Planering

Veckans planering:
Måndag: Uteritt
Tisdag: vila
Onsdag: Hoppträning
Torsdag: Uteritt/skritt
Fredag: Åker till Rebecca, skrittar i ridhuset
Lördag: Träning
Söndag: Träning

 


Förövrigt känns det som att jag har kommit till några nya insikter om min ridning och min träning. Berättar mer en annan dag! :)

Kanonträning

Igår hade vi en super träning. Molle lyssnade för skänkeln, känslig och uppmärksam med eget driv. Fick börja med öppnorna i traven och han var känslig för bägge sidorna, tidigare har han i vänsteröppnan lagt sig på vänsterhanden och inte varit rörlig i bägge bogar, men igår så var han känslig och svarade på minsta hjälp kändes det som, så fick verkligen rida honom mellan hjälperna.

Gick över till galopp och samma jobb, öppna och in med bakbenen. Här blir han lite rak och flyttar man framdelen vill gärna bakdelen åka ut åt motsatt håll, samma här får jag jobba med bägge sidor mycket mer. I förvänd var han väldigt fin för att vara hans svåra håll. 

Mer trav, nu lite delar ur LA:3an där man rider skänkelvikning till mitten sedan rakt fram sedan 10metersvolt. Här fick jag lite kortslutning i huvudet när jag skulle rida undan vänsterskänkeln då jag tänkte tvärtemot vad Emma sa för jag tappade bort höger och vänster haha! Fick verkligen blackout, tänkte vänster men tog höger och sånt. Här kom den viktigaste delen av träningen fram, MIN inställning. En lång tid har jag varit som så att om Emma har sagt; skänkelvikning på diagonalen, så vill jag rida en perfekt rörelse från A till B. Nu har jag tänkt om, och träningar är verkligen till för att just TRÄNA på! Så jag vågade avbryta för att panga på med skänkeln om han inte svarade direkt och sådär, och det gjorde sån skillnad för känslan! Det är på träning jag ska vara så otroligt konsekvent, och på tävling som man får försöka dölja sina problem om det uppstår och låtsas som ingenting. Men träning måste verkligen vara träning!

Efter det fick jag rida mellantrav och WOW! Mamma fick ingen film men han har aldrig längt så! Och han förstod snabbt att han kan sköta det själv när han har fått signal. Lade på skänkeln en gång och sen försökte jag bara sitta still, drev inte men skumpade haha. Måste komma ner och sitta still, wow vilken känsla. Började nästan grina av lycka!! Fortsätta lösgjöra och vara konsekvent så kommer vi sakta men säkert komma framåt.

Beställer dressyrstövlar imorgon! Vad tror ni jag hittar på för kul detaljer?

Träning imorgon!

Idag red jag strax efter klockan fem imorse. Det snöade. Jag hade mensvärk. Jag hade hoppsadeln och kortaste lädren. Fick byta plan från uteritt till ridbana och Molle var inte heller motiverad. Tog inte skänkeln så som han gjort så fint senaste passen. Blev liksom halvdant allting även om han lyssnade efter några upprepningar. Besviken, men laddar om för nya tag. Han kanske var morgontrött. <3

GUD vad jag längtar tills imorgon när vi ska träna dressyr för Emma! Jag har kollat på filmer under kvällen från träningarna innan skadan och shit vad jag längtar tills vi kan gå sådär fint igen. Just nu känns det som att vi klivit 2 steg bakåt, men sen kommer vi kliva 2 steg förbi där vi var innan också. Tålamod... Jag vet egentligen vad det är som fattas men jag har inte riktigt fått till det ensam, med Emmas röst i headsetet blir allt lättare. Vill ha en ärligare djupare form utan att jag rider han på bogarna, kvick för skänkeln men han ska inte springa ifrån, vinkla in bakbenen och komma till uppförsbacke utan att spänna till, hinna fånga upp i halvhalterna och vips så faller så mycket på plats. Tack gud för tränare!

Känner ni igen er?
 
Molle har ju mycket fullblod i sig, och faller ur/går upp i vikt ganska snabbt. Märker att han faller ur lite precis som han gjorde förra våren också, tror att pälsfällningen tar ganska mycket på hästarna. Nu är han inte smal på något vis, utan väldigt fin i hullet. Men kan va bra att hålla ögonen öppna för det kan gå fort med vissa hästar.