Senaste filmerna på Instagram! 
Har du någon favoritsnutt? :)

Tävlingsperiod

 

Hinder 2-3 av 12. Kameran krånglade lite men hästen blev finare för varje språng.

Nu är första tävlingssäsongen igång och planerad. Ska tävla juni (ca 5 tävlingar från april-juni) ut sen kör vi lite lugnt med bete och sedan en träningsperiod innan hösten igen. Viktigast detta året är att komma ut och vänjas med allt som innebär tävling. Roligt vore att komma till riktig ridning men det är ju ett drömmål! Härnäst väntar 2 helger med hopptävling, ska bli så kul!

Frisk

Jag har varit sjuk och hemma från jobbet. Usch det är inte ofta jag är sjuk ska jag säga er, väldigt ovant som jag skrev. Började må bättre under onsdagen och kom upp i sadeln igår. Molle var helt tvärtom om man jämför med på tävlingen, jag tror faktiskt att det var mig han reagerade så väldigt på. Klart man blir spänd och inte vet vad jag menar när jag rider magsjuk.

Igår var han som vanligt igen, var så härligt att rida ett ordentligt pass för Emma. Som vi har längtat, har inte ridit för henne på hela april, pga inställda träning m.m. Men det kändes ändå som att "komma hem". Jag har en ny inställning med mig när jag ska rida träning, och det fungerar väldigt bra just nu i mitt huvud, så jag inte överrider så mycket. Jobbar vidare med att bli kvick i min hjälpgivning och kräva lite mer att han ska sätta under sig nu. Är så taggad, nu ska vi träna nästa torsdag samt måndagen därpå. Nu ska vi även ut och få rutin på både hopp och dressyrtävlingar. :)


                                                                      Igår på träning


Med bättre uppladdning till nästa tävling räknar jag med att höja poängen i travdelen, rida igenom honom så det inte blir en stel ridning inne på banan. Hellre att man rider som man brukar än att man sitter stel som en barbie, vi ska ju bara ut och lära oss! I galoppen önskar jag att volterna ska höjas poängmässigt och i den förvända galoppen vill jag göra bättre vändning samt övergång. Våga rida halvhalterna och han ska ta dem. Men det är rätt trångt på kort bana, jag tror faktiskt att LA:3 passar oss bättre som går på lång bana. Men vi ska ha lite rutin först, den förvända i LA:3 är enklare att rida också tycker jag. Spännande spännande!