Träningen

I förrgår red jag Molle i ridhuset där han kändes ovanligt pigg och busig. Han var lite het och han börjar bli så känslig nu, så jag måste rida med ännu finare hjälper. Jag tror faktiskt att han blev av med masken och började ta åt sig mer av maten, och därav var så pigg. Fick hålla i mig ett par gånger. Men han är super, superfin däremellan.

Igår tränade vi för Emma, där vi fortsatte styrkearbetet med skolor i galopp, skänkelvikningar i trav och sedan jobba med samlingen i galoppen. Han har fått så mycket starkare galopp, är så fränt när det känns att man har en häst mellan alla hjälper, kompakt och kraftfull. I slutet jobbade vi med halvhalterna i traven, att han måste lyfta benen när jag samlar, inte släppa dem. Och när vi fick ihop det t r a v a d e han.. tillåmed så en utomstående kallade honom för "läcker". Haha! Tänk när han får höga OCH långa kliv, i samling med energi.

Fina älskade häst. 
 

Som han går!


Min underbara, skriver om ridpassen imorgon!


Ingen skam

En grej jag reagerar på med just hästfolk, är att dem inte tycks tro att verksamma inom hästyrken inte har någon privattid. T ex, det är inget fel med att ringa som en tok en söndagsförmiddag till en hovslagare du aldrig ringt förut, för att din vanliga blivit sjuk. Och om den inte svarar, skriver man på facebook. Alltså? Haha det är ju sjukt, just hästfolk, bara för att man är verksam i hästsporten och har det som fritidsintresse, betyder det INTE att man vill jobba på fritiden!

Det är otroligt många som skriver på min facebook och vill fråga massor vad vi har på jobbet och inte har, och ibland om jag är på plats så kan jag svara men om jag är hemma så läser jag inte ens. Och jag hoppas att NI förstår att det är INTE för att jag INTE vill hjälpa dig som jag låter bli att svara, det är för att jag tycker det är viktigare att TA HAND om mig själv när jag är ledig. Det är en sak om vi kommit överens om att diskutera något arbetsmässigt där, men annars så går det jättebra att ringa till butiken, den har öppet varje dag. :) 

Alla förstår inte detta, utan tror att man är nån slags jour hela tiden, men jag är mån om att vara jobb-Elin och sen privat-Elin, och tycker det är rätt tråkigt att prata jobb på fritiden. :P Men däremot tycker jag att hovslagare/equiterapeuter m.m. måste bli duktigare och t ex sätta en telefontid! För då vet man när man kan ringa som kund, och då får dem det lugnare och mindre stressigt under ledig tid. Vi är fortfarande kvar lite i stenåldern inom hästyrkena...


Ridpass

Igår var jag i ridhuset med Molle. Mörkret kom lite som en överraskning den här hösten, och jag rider ut i alla väder och ljus/mörker, men nu har jag inte hunnit bekanta mig med omgivningen nog så jag hittar om jag rider ut, så då törs jag inte. Att dem sett varg gör inte saken bättre när det inte finns en enda gatulampa. Buuää. Det innebär att Molle gått på lite halvfart, gått 4-5 dagar i veckan och jag vill att han ska trappa upp nu. Gå 5-6 dagar i veckan med 2-3 veckor i december där vi bara rider ut, som en vila/återhämtningsperiod. Men sedan är det dags att ta steget upp som sexåring, och då tränar vi lite mer och kräver lite till. 

Men tillbaka till gårdagen. Molle är lösgjord och fin, lätt att forma runt skänklarna och lätt att rida rak, så jag spelade med tempoväxlingar. Jag vill kunna variera steglängd, tryck, tempo och takt. Haha inte så lätt alltid, men jag vill veta exakt vilka knappar jag ska använda för att få det uttryck jag vill ha. Vi ska kunna vara lösgjorda i kortare, mindre trav och sedan kunna kvicka upp oss och få mer gest och tryck. Och det tränar jag på, att variera och få kontroll på när jag kan plocka fram vad. Det är så roligt att rida just nu! Känns som vi har haft en formtopp nu dock och man får vara beredd på en lite styrkefas framöver. 

 
Köpte nya ridkläder idag på jobbet! Marinblå helskodda ridbyxor med hög midja och en Anky-pike, korallfärgad.

Angola T - LA:4 Storvik Ovansjö

I fredags tävlade jag och fina Angola i Storvik. Dem hade målat om sargen och bytt underlag, tummen upp! Det var riktigt fint och fräscht. På framridningen var det lite blött men jag kan inte rida fram Angola så länge för hon orkar inte så mycket och då blir hon dels trött, samt kan sätta sig på tvären om man ber om mer när hon fått lite mjölksyra. Men hon kändes fin från början! Hon var lätt, fin och lyssnade helt OK. 

Inne på banan så nådde vi våra mål: lätt och reaktiv! Hon hängde ingenting i handen, och det kom reaktion när jag lade på skänkeln. Vi hade sagt innan att denna start var en "offring" för att kunna ta igenom några saker då Angola satt i system att dö helt när hon kommer in på banan, så jag knackade till åt henne med skänkeln dem ställen hon inte lyssnade! Och då fick jag reaktion, vilket är meningen. Med tiden, så vill jag: ha mer energi så jag kan rida med tryck, det kan jag inte alls idag, men det kommer att komma. Jag vill också stärka längningarna för att kunna ta mer poäng, men hon är fortfarande såpass svag i längningar i alla gångarter att man inte kan kräva det, det är de vi jobbar på. Samling gör hon så väl, Angola skulle enkelt göra piruetter redan om man bad henne, passagen blir också lätt på denna häst. Men innan det måste vi få mer påskjut och styrka.

Vi red på 62,3% med missar på sista förvända där hon inte riktigt orkade, ryggningen och galoppen-sista halten, Angola trodde vi var klara när jag gjorde halt inför ryggningen och vi kom inte tillbaka. Viktiga poäng! Men vi är så nöjda ändå med känslan och ritten. Nu är säsongen över för Angola också, vi vinter blir det hårdträning! Jag övertygade hennes matte om att köpa ett kandar igår, så det blir spännande att börja med sånt.

 
Lilla fuxdamen

Jag red Angola innan Molle i ridhuset i tisdags. Jag lade upp en ny plan för uppvärmningen, där jag började med traven istället för galoppen och red på henne ganska friskt. Hon var lätt och fin i handen, lät henne vara lite lägre än tävlingsform då jag ville lösgjöra snarare än programrida. Hon är en häst som varit mycket låg fram och alltid kämpat med att gå på framdelen, men nu efter sommaren har hon börjat ändra sig. Med lite träning och styrka har vi fått upp fronten på henne ända från manken, och hon har byggt om sig! Att en häst med så pass mycket överbyggnad som henne har ändrat form trodde jag ärligt talat inte var möjligt! Nu har hon en mycket bättre exteriör, magi! (eller hur var det nu? :P "tur" kanske?)

 
Jag red öppnor och var noga att rida på yttersidan så jag kunde ställa om närsomhelst utan protester. Hon protesterar gärna mot halvhalterna genom att gå över i galopp. Men nu kunde jag kvickt rida igenom det så hon hann inte hänga kvar och ta galoppen. Så härligt! Red några linjer ur A:4:an som vi ska tävla på fredag, och det kändes bra. Även galoppen var fin, som vanligt. 

Är så glad att jag kan rida så mycket olika hästar just nu, märker hur mycket fortare jag utvecklas som ryttare!

Molles träning

När dagarna med hästar och jobb flyter samman så hinner jag inte sitta vid datorn och blogga - jag avskyr att skriva på telefonen för där kan jag inte dela med mig av mina analyser och noveller som det alltid råkar bli om mina ridpass. Tänk att ni är så många ändå som går in här för att läsa om mina ridpass dag för dag. Kul att dela med mig av till er! :)

 
Visst har jag en fin ridjacka?! :)

Molle och jag hade en riktigt bra träning för Emma i tisdags. Värmde upp med öppna-förvänd sluta-öppna där fokus ligger i första hand på att han ska vara undan för skänkeln, inte ligga mot i sidan. Sedan ska bakbenen arbetas in. Och så ska vi hålla linjen. Och först när vi har dem sakerna på plats, så kan vi börja ta fram mer kvalite och gång. Just nu sker allting i en skittrav och en djupare rund form. Får med hela ryggen och han bjuder så fint.

Nu har både jag och häst fått ordning på var allting befinner sig, jag har alltid försökt arbetat in bakbenen inunder hans kropp och på rakt spår har vi varit starka en längre period, och nu är vi redo att börja jobba mer på böjda spår = böjd häst. Och för bara 2 veckor sedan så hade vi problem att hålla rumpan på plats när jag ville ställa igenom mer i sidorna, det var svårt liksom. Och nu, med fokuserat men inte hårt arbete så kunde jag böja igenom hästen vart jag ville och yttersidan hölls på plats av yttertygeln. Så fränt! Och ett sug i bägge tyglar och han bara trycker på framåt... coolt!

Nu ska Molle få avmaskningsmedel, han hade mycket mask förra året också och efter avmaskningen så tog han sig jättefint i kroppen. Igår hittade jag även en ny ridväg och vi kunde galoppera efter en stor bred grusväg, så härligt! Ska jag rida på fler gånger.
 

Måndagens bestyr


Igår blev det en uteritt på Molle i regnet och så red jag Tinas häst i ridhuset, som verkligen fattade vad vi menade idag och sprang så fint. Riktig drömhäst. Ikväll är det träning för min och Molles del, kan gå hur som helst känner jag men ska verkligen försöka vara på topp i mitt fokus.

Ridläger!

Åh nu har jag faktiskt kommit hem efter en helg ute i Vika. Vi har genomfört ridläger och jag har ränt omkring samt ridit, samt njutit lite av att titta på olika hästar och ridning samt pratat med hästfolk! Men nu är jag helt slut måste jag erkänna. Såhär har helgen sett ut:
Fredagkväll - Middag hemma hos Emma där vi åt och minglade med alla deltagare, följt av fika, tipspromenad och så utdelning av goodiebags! Vi hade fått fina gåvor från Kicks på Kupolen, Norells och såklart lite morot och festis. ;)

Lördagen började med att fixa vårt stall sedan frukost följt av första träningarna. I cafeterian har vi haft smörgås tillgängligt hela dagarna mellan måltiderna. Träningarna har flutit på bra, jag har åkt emellan och fodrat våra hästar, tagit in, ridit Molle på åkern (han gick super!) och så har jag tränat Angola. På lördagen gick hon så bra! Mycket fick jag på plats, jag har lärt mig ett å annat nu efter några år!

Eftermiddagen och kvällen fortsatte med att göra iordning Emmas hästar inför clinicen, som blev lite klurig då Coco var riktigt på hugget och jag var mest nervös, men när vi fått Chanel på plats så kunde man andas ut lite och njuta. Man blir inspirerad bara av att se Emma rida... Klara med allt strax innan tolv! :D

Och idag har jag faktiskt hunnit njuta! Suttit i ridhuset och kollat på dem andra, tränat Angola som hade mycket roliga saker för sig, absolut inte såna som jag begärde, men mycket annat som skutt, snurr och hopp. Men jag gillar de där ändå, "min" lilla lånefux. Imorse red jag även Tinas unghäst, som var väldigt rolig att jobba med, fortsättning imorgonkväll.

Puuh.. jobbigt att ens skriva det här inlägget, kommer somna närsomhelst. TACK så mycket alla deltagare och besökare, har varit helt underbart att vara med er alla under denna helgen! Och så mycket fina hästar och ambitiösa ryttare vi har i denna stan. Wow. Tack mamma som lagat all mat och orkat vara värdinna! <3 Du är bäst. Och tack Emma som lär oss så mycket och ger oss så mycket glädje och lycka. <3

 
 

 
 
 

Tips

Eftersom det är lite extra lerigt just nu har jag använt lerpuder på Molles ben på kvällarna. Det håller sig ungefär ett dygn och då har jag på det inför natten så det håller tills kvällen därpå. Jag använder det när jag vet att jag vill ha skydd på Molles ben, alltså inför träningar. Jag tycker inte om att använda lindor eller skydd på fuktiga ben, det ska man helst inte göra, men man måste nästan spola av benen om man ska få bort leran ordentligt. Men det här hjälper också!

Skruva locket åt vänster så små hålen öppnar sig.


Pudra på benen och i karlederna, man lär sig ungefär hur mycket man behöver.

Sen tar du en handduk och borstar det mothårs in i pälsen, så det kommer in ordentligt.

Lerpudret hjälper till att stöta bort vatten och lera, och gör så att du får bort det översta lagret väldigt snabbt och inte behöver oroa dig att det ligger små gruskorn innanför pälsen. Benen håller sig torrare under hela dagen, och jag är väldigt nöjd med det.

Jag hade det med mig till Malung och Molle hade inte en skvätt lera på benen när vi hade ridit på denna plaskiga bana i tre dagar. :D
 
 
 
 
 
 

Hoppträningen

Vi har också hunnit med en hoppträning med Teres i ridhuset. Alltså de finns så gulliga människor, Linda frågade om jag ville låna sadeln igår också! Så rart, jag räknar dock med att ha egen hoppsadel nästa tillfälle. :) Det blev iaf en rejäl styrketräning igår, började med travbommar där vi skulle vara väldigt noga med yttersidan, svänga med ytter och verkligen ha dem på yttertygeln. Jag är väl en av dem få som alltid blivit inpräntad med det, jag gör allt på yttersidan haha, svänger, bromsar m.m. Molle får det jobbigt för han vet nästan inte var han ska sätta sina ben, det har liksom kommit igen i allt vi gör, i alla gångarter! Så vips en dag faller det på plats hur han ska göra och då glänser han! Dem ska rakt inunder kroppen och bära upp honom, men det tar några år innan de orkar.

Vi red hela träningen lite mer tillbaka, samlat, komma nära hindren så de tar sig tid i sprången. Molle var rätt trött mot slutet men kämpade på så fint! Han är så positiv, försöker alltid sitt bästa. I slutet satte vi ihop flera några linjer och fokus på att hitta nya yttersidan på korta vägar, svårt för en femåring som inte hoppat så mycket! Han har ju alltid fått gå på lite fart för att våga ta distanserna, men nu fick vi jobba med att vänta in hindret. Ridningen ändras ju hela tiden. :)

 
 
 

Dressyrträningen

Godmorgon! 
I tisdags tränade vi för Emma som vanligt, och från start hade jag en tanke på hur jag ville rida Molle. Jag valde att rida honom i en lägre, rundare form och var noga att han svarade för mina hjälper direkt. Jag ska inte rida runt i ett tempo och när jag skänklar så händer inget mer utan lägger jag an skänkeln är det tempoväxling framåt, om jag tar en halvhalt med tygeln ska jag känna att jag får "gummi" i kroppen på honom, inte ett rep-i-en-klippa eller ett motdrag. När jag ställer höger måste högerskänkeln forma hästen, och lika åt vänster. Han var rund, fin och lätt!

I traven red vi öppnor - förvänd sluta - öppna. Kanonrolig övning, bra för att få känna hästens sidor. Samma i galoppen, där det var mer tydligt hur min sits påverkade honom, ska bara sitta rakt upp och ner, inte ändra så mycket för han är så känslig så då flyger bakdel eller framdel runt. Bara kunna ställa och böja om.
Vi jobbade även förvänd galopp på 20m volt med 10-12m volter i rättvänd på öppna delarna. Mycket bra styrkeövning, som stärker oss och han jobbar så bra med bakbenen.

Efter lite skrittpaus red jag någon längning och han är galet fin, lätt och mjuk, avslappnad! Precis såhär ska vi jobba i vinter. Vi avslutade passet tidigt för han var så fin. Han har blivit så stark, kan inte förstå att vi kan sitta och jobba såhär med små finlir. Det är absolut inte alltid finlir, men så kul att se hur långt vi kommit, om man jämför med förra året t ex. Och förra veckan haha. Men då var det min inställning och ridning som var så usel. 

 
 
 
 

Klippning

Igår klippte vi Molle. Så skönt att bli av med första rejäla pälsen. Han blev nästan svart på rumpan och fuxbrun på resten av kroppen. Han skötte sig riktigt bra, lite rädd för ljudet i början bara. Skulle vilja klippa benen också på honom men maskinen vi hade är lite för tung och otymplig för det, behöver nog en liten för det. Men vi provar såhär och ser om vi behöver köra resten eller inte. 

 

Måndag

Idag har jag mockat extra noga åt alla hästarna, hade inge bråttom utan kunde gå och filosofera samtidigt. Njutning! Lät alla bottnar lufta och torka innan jag spånade och halmade upp dem ordentligt, så mysigt tycker jag, när hela boxen är en stor fluffig sovplats. 

Sen har jag ridit Angola, och jag gick in med tanken att jag bara ville känna henne lite framåt och tillbaka, inte maxa något utan känna henne mellan hjälperna. Hon var väldigt fin faktiskt så jag ville lite extra, då blir det jobbigt och hon väljer galopp. Jag får se till att inte be om för mycket, men jag vill gärna att hon blir lite kvickare i bakbenen, för det där extra påskjutet. Hon hamnar gärna i en stor men lite långsam trav och då är svår att ändra, jag vill kunna när som helst byta "insida" på henne och kunna länga ut steget för att sedan samla det igen. Gymnastik och styrka! Men jag är väldigt nöjd med henne, hon har ändrat sig helt i formen, nu är det dags att fokusera lite mer på sidorna igen, att hon orkar vara rund runt innerskänkeln i den nya formen. 

Nu väntar jag in kvällen lite, ska rida Molle en sväng ute och sedan ska han klippas vilket känns så skönt. Hoppas Molle håller med! :D


Molle blir nästan fux som klippt! I år blir det helklippning.
 
 
 

Träningshelg!

Igår planerade jag och Emma inför våran träningshelg som vi anordnar nästa helg. Emma som tränare, jag som koordinator! ;) Tur man är bra på nånting iaf.
Det kommer nog bli väldigt roligt och mysigt, helgen börjar med 5 pass på fredagkväll följt av tacos hemma hos Emma där vi hoppas att "isen bryts" så folk kan hälsa på varann, berätta lite om vad dem har för ridhistoria och häst, så att helgen flyter på bra och meningen är ju att man ska titta på varann, peppas och inspireras, och få en förståelse för hur man kan med olika sorters hästar och ridning nå samma mål! :)

Vi har några små överraskningar och lite "tävlingar" som löper under helgen. Gemensamma måltider och då har man en chans att prata med sin tränare och de andra som tränar, annars brukar det inte finnas någon tid att sitta ner och fråga och förklara, vilket vi tycker är viktigt! Andras erfarenheter är också viktiga att lyssna på, alltid lär man sig massor av att lyssna på varandra.

Vi kommer lägga upp lite bilder här så ni kan följa oss lite under helgen. Ser fram emot det! 
 
 
 
 

Jippi!

Är så lycklig efter gårdagens ridpass. Jag hade pratat med Linda i ridhuset om vi kunde hoppa ihop för annars orkar man inte bära fram material, å då blir det bara att jag rider dressyr hela tiden. Och vi behöver hoppa! Så igår hade vi bokat date och vi plockade fram en studs på rakt spår, en studs på böjt spår och en 5 & ½:an. Linda lånade även ut en jättefin och skön sadel till mig, jag skulle hoppa i dressyrsadeln för jag sålde min hoppsadel för en vecka sen för jag trodde jag skulle köpa en ny, så det var så grymt snällt. Den låg som en smäck på Molle.

Molle busade faktiskt ingenting! Han hoppade lite som han gör när han inte "jobbar" utan bara lattjar, men jag är så glad för han blev så glad och fin i kroppen. Nu blev det bara styrkehoppning och gymnastikhoppning. Lindas mamma var med och påminde mig med handen, jag fastnade i min dressyrridning som jag gör, nu när jag inte hoppat på länge. Men nästa vecka drar träningarna igång i ridhuset, så då hittar jag tillbaka till hoppsitsen igen!

Han känns alltid så fin efter ett sånt här pass när man bara har haft roligt! Det sprudlar i kroppen på honom och han var så mjuk och följsam. Jag brukar tycka det är skitbra att rida dressyr- och hoppträning efter varandra, för det gynnar hästen åt bägge håll. Så faktiskt, så har jag glömt bort passet som gick dåligt, minns knappt vad som hände? Haha bra inställning har man iallafall. 

 
 

Skitdåligt pass

Nej idag gick det verkligen skitdåligt att rida! Så länge sen vi hade ett dåligt pass, och nu var det dags. :( Blir alltid lika ledsen när dem kommer, men när man har smält det lite så kan man analysera och förstå lite varför det blev som det blev. Han tog inte vänsterskänkeln och inte halvhalterna, så varför tror jag att jag ska kunna göra saker om inte det mest väsentliga fungerar? Han har vilat torsdag, skrittats onsdag = oriden. Då brukar det ta 2 pass innan vi är "ihop" igen. Och vår lägstanivå kanske har höjts tre snäpp sen förra gången vi hade ett dåligt pass; innan sommaren...

Ja nu har jag släppt det och glömt det faktiskt! Kan bara bli bättre nu.


Nyhalmat i boxarna! Hästarna gick in jättetidigt pga ösregn.
Varför stå ute och frysa om man kan vara inne och käka? :P 
 

Planering

Idag har regnet fortsatt ösa ner, och Molle fick sin vilodag just av den anledningen. Sjöblött överallt tyvärr. Imorgon har jag morgon i stallet och planerar vara på plats nästan hela dagen! Älskar att kunna spendera hela dagen i stallet om jag vill, då hinner jag smörja och städa sånt som hamnat på hög under veckan. Just denna vecka har jag faktiskt inte haft någon lust till häst och ridning, men det beror på att mörkret överraskade mig rätt rejält. Jag hamnar alltid i en höstdepp. Tack och lov har jag Emma som har mockat åt mig hela veckan... Underbara vännen. Men tur nog vänder höstdeppen lika fort, och nu har jag tänkt ut en liten planering för närmaste tidens "egen"-ridning.

Det menas ridpassen mellan våra träningar för tränare. Nu ligger fokus att vi ska hitta varandra mellan hjälperna. Molle ska lära sig känna igen vad jag menar, och jag ska känna vilken kroppsdel som är vart hela tiden. Att rida sidvärtes i en trappa kan vara en bra övning, det betyder att man rider skänkelvikning/sluta på diagonal några steg, sedan fortsätter man rakt fram och får använda ytterhjälperna, sedan fortsätter man i sidvärtes och upprepar hela diagonalen ner. Man kan även rida öppna istället för rakt fram.

Övergångar med hästen lika rundad och ställd hela tiden är också bra för att känna var man har hästen hela tiden, så den t ex inte lägger sig på innerbenet i en galoppfattning eller skjuter ut nån kroppsdel när man går ner till trav o.s.v. 

Ja vi fortsätter helt enkelt med grundridning. För om en vecka kommer fokus ligga på nästa punkt hihi, så snabbt kan det ändras. Charmigt!

 
 

Bloppis


PIKEUR-jacka i fleece och lite glansigt material säljes. Nyskick, säljes pga att den inte kommer till den användning den förtjänar! ;) Köptes i våras, är en XS. Jag gillar ju lite häftiga och utstickande plagg, och denna röda är fantastisk. 400:-
 

Mycket bättre

Idag var det mycket bättre än igår! Jag red bara en kvart i kolsvart mörker men jag ville känna honom ordentligt på högertygeln och idag fick jag fram honom redan i skritten. Så visst gav gårdagens pass något iaf. Jag red lite utåtställd först för att sedan bara runda honom med innerskänkeln, klappade med innerhanden för att han inte skulle välja att ta stöd på den. När han var runt innerskänkeln kan man börja rida med innertygeln också.

Väl där red jag slutor i skritt, som jag övergick från till en öppna, för att få honom mellan hjälperna. Jag ställs inför mycket nytt känner jag. Jag har alltid ridit mycket unghästar och krångliga hästar, nu är det dags för vuxen-häst-ridning. Det är svårt men så roligt!


Ingen bra dag

Igår på träningen så tappade jag all ork och fokus efter halva passet! Mina armar värkte, kunde inte sitta ner och jag blev väldigt yrslig. Med facit i handen skulle jag ställt in passet, hade haft en arbetsdag på annan ort med sadelprovningar och massor med skruvande och måttande så mina armar var helt slut, sen hade jag inte hunnit äta något på hela dagen samt stressade hem så jag var inte alls redo för ett ridpass. 

Men vi jobbade med att jag ska hitta Molle mellan hjälperna när vi gör "krumelurer", inte bara rakt fram. Höger skänkel till vänster yttertygel jobbar väldigt bra tillsammans, men i vänstervarvet när jag gör en halvhalt så vill baken sladda ut och han vill lägga insidan på min innerskänkel, när han ska runda sig. Det kommer! Med tid och träning. När allt är på plats så känns det jättebra sen orkar vi inte riktigt hela tiden. 

Jag fick rida mycket öppna, i trav och galopp. Molle är mer avslappnad i galoppen så det är lättare där. Men han kämpar på som tusan, idag var det jag som hade en riktigt dålig dag med tanke på hur jag mådde. Så nu vet jag till nästa gång att man äter ordentligt annars rider man inte! :P

Såhär fokuserad måste man vara! :)

Fylla på energidepån

Idag är det träning! Ska bli så roligt. Så jag tar mig igenom en dag till med jobb för jag vet att kvällen kommer bli magisk. Måste vara höstmörkret+lite slut efter Flyinge som gör att jag inte är på topp. Inte likt mig. 

Tur jag har min underbara familj och häst som håller energin igång på mig!

 
 
 

Måndag

Idag börjar min dag med lite ångest faktiskt. Vill inte riktigt gå till jobbet.. Men det måste man ju. Det går väl över när man kommer dit. Får längta ut till min häst så jag orkar hålla mig igång. Men det fungerar inte riktigt så, har så mycket bollar i luften på jobbet så hinner inte tänka på fler saker när jag är där. Full fart hela tiden. Ni får titta på Molle från igår så detta inlägg inte blir för bittert. :)

 


 

en underbar häst......är allt man behöver för att få ny energi! Kunde inte ens sitta ner i traven idag, han rörde sig så mycket. I början kändes det inte som så mycket var på plats men bättre ju mer jag red. Men man märker vilken färskvara ridning är, både känslan å orken! Haha var helt slut efter vårt lilla ridpass. Äntligen dags för träningssäsong!

Inspiration!

En härlig vecka är till ända. När man får fly vardagen och slippa känna ångest över hästskötseln och jobb så kan man leva i en drömbubbla några dagar... Men visst har jag längtat hem, men bara för att kunna träna träna träna! Det är så bra att se de hästarna i samma ålder som Molle. Dessa är dem som är den yttersta skaran av de bästa hästarna i alla årgångar, och man blir så inspirerad! Både av dressyr- och hoppsidan.

Är så glad att vi har lyckats träna fram Molle som vi gjort. Hans gång har kommit av teknisk ridning, lära sig tajming, arbeta lösgjörande arbete för bogarna och bakbenen och ryggen. Inga långpiskor, sparka/dra, sporrar eller andra metoder. Bara ridning, grundridning.

 
Hihi Molle som fyraåring och sedan som femåring.

Dagarna i Skåne

Nu har vi varit i Flyinge sen i tisdags kväll. Vi står på en jättefin stor gård med ridhus och ridbana samt rasthagar åt hästarna. Hästarna har varit fina och snälla på tävlingsplatsen, bägge har sett området och uppfört sig så bra.

Är så otroligt ridsugen så när jag kommer hem blir det att träna av! Känns otroligt motiverat och inspirerat redan. :)

RSS 2.0