån om att vara jobb-Elin och sen privat-Elin, och tycker det är rätt tråkigt att prata jobb på fritiden. :P Men däremot tycker jag att hovslagare/equiterapeuter m.m. måste bli duktigare och t ex sätta en telefontid! För då vet man när man kan ringa som kund, och då får dem det lugnare och mindre stressigt under ledig tid. Vi är fortfarande kvar lite i stenåldern inom hästyrkena...