Första natten avklarad


Molle tyckte det var fantastiskt härligt och få en kompis på varje sida om boxen, han är en social häst och nu kan han stå och pussas hela nätterna. Coco drog i Molles grimma och Molle tyckte tillochmed att DET var mysigt, då kan ni förstå att han längtat efter en kompis. I hagen imorse brallade han lite men har sedan stått och ätit gräs och upptäckt sin nya yta. 

Nu på kvällen var vi ute på en tur och kikade oss omkring, Molle gick så snällt fram överallt. Imorgon räknar jag med att kunna rida lite mer som vanligt, men såklart kommer det ta några veckor innan han installerat sig ordentligt men han verkar trivas redan! Lagom med 4 hästar, så dem har koll på varann och det blir en väldigt lugn stämning.

Imorgon eller senare ikväll tänkte jag publicera lite bilder från stallet! Kika in om ni vill, vet att flera av er är nyfikna.

Flyttlasset går

Imorgon efter jobbet flyttar jag och Molle! Det bestämdes redan i våras när jag blev tillfrågad om att stalla upp Molle i Emmas nybyggda stall, och i samma veva skulle bägge tjejerna jag haft samarbete med i stallet om utsläpp/insläpp ha barn så dem lånade ut hästarna och jag har skött alla utsläpp och insläpp själv sen dess. Det är skönt att ha koll, men ganska påfrestande när man har stallet en mil bort och jobbar heltid och har en sambo som också vill träffas. Nu blir det 5 min extra bilresa men jag får lite mer hjälp och samarbete med Emma. Det ska bli riktigt roligt, och utvecklande! 5 min till stort ridhus med speglar, stora fina stubbåkrar att rida på och grusvägar att upptäcka.

Men såklart kommer jag sakna alla människorna i vårt stall, en HEL HÖG oförglömliga saker har ju skett här! :) Många glada fina minnen får jag med mig, men man måste ju se till vad man vill göra. Nu har jag en chans att lära mig massor och utveckla min ridning, att träna tillsammans med Emma kommer bli så kul! Dessutom brukar vi ha rätt roligt tillsammans annars också så vi kommer nog klara oss rätt fint där borta.

Molle ska även få en hagkompis igen, och det är nästan det bästa med hela flytten. Han kommer få kompisar på bägge sidor om sin box, samt dela hage med en shetlandsponny utan bakskor haha! ;) Hoppas att han kommer känna sig glad och nöjd.


 

Angola - Träning

Igår tränade jag Angola för Emma. Jag ska fortsätta tävla Angola lite i höst, och behöver rida in mig mer om vi ska göra bra ifrån oss. På henne fokuserar vi på att hon ska komma upp i formen, och inte lägga sig på i handen. Hon placerar gärna sin långa hals lite lågt och spjärnar fast i en form, och gärna en takt hela tiden. Men hon är så duktig och har blivit lättare att reglera och då kan man börja nyansera tempot. Hon har väldigt lätt för samling, är väldigt kul att rida en sådan häst helt enkelt.

Igår började vi med galoppen, få in kroppen rakt inunder sig och sedan trav-galopp-övergångar. Hon vill gärna ta första steget i alla gångarter och spänna till halsen och ta stora steg, så fick jobba med att lösgöra henne. I traven tog vi mycket skänkelvikningar och sedan mellantraven, som är svår på henne. Alla gångarter framåt på henne är lite svårare än dem tillbaka. Men vi ska kämpa på, hon behöver tränas upp om vi ska orka hålla högre form på nästa start. :)


När jag kom tillbaka till Molle hade han sprungit i hagen och slagit upp såret så det blödde. Men jag rengjorde och slängde på kompress å bandage så jag tror vi klarar oss från infektion, men kändes så jäkla typiskt! Var hos han innan jag red Angola och kollade till honom så på 1,5 timme hade han hunnit busa upp. Suck! Håller tummarna att det stannar där, bandaget har suttit på ett dygn ikväll så tar av det då när jag ska rida. Ska köpa plåsterspray på jobbet också haha!