Update

Jag jobbar på mässan i Sthlm, på Friends arena. Det skiftar väldigt mycket vad alla har med sig, och vi lär oss och försöker tänka ut vad nästa mässa ska inriktas på för att möta kundernas förväntningar på oss som utställare. Vad jag förstått är mässområdet mycket större och luftigare, vilket gör att folk är faktiskt gladare och mindre trängda.

Längtar dock hem, men bara för att pussa, rykta och pyssla med Molle. Är så glad för att Cissi hjälper mig att ta ut Molle på lite motion, det har frusit tilö hemma och det går i princip bara att skritta. Jag lovar dig Cissi att du får tillbaka när du köpt häst å behöver hjälp! :)

Är ni på mässan? Har ni besökt vår monter? Skriv gärna :)Mot Sweden Horseshow

Nu packar vi väskan och åker till Sthlm Horseshow! Är borta hur länge som helst, kommer inte hem förrän på söndag eller måndag. Molle ska ridas ut lite av Cissi som hjälpte oss sist, men kommer utöver det att vila. Han behöver det, en liten återhämtning där han får äta upp sig och gå i hagen. När jag kommit hem är veterinären bokad att komma ut och göra en tandkoll och hovslagaren ska vintersko. Så det är lite småfix innan vi tränar på som vanligt igen. 

Förövrigt tror jag Molle har växt, på höjden! Han blir bara större den där, uääh (men tänk när han blir biffig också <3 ). Så en liten minivila passar bra.

Repetition

Idag körde vi repetition från gårdagens ridpass. Idag var han mycket bättre för skänkeln, jag börjar med att kolla av det i skritten för då kan jag sätta lite energi i honom, så det kommer av sig själv till traven. Antar att man får samma effekt som när dem börjar piaffa hästarna för att utveckla traven, men alltså ett tidigare skede (samla skritten alltså). Idag var han väldigt fin till en början, provade när jag kände att han var fin och kraftfull att rida lite sidvärtes, en öppna på långsidorna samt en sluta på diagonalen. Öppnan kände jag verkligen skillnad i, när man inte får skittrav genom den. Hehe. 

Galoppen var lite stummare idag, jag fick runda honom i formen och tog istället förvänd galopp idag, han hade säkert lite träningsvärk sen igår. I den förvända tänker jag också att jag vill kunna rida hur jag vill, ställd åt bägge håll och fram/tillbaka samt på lite volter och böjda spår.

Sen kom Malin och skulle titta då vi redan var halvvägs klara men då tog vi lite till trav. Men då tog energin över och han kokade nästan över, då skulle vi rida längning på varenda raksträcka haha! Och då kan jag inte ta stopp på honom för jag värdesätter att han ångar framåt för den dagen jag kan samla det så kommer han vara grym, men idag blev det alldeles för mycket häst för mig. Haha men han är så härlig, han tar i för kung och fosterland och tycker att han är skitduktig! ;)
Lade upp en film på instagram så ser ni vad jag menar. Han blir så nervig och het ju bättre vi blir. Underbart! Men inte alltid i fas med min skicklighet som ryttare. Nu blir det att träna för att hitta balansen, vi ska ha anspänning men inte överladdning! Just nu jobbar vi lite för att hitta gångarter, tidigare i höstas har vi ju bara joggat i låg form och lösgjort, hittat hjälper m.m. Så ska man kunna blanda det här hela tiden för att aldrig bli statisk i träningen, om något år kan jag plocka fram bägge delarna samtidigt och variera hur jag vill. Spännande! Jag tror på min lilla prins.

Visst är han fin? Börjar få spänst. Imorgon ska vi lufsa ut i skogen! <3

 

Min fina prins! ♥

Ett filmklipp publicerat av nittondeaugusti (@nittondeaugusti) Nov 11, 2014 at 9:42 PST