Stövlar

Nu har jag tänkt länge på att skaffa dressyrstövlar. Nu börjar det kännas som att jag är tvungen haha! Dem jag rider i är i princip de mjukaste stövlarna på marknaden, ett väldigt tunnt skinn som speciellt nu i vinterkylan känns lika knöckligt som papper. Dem är superfina och ger ett visst stöd till vaden, men de är i grund och botten hoppstövlar, vilket jag trivs med såklart. Men de ger inte det där stödet i dressyrsadeln, när man vill ha hjälp att hålla skänkeln nere och vristen lite mer fixerad. Dessutom börjar jag se högre mål med Molle i dressyren och vill ha alla förutsättningar för att förbättra mig själv och min sits, så det känns självklart att jag ska ha ett par bra stövlar också.

Jag ska beställa stövlar via mitt jobb, och det står mellan Petrie och DeNiro. Bägge är mycket fina stövlar så det handlar mest om vilket par som sitter bäst på mig. Ska gå igenom mina mått och kolla tabellerna någon dag när jag är ledig.


Petrie Olympic


DeNiro Raffaello
 

Dressyrträning

Igår var det dressyrträning på schemat! Han hade lite träningsvärk från hoppningen men nån gång måste man tänja på gränserna också. Det märktes i galoppen som var så fin i onsdags att han kände efter lite, dock var traven helt fantastisk! Vi red skänkelvikningar där vi krävde större steg och gest, till vänster fick jag ta igenom att han skulle flytta ordentligt, ska vara ännu mer konsekvent. Red också lite på volt och längde lite, han travade så fint och fick efter det prova ta upp honom i formen och då behöll han den runda formen med sig upp och blev riktigt snygg. 

Ska jobba på att skänklarna måste vara som krokodiler, man måste flytta sig för dem! Han har blivit väldigt känslig så är jag bara konsekvent med det så tror jag vi får igenom den ganska snart. Och så ska jag rida med lite längre läder och hitta tyngden i hälarna.. Har träningsvärk själv faktiskt från dessa två träningsdagar! Blir lite skritt idag bara, sen uteritter till helgen. Nästa vecka är det fullbokat, hoppning tisdag, torsdag och lördag! Nu ska vi intensivköra hoppningen lite för att stärka Molles självförtroende. Ni behöver inte oroa er, vi hoppar bara småhinder så det är inget som sliter mer än en uteritt i pulsande snö. 
Hoppträningen! :)

Igår hopptränade vi äntligen! Och vi var duktiga på det vi hade tränat på: öppnor och skänkelvikning som vi red första delen av passet haha! Tycker dressyr är så roligt så rider ju gärna det, och har inte hoppat mycket på sista tiden. Rörande överens med min hopptränare iaf, vi måste komma ut på hoppning oftare. Hon sa att Molle var lik hennes häst, försiktig, stod emot lite, behövde mycket miljöträning i grupp och mycket hinder i kroppen. Sen släpper det och man får igen allt nötande! Känns som Anna läste i min hjärna, hon vet precis hur jag tänker och känner angående ridpasset, kanske är det för att jag känt henne sen jag var åtta eller att hon varit i precis samma situation? Iaf så blir jag så glad när jag har Annas stöd i allt jag tänker, att jag åtminstone tänker rätt haha. 

Vi red som sagt fram utan stigbyglar och började rida skänkelvikning. Molle var superfin, fick verkligen till det genom att ge sidförande hjälp sen driva honom genom diagonalen med ytterskänkeln så vi fick verkligen framåtkänslan på hela skänkelvikningen! Lade till att vi ur skänkelvikningen skulle gå in i en öppna, likaså här var vi duktiga. Fortsatte med hela öppnor inannför spåret, och i vänster fick jag jättebra hjälp att jag ska börja med att ställa vänster och ha resten av kroppen rak, sedan smyga in i olika grader av öppna och hålla dem. Sedan successivt rida en riktig öppna hela vägen i samma tvärning.

I galoppen jobbade vi med att reglera galoppsprång och vägen mellan två bommar på böjt spår, gick supersuperbra i höger men inte i vänster. Är det inte fantastiskt att han alltid varit så svår att rida i höger galopp men nu kan jag inte rida i vänster haha. :) I vänster hade jag supersvårt faktiskt. Ska fortsätta hemma med att hoppa på böjt spår till vänster, tills vi stärker oss mera.

Sedan red vi några linjer, allt blev till en bana med små räcken på böjt spår, oxer med vattenmatta, serie med räcke - bom - bom - räcke, oxer bland annat. Det är här vårat problem kommer fram. Molle blir försiktig, spänner sig, får korsgalopp, bjuder inte ärligt m.m. Okej, det kanske inte var så illa som det låter, mamma hade filmat och jag såg efteråt att det handlar bara om oerfarenhet. Det som händer är att jag får hela tiden lägga in ett till galoppsprång, han går inte av på första distansen, för han har såklart inte utvecklat det trycket ännu när han är såpass försiktig. Men han är grymt snäll och hoppar av hur han än kommer, gör nåt helikoptersprång och jag hänger 2 meter bakom men ändå hoppar han igen nästa gång.. Snälla underbara Molle! Ännu en gång konstaterar jag att jag måste komma iväg oftare, och med en grupp. För det spelar ingen roll att han kan hoppa hemma, det kommer aldrig vara tävling på hemmaplan. :P Så jag känner mig verkligen motiverad att komma iväg på hoppträningar för två tränare, Anna tyckte jag kunde vara med på den andre klubbtränarens lektioner bara för miljöträningen. Helt rätt!

Klart man blir bra på det man tränar på, vi måste verkligen träna
mer hoppning! Men dressyr är ju sååå kul!

Känner ni igen lilla taniga Molle? Hihi vilken skillnad det är på honom.