FotonGlada i regnet! :)

Andra dagen på meeting

Natten till söndagen var hemsk. Regnet bara blev värre och värre, hur det nu kan bli värre än konstant spöregn en hel dag? Iaf så åskade och blixtrade det på natten, och började blåsa. Flera var ute långt efter tolv på natten för det ena stallet stod under vatten och dem fick lov att ösa med hinkar för att hästarna inte skulle stå med egen swimmingpool i boxarna. Jag var tacksam att Molles box stod på en "kulle" och var torr hela helgen! Men jag låg ändå med stor ångest i sängen, vinden piskade det kraftiga regnet i sidled och det hördes från stallarna att hästarna var oroliga, taket på boxarna smällde och fladdrade mycket. Det kan såklart inte ha varit särskilt varmt heller, stackars hästarna. Här har vi gått och väntat hela året på att få åka på meetinget sista helgen i juni, så är det novemberväder?! :(

 
Supertack till Malung-Sälens ridklubb som har varit f a n t a s t i s k a arrangörer i detta eländiga väder. Underlaget på ridbanan har varit outstandig, först idag var det lite halt då vattnet för första gången samlats i pölar. Hela lördagen spöregnade det, hela natten spöregnade det och hela söndagen spöregnade det och inte förräns vid 9 på söndag morgon var det först några pölar på banan. Väldigt påkostat och suveränt underlag må jag säga! Vi har dessutom fått fri tillgång på spån då det blev sån flod i stallarna, så vi har kunnat bygga spånvallar. Samt att dem snabbt och smidigt har dragit fram alla parkerade transporter som sjönk ner i leran, verkligen suverän service. Ryttarmiddagen på lördag var också succe, så stor eloge till den klubben som fixade detta, det kunde inte bli bättre i dessa omständigheter.

 
Nu till dagens start! Molle var mer spänd och läste av de andra hästarna lite på dagens uppvärmning, sköt rygg i fattningarna och hoppade till när vi mötte någon. Så jag förstod snabbt att han var både lite trött för dagen och såklart lite spänd, antagligen många faktorer som spelade in: nattens oväder, regnet, mentalt trött och tävling 2 dagar på rad såklart i svårare program. Men vi kom ihop oss mera och till start kändes han ändå framme.

 
Idag red vi LA:4 och travprogrammet var kanon med i princip 7:or rakt igenom! Cirkelbågarna, skänkelvikningarna, längningarna, allt satt. Bakdelsvändningar har vi aldrig ens gjort på träning, så jag vände bara runt framdelen och han blev rak/felställd, 4:or på dem och koff 2... Inte helt avspänd vilket gjorde nerdrag i skritten, sen ville Molle inte galoppera på den blöta banan. Kände det på mig, kanske spelade det in för han skulle bara slängtrava, men fick galopp tillslut och han var springig, typiskt trötthetstecken, och kanske lite spänd för vattnet som han brukar vara på träning också. 7:a på galoppökningen, vår första! Men däremot stor miss på förvända då jag tappade tygeln och fick ett avbrott till trav och sedan tog han fel galopp när jag rättade honom.

Fortsatte med stor miss i ryggningen, där jag hade planerat att rygga, sedan trava 3 steg och fatta galopp men han tog galopp direkt och dessutom fel galopp. Jaja, 57% i vår första LA:4 är jag mer än nöjd med! Fatta att vi hade ridit långt över 60 utan missarna?! Domaren skrev jättefint om Molle, att han hade aktiva bakben och en aktiv trav, hon gillade verkligen travdelen och att vi för dagen gick på fart i galoppen istället för styrka vilket var helt rätt, med ett jämnare program så gör vi godkända procent även här. Hon gav Molle en 7:a på gångarter och kommenterade att han var en elegant häst med tre bra gångarter, och med mer styrka skulle bli riktigt fin!

Det är så kul att rida Molle på tävling! Gårdagens känsla var bättre även om jag idag fick flera lärdomar, att göra 3 missar är otroligt kostsamt, men vi är ju ute och provar vingarna lite! Det ska inte vara perfekt idag, förtusan jag har inte ens ridit bakdelsvändningar på hästen! Vi tränar inte mycket program, mest grundridning och försöker hitta Molles gångarter och takt. Men det är otroligt roligt att se utvecklingen på honom, och tänka att han bara är en femårig hopphäst.. Med åren kommer han stärka sig och shit, tänk när vi lyckas ta samma poäng i galoppdelen som i traven?

 

Molle var glad när han efter 3 timmar i sin hage fick komma in på box och äta hö! Ska bli så mysigt att släppa ut honom imorgon bitti och få pussa på honom och se hur mycket han rullat runt i sitt spån. :)

Första starten

Igår kom vi fram till Malung och dem hade fått så många anmälningar så två stora utestallar mötte oss när vi styrde in på deras fina anläggning. Började med att lasta ur och bara packa ur snabbt för att kunna flytta på bil å transport så vi skulle hinna rida på banan. Jag och Veronica red en 30 min och Molle var väldigt mjuk och framåt, busade i fattningarna men gjorde väldig fina sidvärtes.

Efter lite ridning fick dem upptäcka boxarna och vi byggde tält utanför stallarna. Molle talade tydligt om att höet var slut klockan 4 imorse hehe...Mockade ur åt Molle imorse vid sex sen gick vi promenad i 20 min, han var laddad och busig så vi gick i ridhuset för att skulle slappna av. Sedan har han skött sig bra, och när vi skulle rida fram hade han så härlig energi, mjuk och lättreglerad och ju närmare start desto finare blev han.

Vi gjorde en super prestation och blev belönad med 7.5 på vår svåraste skänkelvikning och 7or på längningarna. Tyvärr tyckte domaren att Molle inte var framme nog, vet inte vad hon grundade det på då detta var första gången han rullade på av sig själv och jag kunde rida halvhalter och rida varenda jäkla hörn, hann med allt så väl! Fick också 7.5 på korrekthet, men jag antar att betygen höjs när styrkan kommer, hon ville se mer balans och styrka. 61.5% fick vi och jag är supernöjd med det, samlar godkända ritter på hög känns det som! Ännu mer nöjd med att han kändes fantastisk inne på banan.