Göteborg horseshow 2014

Idag har vi klarat av första dagen på mässan. Igår byggde vi montern men idag var första shoppingdagen om man säger så. Vår första kund var faktiskt en av mina favoritbloggare Jenny. :)

Ni vill inte höra om min långa dag men kan säga att vi haft väldigt trevligt.
Molle skadad i hagen.

 
Molle har råkat ut för en olycka. Vet inte om jag nämnt det här att han är otroligt yvig och vild i hagen, om han gjorde hälften av de saker han gör i hagen när man ska rida hade han kallats oridbar. Det ser ibland ut som att Molle inte har något skelett eller leder i kroppen, han kan lyfta benen hur högt han vill och han är otroligt rörlig och kan kasta och vinkla alla ben på alla sätt helt enkelt. För att göra historien kort: igår blåste det storm, han sprang och busade i hagen och fick täcket på sniskan. Tyckte det var lite roligt och fortsatte springa med sina bocksprång och bakuter inblandade. Fastnar i täcket, och har hål i det, men kantbandet går inte sönder. Springer i panik för att täcket dras ju neråt, försöker sparka sig loss varpå han bara trasslar in sig mer och mer, totalt snurras kantbandet 4 (FYRA) hela varv runt skenbenet bak på honom. 

Som tur var är mina stallkamrater i stallet och ser hela förloppet. De går såklart dit och försöker ta loss honom, men han har panik och kantbandet dras åt hårdare och hårdare för varje spark. När de fått loss honom ser han lite lätt stakad ut men går därifrån på alla fyra. Jag får samtalet till jobbet och på en gång knyter det sig i magen. Det enda jag tänkte på: nu rök senan.

Ut till stallet, konstaterar värme och svullnad på hela skenbenet. Rådgör med veterinär, kyler 30 min varvat med tryckbandage 1h, kyler igen 30 min och upprepar 3 omgångar in i natten. Imorse när jag kom ut hade han vätska i bandaget, och på förmiddagen kommer veterinären och vi konstaterar allvarlig brännskada på skenbenet. Svullnaden kommer dels från brännskadan, men man kan inte säga innan huden har läkt om även någon sena är skadad. Senskada går inte att få ogjord, så man får helt enkelt hålla ut och åka på ultraljud först när svullnaden dämpats, och såklart efter brännskadan läkt mer. Så eventuellt två olika skador, varpå dem kräver två olika läkningsmetoder. Brännsåret kräver blodcirkulation och massage samt salva, senskada behöver kylning av rinnande vatten. Men just nu behandlar vi brännskadan då den är ganska omfattande och ömmar som tusan på stackars Molle.

Och jag ifrågasätter just nu om huruvida jag ska fortsätta med häst eller inte. För hur bra jag än tränar den, ger den rätt förutsättningar och rätt utrustning, bra mat, bra skoning m.m. så kan en såhär stor skada ske bara av 4 minuters bus i hagen och otur. Är det verkligen värt det?

Har vi nu otur och det är en större senskada så tror jag absolut att Molle har alla chanser att läka riktigt bra, han är ung och stark, rätt tränad sen han blev inriden och han skulle säkert gå att använda till det mesta. Men just nu känns det som att efter läkning vill jag sätta honom på annons och inte äga nån häst mer... Försöker säga till mig själv att man inte kan sätta livet på paus när det händer sånt här utan man måste tillåta sig själv att vara som vanligt när hästen är skadad, men det är svårt såklart. Men vi håller tummarna och hoppas på den allra bästa prognosen för min lilla häst. <3 
Kram från en ledsen Elin.Ny sadel

Nu har vi en dressyrsadel som passar oss båda. Det blev en Kentaur Electra, och den är väldigt skön och fin. Äntligen en svart sadel också! Den är mjuk som en fåtölj, rejäla knästöd och jag har träningsvärk efter ett och ett halvt pass i den... "Tvingar" mig att släppa ner skänkeln och inte dra upp hälen, vilket förändrar mycket med min sits. Roligt, men jag blev helt slut efter ett varv i arbetstrav när jag måste använda magmusklerna för att sitta ordentligt. Men såklart kommer jag snart bygga upp min styrka och då kommer jag kunna rida mer med sitsen och låta benen hänga stadigt på sidorna av Molle. :)

Dagens pass då! Var fin från början, efter lite lösgörande arbete travade han stort och luftigt. Bestämde mig för att ta galoppen och blev m y c k e t galoppjobb i vänster, han försöker nu när jag har fått tag på yttersidan att skjuta ut rumpan eller att byta till korsgalopp bak. Att spåra är svårare och jobbigare än att låta arslet svajja omkring tycker Molle! Men man får stärka lite i taget. Men fick tänka att jag höll kvar skänklarna som i en fattning lite, efter några volter och lite öppna på långsidorna kändes han lätt och reglerbar. 

Här blev jag för ivrig. Ville jobba mer trav bara för att checka av att han fortfarande var på ytter. Molle var såklart trött och jag fick inte till känslan, så jag pushade för att få mer. Men jag skulle ju ha skrittat av efter galoppen och nöjt mig! Blev så besviken på mig själv, han är så liten han orkar inte så mycket.. Ringde Emma som försäkrade mig om att man gör faktiskt så ibland och kommer på efteråt att man skulle ha slutat, och jag kommer göra det flera gånger. Blir liksom när man fått känna några steg i en väldigt bra trav så tror man plötsligt att hästen klarar att jobba där i alla tempon och hur länge som helst. Amatör... (jag alltså). Blev en massage, ryktning och massor av pussar på Molle efteråt som stod ut med sin matte, jag storknade nästan av att sitta i min nya sadel, men jag tror vi ska bli vänner alla 3 snart. 
 

Dressyrpass hemma

Idag red jag Ellie på ridbanan. Vi skojade inne på stallgången och undrade om Ellie var nöjd med att ha en annan ryttare på sig den här veckan. Det första hon gjorde när jag kortade tyglarna och lade om skänkel var att protestera med bockningar rakt upp och flera omgångar! Haha jag gick ju på henne och det kom mera mera, jag är så van med en valack, där säger man till en gång så är det bra sen. Fick lov att upprepa lite med Ellie, sen blev det bra. 

Hon kändes mera ihop från start idag, jag tror att hon tycker att jag är skitjobbig som inte låter henne bli lång utan krävde mer från början att hon ska vara där jag vill ha henne. Men när man har travat igång lite så accepterar hon det också, blev riktigt fin. I galoppen var hon superfin, höger var mycket bättre än vänster som varit bäst tidigare. Men hon kom verkligen på vänstertygeln och var rak, så hon orkade gå väldigt mycket mer samlat än hon brukar. Duktig pålle!Visst travar hon fint?

Hoppträning 20/2

Igår var vi på hoppträning, och jag var inte uppladdad på bästa sätt. En jobbig arbetsvecka och slutade sent så kom iväg lite sent, men snabbade mig väl ute i stallet och kom för tidigt till träningen tillochmed. Iaf så var Molle fin från start, jobbade högersidan och kom åt honom mycket snabbare idag. Red fram genom skänkelvikning till kvartslinjen, rakrikta och sen skänkelvikning tillbaka till spåret. Övergick till sluta in, rakrikta och sluta ut. Det var första gången vi gjorde slutor och Anna tyckte Molle har väldigt lätt för sig, alltid kul att höra.

Sen när vi började hoppa så fick han ännu mer energi, bjöd väldigt fint till hindren utan att rusa. Han tog tag i varje hinder, tittar ingenting utan går av som han ska. Jag red och stöttade honom väldigt bra också faktiskt (om man får säga så), fick rida mycket på min känsla och när vi blir sådär samspelta så känns det fantastiskt! Vi hoppade ganska mycket igår, många linjer, många banor och avslutade på en lång bana med 18 hinder, 20 språng. Har släppt ordentligt för oss och jag märker mer och mer hur jag nog hittat rätt häst för mig... Han gör mig så glad och lycklig!

 

Glad!

Duktiga duktiga häst! Skriver om träningen imorgon! 
Tidig morgon

Imorse var jag i stallet före sex och fodrade morgon. Sedan red jag ut på Molle, det var fortfarande mörkt men himlen började bli ljusare i horisonten. Blev 30 min skrittjobb med lite trav, hittade en frusen men platt gräsyta där jag jobbade med vänstersidan. Visst tycker han det är drygt, men det måste bara igenom. Som tur är han ju ingen bråkig häst utan lyssnar för det mesta på sin matte. 

Tillbaka i stallet gjorde jag iordning Ellie och red samma jobb men mest åt andra hållet då hon har den andra sidan lite svagare. Något jag uppmärksammade var hur lika molle och Ellie är att rida! Vi rider ju för samma tränare och dem är i samma ålder, kul att känna att ridningen är så lik på dem båda, måste ju betyda att vi gör lika rätt eller fel haha! ;) 


Från imorse. :) 

Bra måndag

Igår blev det en tur ut med Molle i det underbara vädret! Vilken energi både jag och häst får av solens varma strålar. Vi gjorde ett bra pass på vår gemensamma favoritåker, mycket lösgörande för att verkligen ta oss igenom detta nu för att komma vidare. Förvända galoppen känns riktigt bra just nu och galoppen överlag har blivit lugnare och säkrare. Längtar tills vi kan få film på oss nästa gång för det hände mycket nu senaste två veckorna med galoppen. 

På kvällen red jag Emma träning på Ellie för Malin är fortf sjuk och jag ska rida henne en vecka framåt så då fick jag ta hennes träning, jättesnällt och roligt. Fick börja med att se till att hon lyssnar på halvhalterna och kommer ihop, ta kortare steg utan att slöa till. Hon vill gärna välja sin flashiga fina trav eller så dör hon av lite i kortare trav så gäller att även fast man ber henne komma tillbaka till kortare trav (halvhalterna) så måste hon jobba kvickare för skänkeln så hon får en takt i just det tempot! Man får tänja på styrkan lite i taget, hon orkar inte så långa stunder ännu för hon tar verkligen i med hela kroppen när hon rör sig så hon blir snabbt trött. 

Ikväll tänkte jag rida bommar å småhinder om banan har tinat tillräckligt. Igår var den superfin för nu är snön å isen borta å vår älskade ridbana var mjuk och fin, men idag har det varit kyligare så man vet aldrig. 
Hur ser era paddockar ut nu i februari?? 
Genomkörare

Idag har jag fortsatt jobba själv med verktyg från träningen i torsdags. Första fokus: ta vänsterskänkeln ut till högerhanden, utan att börja krumelura eller svänga ut baken med mera. Började redan i skritten och tog det steg för steg vidare. Han var faktiskt mycket bättre idag, och efter lite envist lösgörande arbete så kom han riktigt ihop och under sig, och först när han är helt ihop känner man hur stor skillnad det blir när man tappar t ex bakbenen! I början av passet känns det som jag har glömt bort hur man rider för det är ben som flaxar dit, tappade bakdelen åt höger, rida lätt med aslånga stigläder... ja kände mig som en nybörjare helt enkelt. Men sen när han kommer under sig känns det som att han förändrar hela sitt sätt att bära sig.. Wow känsla..

När jag hade honom riktigt rak så blev sista skänkelvikningen riktigt bra, med stora steg och tydlig linje. Sen red jag fram honom ordentligt för han var lite bekväm i sin kortare trav och då fick han in bakbenen och sköt på till en riktigt fin stor längning. När vi gör den med styrka och samling då är han duktig!

Mina underbara stallkompisar stöttade mig så bra, Emilie var med i torsdags och kunde bekräfta när jag fick till det och Malin som utbrister: "Gud va fin han är, vilket steg han har!" Gör mig så glad och varm. Molle som varit lite bekväm när matte själv har varit bekväm och åkt runt i hans numera lugna gångarter, nu måste vi jobba hårt igen för att komma vidare ännu ett snäpp. Han kommer bli så fin, tänk om ett år redan, undrar vad som har hänt tills dess? :)

 
 
 
 
 
 
 

Träningsvärk

Vad svårt det ska vara! Att rida både bra i hoppningen och sen bra i dressyren.. Det är inte det lättaste. Emma ser direkt när jag ridit flera pass i hoppsadeln och tvärtom. Igår blev det en hårdkörning! 

Armbågar in, ben ner, handen fram och så bakbenen in, halvhalt fram till en halvhalt, och så igen! Så kul när Emma är tuff! I galoppen red vi tiometersvolter för att riktigt rama in honom och mycket förvänd. I traven tog vi tempoväxlingar i intervall, så frän känsla när han tar fram nya växlar! I skänkelvikningarna kom min svaga sida fram, lösgjordheten i vänster varvet. Är så svag i mitt vänsterben, måste orka rida ut honom till höger där. Det jag har i huvudet varenda pass. Men det är så svårt att vara kraftfull med så långa ben, i hoppningen har man ett helt annat stöd att använda. Så fick avsluta på volt med att kräva att han tar innerskänkeln till ytter hand. Och så måste jag börja alla pass hädanefter! Det som innerskänkeln inte orkar försöker man kompensera med innerhanden, inte okej. 

Men däremellan är han fin! :)
Längtar

Nu är det inte jättelångt kvar tills vi ska till Strängnäs på träningshelg! Vi ska åka till en tjej som är väldigt duktig med unghästar, hon har jobbat med både Minna Telde och Pether Markne och har nu startat egen verksamhet. Tur att vi har duktigt folk även här i Mellansverige, hur skulle det se ut om precis ALLA höll till i Skåne hehe. Jag ser det som en förberedelse inför meeting iochmed att vi blir borta 1-2 nätter, men det ska också bli kul att få andra ögon på oss. Längtar så! Våra förberedelser tills dess blir att starta 1 eller 2 tävlingar så man har lite protokoll att utgå ifrån, sedan är det lösgörande pass på Molle hela veckan innan, han ska kännas avslappnad och lösgjord i kroppen så vi förhoppningsvis kan jobba med programdelar eller rörelser när vi är där. Tänkte suga åt mig av alla tips och rutin som finns att hämta! :) 

Oavsett hur träningen kommer gå så blir det mysigt att åka iväg med sin häst, lägga all fokus på honom och hans välmående medan han sover hemifrån för första gången. Lilla killen, börjar växa upp och bli stor! <3

På olika vis

Blir ibland lite paff på dressyrmänniskor. Alla ska nå samma mål, men att det finns fler vägar än EN dit, det är det inte många som vill se. Jag gillar när det rids lite framåt, med mycket energi och uttryck. Men det betyder ju inte att jag rider runt i sken-trav med hög form och höga knän. Vissa gillar när det är raka ben och gungig gång, vissa föredrar noll gång men hög lydighet. Men att man har så mycket fördomar om den som inte gör som alla andra, det trodde jag väl inte. Bara för att man gillar att rida fram mycket energi betyder inte det att hästen går med spänningar och inte är lösgjord. 

Ska visa två olika filmer, på hästar som är ungefär på samma tävlingsnivå. Min förhoppning är att Molle ska bli något slags mellanting haha! Han har inte gigantisk gång, men ganska hög ridbarhet. Så får vi till lydigheten, behåller energin och fortsätter utveckla gångarterna så kommer vi en bit på vägen!

Nu vill jag också passa på att säga att tack vare mycket framåttänk och tempoväxlingar så har Molle ändrat hela sin trav, många tror när jag säger det att vi har skenat omkring på ridbanan, men det som vi har gjort är att få Molle att hela tiden tänka framåt i alla gångarter och sen har vi tagit tillbaka kortare perioder, och först när han var redo att ha samma framåtbjudning i den lugnare traven så kom bara allting på plats, men han har inte varit redo att trava "saktare" tidigare än i vintras.

Hade jag börjat ta tillbaka honom för tidigt hade han inte varit självgående där utan han hade tappat sin framåtbjudning. Framåtbjudning är inte ett tempo eller en hastighet, det är att han hela tiden går fram för skänkeln och tillbaka för förhållning. Alltså har jag inte ridit runt fort, utan hela tiden sett till att han går för egen motor. Styrkan kommer inte av att man bara rider sakta, och inte heller av att man bara rider fort. Utan genom att man ändrar och varierar, och med den styrkan får dem både energi och uttryck i gången, och det är då det känns så läckert som det gjort på senaste tiden. Nu får ni kolla filmerna!

Två helt olika hästar, men på samma nivå. Har ni någon favorit? Vilken typ är du?

Två fina hästar

Idag joggade jag Molle på ridbanan. Planen för honom är att gå lugnt idag och imorgon sen på torsdag är det daga för träning igen. Efter förra veckans intensiva träning var det skönt å känna att var så fräsch och fin att rida idag, samarbetsvillig och uppmärksam! Red mest tempoväxlingar i låg låg form. Skrittade av på asfalt. 

Efter Molle red jag en annan häst i stallet, den som jag har hoppat lite förut. Ellie var lite ojämn till stödet i början men vi kom ihop mer och mer under passet, hon är riktigt fin när hon kommer ihop mellan alla hjälper och när man får till ramen på henne. Ska nog rida henne imorgon igen så får hoppas hon är där vi slutade idag. Hennes ägare är sjuk, därför jag ska rida lite.
Idag hade jag T-shirt och bara en tjock huvtröja över när jag red. Hur sjukt? 10 februari och 5 plusgrader, förhoppningsvis är snön borta snart. Älskar denna milda vinter, och det blir bara ljusare för varje dag. Får mig att bli glad och full av energi! 


Hopptävling 8/2 2014

Idag har vi varit på årets första tävling, och det var hoppning. Han var superduktig på framridningen, lite spänd men lyssnade på vad jag sa. Det var kaos på framridningen, kom ponnyer och hästar i full fart men han gjorde inga utfall eller blev bakskygg, försökte sysselsätta honom hela tiden. Han tog fram sin stora trav till en början, men kom med mer avslappning tillbaka mer och mer så vi kunde jobba tillsammans. Hade planerat en ordentlig framridning, när jag var mindre trodde jag att det räckte att man värmde hästen i alla gångarter, men nu vet jag ju att det är ännu viktigare att man rider som man gör hemma, lösgör och checkar av allting som måste funka inne på banan. 


Här som ni ser är han väldigt spänd och tar till stora traven, men lyssnar uppmärksamt på mig.

Det blev våran tur och vi fick komma in i ridhuset, Molle var så duktig och gick förbi läktaren och publik som hängde över sargen med lite pushning från mig. När det var vår tur så kände jag en skön känsla i magen, han var så taggad, på ett positivt sätt! Han kände att han hade koll, och letade hinder. Så jag bara rattade och stöttade honom och han skötte hindren på det sätt han ville, jag kände i hela hans kropp att det fanns inga tvivel. Så han fick gå av stort om han ville, eller trampa om men han kom på rätt distanser nästan överallt, bara en gång fick han hoppa ifrån ännu lite större. Men tänk vilken skillnad mot för en vecka sedan då han kröp ihop och tyckte allting var läskigt. Duktiga, modiga häst.

 
Vi gick felfria i mål och vi både var glada och malliga! Molle är så söt när han vet att han varit duktig. Så roligt när jag tidigare sagt att jag VET att såfort Molle bara kommer över den där gränsen när han varit så försiktig så kommer det gå väldigt fort framåt.. Och vad händer nu, jo JUST det! Idag visade han matte att han är tuff OCH försiktig, väldigt bra egenskaper. Vi hoppade 70cm som kändes plättlätt, precis som de ska va. Tänk vad glad man kan bli för dem små sakerna!
 

Monster+Kontroll=Succé!

Okej var börjar jag.. På dagens hoppträning, trodde jag liksom att Molle skulle vara lite nervarvad eftersom han gick hoppträning på tisdagen också. Oj så fel jag hade. Idag fanns ännu mer energi, och idag var typ första gången han var riktigt olydig! Han hade varken broms eller gas, rann bara iväg och blev lång. Fick styra in i väggen och göra tusen ryggningar med mera. Ni hör ju, så inte molles stil. Men tror det berodde på att han i princip fick fria tyglar i tisdags att ta tag i grejerna själv. 

Men tack å liv började träningen med nedsutten dressyr på åttvolt, övergång till skritt på medellinjen, sen lika i galopp övergång till trav på medellinjen. Efter det började vi hoppa och jösses vad fin han var. Bästa hoppningen vi har gjort och så många kvalitetssprång! 
Red banor och lite olika teknikövningar, var superkul och mitt monster övergick till en elastisk tiger, väldigt samspelt känsla. 

Så nu får vi fortsätta träna för att både jag och molle ska lära oss skilja på "dressyrridningen" och "hoppridningen". Glad i magen!

Bjuder på bild när molle gosar med Hovis. :)

Snyggt!

Bild från Isabelle Stolt.

Jag har aldrig riktigt gillat grått på en rödbrun häst, men denna hästen passade verkligen bra i det! Den är givetvis lite mörkare eftersom den har vinterpälsen på men ändå. Matchat med brunt var det verkligen tummen upp! Stilrent men utstickande! 

Veckans första hoppning

Igår var det dags för veckans första träning, och Molle skötte sig jättebra. Vi blev bara två st pga att dem andra blivit sjuka/jobbade, så det var väldigt lyxigt! Vi började med att rida travbommar på en åtta, och med fattning efter bommarna sedan avsaktning. Där började våra problem haha, kunde inte rida en övergång till trav! Han kortade och kortade och kortade sig så jag trodde han skulle fixa att galoppera baklänges nästan. Och jag överrider, jag planerar och tänker för mycket på hur jag ska rida, så jag blir en stel pinne uppepå. Så jag och Tina kom snabbt överens om att jag måste hitta tillbaka till läget där jag bara rider på min känsla, låter hästen sköta hindren/bommarna och jag måste bara vara följsam och inverka där jag ska, hand=broms, skänkel=gas. Jag överrider och tänker hela tiden "dressyr-ridning" och alltför mycket kontroll. 

När vi pratat om det var det som att trycka på en knapp, vi rullade på bana med små hinder, linje, diagonal med bommar och hinder, övergångar m.m. Molle gick på hindren på första distansen, inte en enda gång han tvekade och ville korta sig utan han tog tag i allt. Jättekul känsla, redan börjar det lossna. Men när han förstått hur kul det var att flyga över hindren så glömde han bort hur man travade bommar och tog dem i ett, två och ibland tre galoppsprång. Går inte annat än att skratta åt honom, laddade som en galning för dem där travbommarna.

Tina sa jättefina ord om både mig och Molle, hon ville att jag ska plocka fram mer "Elin" och våga rida på min känsla för jag har en bra ryttarfeeling. Jag behöver inte planera och planera utan inverka efter situationen. Ska hem och renodla mina hjälper så jag inte blir att skänkla och ta i tygeln samtidigt utan verkligen mena vad jag säger så Molle förstår. Och våga ta fram mitt jävlar-anamma-iskalla-väntande-jäkligt-roliga själv igen.
En mycket bra träning!


 
Vill ta vara på all Molles kapacitet, men jag måste komma ihåg att ha roligt och våga rida på mer, inte sitta med ett kontrollbehov utan låta Molle vara med och ta ansvar, det måste han lära sig om vi ska kunna hoppa högt! :)

Keep calm and TROT on

Just nu rider jag runt i Molles härliga trav och bara njuter! Hihi äntligen får man åka lite häst, med lite halvhalter också såklart. ;) Däremot så kommer jag inte riktigt fram till stödet i min sadel, jag gissar att den är lite för stor. Är ungefär 5 fingrar kvar när jag sitter "rätt", så jag har inget stöd alls för skänkeln. Därför jag smyghöjt stiglädren antagligen, för att nå fram till stöden. Så nu ska jag börja titta efter en med större stöd och 16,5 i sitsen, jag behöver nog inte så mycket större.

Idag var han r i k t i g t härlig! Energin gick till att jobba jobba, på det nya fodret han går på så får han massor med positiv energi men är inte tittig eller "dum" som han var lite på havren. Avslappnad och enkel att variera formen på, kunde rida fram i en mindre, avslappnad trav väldigt djup form, sedan plocka fram fler nyanser i traven allt eftersom. Red några skänkelvikningar, och i galoppen satte jag tillbaka honom ganska mycket, fick några fina övergångar galopp-skritt. Och såklart lite "åka" trav, wie vad det guppar härligt!

 
 
 
 

Plusgrader och blåst

Idag red vi ut i blåsten, kolsvart var det också. Molle var lite väääl pigg, sådär som dem kan bli när det blåser storm. Hade tänkt hålla mig på vägarna för underlaget har blivit så bra i plusgraderna, men fick lov att rida in i skogen där det inte blåste så fasligt och så red jag på lite mer än jag hade tänkt. Molle måste blåsa ur kroppen ibland innan man kan börja prata med honom så att säga. Men han var så fin i all sin energi! Hade Birgittas ord i huvudet från någon historia hon berättat: Loower.. and Slooower... Så red jag och han kändes riktigt elastisk och fin. 

Imorgon blir det en till uteritt följt av skoning. Sen kör våran fullpackade hoppvecka igång, bra att han är pigg så han orkar med. Kommer bli en bra förberedelse för honom att gå flera lite hårdare pass samma vecka.

 

Tömkörning

Dagen började med att få laga hagen till Molle imorse. Tråden av på ett ställe och flera stolpar har han gått crazy BÄVER på och gnagt nästan helt av. Tjärade alla stolpar och nu på kvällen har jag bytt till distansisolatorer så han inte ska komma nära. Har lagt in en ny stolpe på backen så han kan gnaga på den istället. Suck, trött man blir!

Tömkörde iaf nu på kvällen och han är riktigt fin just nu. Kunde inte hålla mig utan hoppade upp barbacka efteråt och han var lika fin som han såg ut. Galopperade även barbacka så jag kunde stryka den från "första gången-listan" också. Har kommit så mycket snö så jobbade inte alls länge, det är dessutom plusgrader så den blev såklart väldigt tung också. 

Börjar längta efter första tävlingen...

 
 
 

RSS 2.0