Ledig torsdag

Så glad att jag red Ami idag! Hon gick väldigt bra, helt plötsligt kändes det som jag hade full kontroll över precis varenda muskel i hennes kropp, att vi satt ihop och jag bara tänkte mina hjälper. Eftersom Molle vilar så tänkte jag rida henne varje dag fram tills nästa träning på tisdag, och hoppas få sitta blickstilla och bjuda på lite fin ridning. För idag hade hon inte någon tendens till att testa gå emot något, hon är en häst som älskar att bli jobbad. Så jobba det ska hon få göra! 

Molle han har varit hängig idag, lite reaktion på vaccineringen eftersom han är så ung fortfarande. Så han är säkert piggare imorgon! :)

 

Några små tips

Tänkte att jag skulle dela med mig av några tips som jag använde mig av när jag red in Molle, som kanske någon av er har nytta av i framtiden? Själv älskar jag att snappa upp nya ideer hela tiden, eftersom hästarna och tillvägagångssätten förändras så mycket, det går inte att säga att hästarna idag ser ut som dem gjorde för 10 år sedan t ex. Jaja nu ska jag inte spåra ur.

Unghästtips!

- Handrem: När jag red Molle i början använde jag mig jättemycket av en s.k. bockrem, ett stigläder runt halsen. Det var inte för att han hoppade omkring och busade, utan för att jag skulle få hjälp att hålla min hand stilla, och inte ta han i munnen om han råkade vara extra känslig för skänkeln t ex och blev lite springig. Det har hjälpt mig enormt både med att från början rida han skänkel - till - stilla hand, och att inte hålla balansen åt honom men finnas där som stöd. Jag tycker det är viktigt att om jag ber hästen gå fram, så råkar blir den lite väl känslig och det känns som de springer, så tar jag den inte i munnen utan berömmer ordentligt sedan svänger man eller något annat för att bromsa upp lite igen. 

- Uteridning: Ja det går ju inte att säga för många gånger, jag red ut Molle 3 ggr i veckan under hösten, 2 av dem gångerna kanske vi bara skrittade 20 minuter men det ger så otroligt mycket att hålla sig ifrån banor och ridhus, om inte för att hålla arbetet roligt så för att ge hästarna största möjlighet att utveckla sin balans och egen bärighet.

- Skritt: Hehe som sagt så skrittade jag ute på Molle mycket, jag tycker det gav oss mycket tålamodsträning och det är stärkande för dem att skrittas mycket, speciellt på varierande underlag. Jag föredrar att skritta på asfalt, för man travar/galopperar nästan aldrig på så hårt underlag så senorna behöver det för att stärkas.

- Innanför spåret: När jag väl red för Emma eller på banan så red jag mycket 2m innanför staketet, tog sikte med blicken långt, långt fram och gjorde övergångar på den linje jag bestämde. Övergångar är aldrig för tidigt att börja träna, och lika bra att göra det utan väggens hjälp, iaf var det den bästa träningen för min häst, som hittade egen balans väldigt tidigt. Då fick jag automatiskt hästen mellan hjälperna.

- Planera: Jag är ju största nörden men eftersom jag varit så noggrann så skrev jag upp "riktlinjer" med Molle under tidens gång. En unghäst behöver en fast hand, så jag skrev upp t ex hur jag skulle göra i vissa situationer för att forma honom på bästa sätt för framtiden. Det kunde vara t ex hur jag skulle göra om han försökte stanna och vända när man rider, för när man väl sitter där i sadeln på en unghäst som blir rädd för första gången, då kan man som ryttare bli osäker: ska man gå på honom eller låter man honom bli rädd några gånger för att han "bara är en bebis"? Förstår ni hur jag menar? Så jag analyserade såna saker innan dem inträffade, för att vara säker på hur jag skulle göra om den uppstod. Haha överkurs, men jag har aldrig haft några problem med trots/dumheter heller... :) Än.

- Konsekvent: Varje dag, varje gång. Att vara konsekvent kan väl vara den mest generösa gesten till våra hästar.  

Att göra

Har en lång att-göra-lista för morgondagen! Känns bra att jag får ta tag i praktiska saker som jag annars bara minns när dagen är slut. Det ska städas och donas i stallet, jag ska inte åka dit och bara sitta på bänken med Emilie en hel dag, även om det är helt underbart det med Emilie! ;) Men jag ska försöka få lite gjort, 2 hästar ska ridas och jag hade även tänkt hinna med lite här hemma. Plugga nytt dressyrprogram ska jag göra också inför tävlingsdebut, min häst blev vaccinerad idag så inga fler sådana missar det här året iaf... Tack Malin som tog in och höll min häst åt veterinären medan jag jobbade.


Min fina prins! <3
 

Träningar

Igår red jag för Emma, vi gjorde inget hårdjobb utan bara red lite lydnad, fram/tillbaka, fattningarna satt perfekt, han väntar in mig och när jag fattar så sätter han inunder sig och gör en luftig fattning. Fick bara prova att göra en liten båge på långsidorna, han balanserade sig väldigt väl i den lilla förvända det blev. Så roligt att höra Emma säga att jag gjort ett bra jobb med honom, man vet inte riktigt vad man ska svara då för man blir så glad. Lade ner och i lättridningen jobbade vi fram en mellantrav, nästa steg att att kräva att han börjar våga länga lite till i traven, jag har mina planer på hur jag ska jobba fram honom där, redan börjat lite smått att sätta planerna i verket.

Ami gick också bra i slutet, när hon kom loss i hela kroppen. Då kände man hur det inte fanns några knyck eller motsättningar i kroppen, hon flöt fram i sin trav. Men man lär rida hela tiden, det dröjer innan man får åka med några steg hehe. Gäller att jag blir kvickare ändå, att kunna göra halvhalter utan att stanna upp henne, men det hör ju till att hon ska lyssna på de små hjälperna också, men det kommer mer och mer! :) 

 
 

Bra ridning

Idag blev det en kort ridtur på min fina häst. Han är så mjuk och fin i kroppen, lydig framåt och bakåt. Efter vaccineringen på onsdag får han en veckas vila. Skitsamma om han blir pigg och galen, han lär vila lite för han går framåt även om jag bara "skogsrider". Vill ju ha min häst på topp om 2-3 år! :D

Sen red jag Sune för andra gången, Malin frågade om jag ville prova honom på banan. Han var mycket roligare att rida idag än sist, red mycket halter, halvhalter och övergångar. Och han blev riktigt fin tycker jag själv, det kändes bra helt enkelt. Tack till Malin som lät mig rida lite, var så roligt.

 

Tråkigheter

Tänk att jag blir så ledsen över hur vissa människor håller på. Alltid ska jag vara den snälla och ödmjuka som blir trampad på, rena osanningar som sprids för att personen själv är ledsen eller har det svårt. Inbillningar och lögner, som man sprider för att det ska kännas lite bättre för en själv. Och jag som tar upp det face-to-face istället för bakvägen, men det hjälper inte för man vet väl om att man inte kan stå för det man sagt. Lättare att ha en hackkyckling som man hackar på tills den får flytta på sig, så påminns man inte om hur dum man har varit.

Men jag slutade för länge sen bry mig om vad andra tycker, men det är en sak att inte ha samma åsikt som mig, det har vi alla olika. Men att hitta på att jag har betett mig på ett sätt som inte alls är sant bara för att man vill ha någon att skylla på, å att sprida det bland folk, det känns! Tur jag har mina vänner, riktiga vänner som tar mig precis för den jag är och som önskar mig framgång med mina hästar och med min karriär! Som vet att jag aldrig skulle kliva över någon annan för att komma framåt.

Men ibland blir jag påmind, och så ledsen för jag har fått lov att basera flera val pga denna persons beteende, jag har fått höra vad denne sagt och jag blir såklart ledsen för all osanning, men jag tänker inte låta det styra mig. Jag skiter i om folk hon snackat till tror det om mig, jag vet ju vilken sorts person jag är och jag är stolt över det! :) :)

What doesnt kill you makes you stronger, stand a little taller! ;)Skogstur med fyraåringarna

Jag och Malin var ute på skogstur med våra två fyraåringar idag! Jag trodde Molle var lite värme-slö men när vi kom fram till stockarna i skogen då blev det bus och bockningar, man måste ju hoppa över en kvist på marken tyckte han då.. Efter en lång galopp ute på åkrarna när han fick länga ut sin härliga galopp så kom han igång och blev sitt pigga jag igen. Malins häst verkar helcool, är jättesnäll än så länge. Blir så glad för min väns skull, det förtjänar hon! En snäll och vacker häst med kapacitet.


Blir så påmind om när Molle inte var inriden än, det här kortet togs i början på förra sommaren. Molle då kanske 162 i manken och tanig efter att ha varit konvalescent halva våren. 2 månader senare var han insutten i alla gångarter och fick gå på bete. The rest is history, som ni vet. :)

Inridning

Efter lite klantig miss av mig med att ha missat vaccination på Molle så uteblev idag vår debut på tävling. Jag blev så himla arg på mig själv, brukar vara så noga med sånt! Då jag inte kunde åka på tävling som jag kom på fredagkväll fick jag lägga min energi på något annat vilket resulterade i att vi "satt in" Jörgens 2,5 åring. Cool och orädd, men alltid kul att få sitta på från början. Igår lade vi på sadel för första gången och hängde, sen satt jag upp och åkte med en stund. Idag satte jag upp och vi styrde ut på volt och tog lite trav, jätteduktig bäbis! Som ni hör så är hon ovanligt lugn, man kan såklart inte göra så med alla hästar. Men det här är inte någon utbildningsblogg, så jag hoppas ingen provar hemma. ;)Mimmi är närmare 170 i mankhöjd redan, och på senaste 1-2 månaderna har hon vuxit i sin kropp och hennes gångarter börjar komma mer till sin rätt. Jag tror ganska starkt på att vi inte kommer se hennes kapacitet förrän hon är 4-5år då hon blir så pass stor att hon kommer kännas valpig ett längre tag. Perfekt att sitta in henne lite nu när hon är jämn i kroppen, blir bara dessa gånger sen går hon på bete tills hösten, så kan man börja sitta igen. Tanken är att hon ska bli Jörgens hopphäst, jag tror hon är en knopp som snart kommer börja blomma ut! :)

Film - Programridning

Jag tänkte publicera lite filmsnuttar från programridningen vi var på för 3 veckor sedan. Nu vet ni ju redan att domaren inte tyckte vi hade där att göra, men jag känner att det kan vara kul att jämföra med i framtiden, och se nästa gång om han kommer till avslappning då. :) Hoppas att vi kommer se utveckling redan nästa gång vi ska iväg på något!Torsdagskväll

Ridit ut med Malin på sin nya häst och med Jörgen som red Rickard. Jag lånade andra Malins häst Sune och red, det var trevligt med en kvällstur i skogen! Efter det red jag markarbete, travbommar och bockar, med Molle, han är så fräsch just nu! Flyter fram för skänkeln och är så lydig, känns riktigt bra inför helgen. Imorgon blir det bara skritt och trav ute i skogen.


 

Lite uppdatering

Bara blivit uteritter senaste dagarna, igår hoppade vi lite på banan för att känna på lite hinder. Han var så lugn och cool, trodde han skulle vara bananas efter att ha vilat 2 dgr när jag var i Skåne. Men tji fick jag, det kom idag. Ooh så mycket överskottsenergi man kan ha! Han visar rätt tydligt att han behöver bli mer stimulerad nu när han står på box... Men som jag sagt innan, jag älskar den nya energin han har i ridningen! När det inte är överskottsenergi alltså. Men fortsätter min planering med att rida ut lugnt i skogen även på "vilodagarna" så han får stimuleras ändå, en rejäl skrittur i skogen gör mycket för kropp och knopp när man är fyraåring.

Idag höll jag igång i trav och galopp större delen av turen, flyttade i skänkelvikning på grusvägarna och red även lite öppna, för att hålla honom sysselsatt och uppmärksam på mig. Märks att hans kondition faktiskt börjar bli riktigt bra! Han fick sig en dusch efteråt, han njöt! Så skönt att man nu bara kan spola av dem efter ridpassen. Jag har även ridit Ami idag, det blev hoppning på ridbanan vilket hon gjorde utmärkt, var fin i galoppen då jag avslutade med lite trim, bara kände av gas och broms, hon var lätt och fin i handen.


Ny häst

Nu har vi åkt hem med en ny häst i släpet! Tyvärr inte min, men näst bäst: Malins nya stjärna! Är så glad för hennes skull, är en jättefin häst, snäll å vacker. Hon är lika gammal som Molle, grön å lite vinglig men så mycket kapacitet. Vi red båda två, hon behöver hitta sin egen balans sen är det bara att tuta å köra!

Blev så sugen att ta tag i en av mina alla planer, nämligen att flytta ner till Skåne iaf för en period, för att utvecklas och tävla med hästarna. Ska kolla upp det lite mer, kände suget öka efter att ha sett alla fantastiska gårdar längs vägen...


Roadtrip

Somnar i Göteborg för att imorgon köra vidare till Skåne! Transporten är med! :)


Torsdag

Idag har det varit röd dag, så jobbade bara till kl fyra sen fick jag åka ut till stallet och rida ut med min något laddade häst. Vi var inte riktigt överens om det skulle vara skritt eller trav eller någon gångart däremellan, haha han är så rolig man kan bara le åt hans energi. Försökte galoppera ur honom lite för väl tillbaka skulle Malin prova rida honom.

Malin är ju en såpass duktig ryttare men man är ändå lite nervös när någon annan ska rida när man alltid gjort det själv innan, jag har ju format honom som jag vill ha honom! :) Men han testade henne bara lite genom att ha handbromsen i, men hon red han jättebra annars, och hon fick känna på hans fina galopp. Han skötte sig kanon annars, som Malin själv sa så är han inte nå unghästvinglig eller ostadig, han är rätt balanserad och hänger inte på tygeln eller så, kändes som ett bevis att man är på rätt väg när någon ny kan hoppa upp och rida utan konstigheter, då får man en välriden häst i framtiden tror jag!

På kvällen har jag varit hos Emma och vi har fixat och knåpat på hennes blogg/hemsida, så den ska tilltala lite större publik så att säga. Det artar sig, vi kommer göra om designen lite när vi fått några nya sommarbilder. Så kul att hon vann msv c:2 idag på 73%! Hela 5% ner till tvåan. Du är bäst Emma!


Tack


Tack för alla fina kommentarer på mitt förra inlägg, jag blir så glad när det är full aktivitet härinne. Molle fick vila igår och gick hela dagen i solskenet och myste. Tänkte rida ut honom lugnt ikväll en sväng, så han får röra på kroppen lite mer. Nu är det skogen som gäller ett par veckor framåt, ska passa på att träna rakriktningen i skritten, är så svårt att rida skritt på tygeln! Ska även klättra i Sörbo som har torkat upp ordentligt efter vintern, det är bara sandbackar upp och ner och runt en sjö. Sista uppbyggnadsfasen helt enkelt innan det blir lite sommarvila också...

Men först, jobb i butiken! :)

Fantastiska häst

Gosh vilken dag! Jag har varit i stallet sedan lunch, jag och Emilie har suttit och chillat, städat lite på framsidan vid ridbanan och tagit det lugnt. Satt i solen, även i blåsten var det otroligt varmt idag, 22 grader! Så har varit linne på hela dagen, alla har tränat i t-shirt under träningsdagen. Oh vilka pass!

Molle gjorde ett otroligt bra pass, som jag trodde så hade vi verkligen FORMTOPP idag! Så nu har jag bestämt att han ska få vila 3 veckor ungefär, lulla i skogen några dagar i veckan och bara ta det lugnt, så allt hinner smältas. Han är verkligen G Ö R-fin att rida, och det syns också då han ligger väl framme i sin utbildning förtillfället. Jag känner mig så nöjd att jag har känslan att jag inte ens behöver starta en tävling i år, jag vet vad jag har för kapacitet i honom ändå! (sen vill jag nog starta en när det känns bra bara för skojs skull, och såklart för miljöträningens skull!)

Vi kände mest av allting, kunde samla galoppen mycket mer idag än förra veckan, fick han på bakdelen ordentligt. Traven var jättefräsch, kändes energisk och kraftfull, men det krävdes ridning må jag säga! Jag kan inte lätta ur sadeln och åka med uppepå utan måste ner för att motorn ska gå igång, även om han är en "lätt" häst så måste man verkligen rida honom. Det betyder ju inte att jag måste sitta och skänkla, utan ni som förstår, ni förstår vad jag menar med "att rida". 

Han har verkligen rätt inställning till allting, vill alltid göra det jag ber honom om. Hoppas han kommer längta tills ordentliga träningspass nu dessa kommande veckor i skogen!

 Uteritt

Jag och Jörgen red ut igårkväll på Ami och Rickard. Ami var lite "tittig", och jag måste vara superkonsekvent att hon inte får ägna energi åt att hålla koll på allting annat utan bara lita på att där jag säger att vi ska gå, ska vi gå helt enkelt! Det är tufft, och kräver enormt med tålamod. Men det lönar sig!

Hon har växt jättemycket som häst, och just genom att provocera fram hennes olater och ta igenom dem så får jag så mycket gratis på dressyrbanan sen. Det är en häst med så mycket vilja och otroligt smart, så man vill ha henne på samma sida så man kan samarbeta, då finns det alltid en till växel på henne! Jag är inte så duktig att jag kan rida fram dem där växlarna men jag känner dem!Gårdagen

Igår körde vi upp till en sadelförsäljare och skulle försöka hitta en sadel åt Molle. Han skötte sig fantastiskt, jättecool och bara gick in och väntade snällt. Han tyckte Molle var av fin modell, hans rygg är inge svår att hitta sadel åt utan han satte bara nålen på samma sak som jag upplever: hans manke är lång. Vilket betyder att när "vanliga" sadlar (som kanske passar i övrigt) börjar slutta mot sitsen så måste han fortfarande ha utrymme för manken slutar inte där. Så det var jättebra och se vilka bommar och sadlar som fungerar för Molle.

Hittade en som låg jättebra och var skön att rida i, så vi hängde undan den för jag hade tänkt mig kring 5000 en begagnad sadel men han visade bara sadlar mellan 11-19 000kr klassen haha... Så jag får ta mig en funderare. Han sa att han tror det är en sadel jag kan ha kvar men med tanke på att Molle breddade ur den förra på 4 månader så vet jag inte... Han var fantastisk att rida på provningen iaf! Det är en stor gräsmatta och ett stort fält, han var så lydig och fin! Fick massvis med beröm för mitt grundjobb med honom, haha men han kanske bara ville fjäska för att få sälja sadel. ;)

Tagga för dressyrträningar ikväll!

Dagens ridpass


T-shirt idag! Hur härligt?!

Idag hade jag tänkt rida ute på en gräsåker, jag ville rida igenom honom för imorgon men underlaget var inte alls så roligt, ojämnt och lite för mjukt. Så hade han enormt mycket energi idag så bockremmen var till och med på som ni ser på några bilder. Men blev ridbanan för att känna igenom han, oh jäklar vad fin han var måste jag få säga! Red först på raka linjer för att få honom mellan hjälperna, idag försökte han sladda ut vänster bak vilket han aldrig gör så jag antar att han nu börjar testa lite vad man slipper undan med, men det räcker att korrigera honom så tar han det. 

Gick över till att träna att rida ordentliga halvhalter utan att stanna upp honom, driva in i samlingen. Galoppen tog jag relativt tidigt, han har förstått fattningarna nu så det känns inte ens som att det någonsin varit svårt haha, visst är det konstigt att man så snabbt glömmer bort vad som har varit problematiskt förut?
Iaf i galoppen, lade jag ner honom och kom ner djupare i sätet, lättade av lite i handen och han fick bära sig i den låga formen. DÄR sätter vi musklerna må jag säga, lite fortsatt sånt arbete så har vi snart en fin överlinje.Återgick till trav efter skrittpaus och provade skänkelvikningarna. Mamma fotade för min känsla säger att han är sne, men han gör jättefina linjer. Så nu vet jag vilken känsla det ska vara för oss, så jag inte "överrider" utan vet att när jag får det flytet så är det helt rätt!
Avslutade med att lägga ner honom i formen och rida mellantrav på volt, wow! Får jag det på rak linje sen så tror jag vi är redo för lite tävling så småningom... :)


Så kul att jag fick bilder till varje moment, eller hur?

Uteritt idag

Blev ingen ridning igår, var helt slut efter jobbet så vilade i sängen tills jag åkte ut strax innan kl 21 igår. Gjorde nog inget för Molle, men idag kan det bli lite mer spännande på vår uteritt. Men solen skiner och det ska vara 18 grader varmt när jag slutar jobbet så räknar med att kunna rida i tröja! Ska bli 20 grader nu närmsta dagarna, och jag ska vara ledig! Underbart!
Han klär i gul och blå! Ska göra det till våran färg. ;)

Snart ett år som ridhästSnart har Molle varit ridhäst i ett år! Ca 9 månader har gått sedan inridningen, han har dock vilat både korta och långa perioder men allt som allt kanske han har ridits regelbundet 6-7månader. Ska bli så otroligt kul och se var vi är om ytterligare ett år! Allt vi gör idag lägger vi som grund för framtiden, jag jobbar hårt inte bara för resultatet imorgon utan för framtiden... :) 
Filmklipp

 

Molle tog verkligen tag i bommarna när han hade förstått vad som förväntandes av honom, han ser ut att ha full koll på läget (och hovarna!) vilket jag verkligen värdesätter, speciellt såhär tidigt i hans utbildning. Sedan höjdes det upp till ett hinder så bom - hinder - bom - hinder som han skötte lika snyggt. Blir så stolt över honom! Och på måndag ska vi köpa ny sadel så vi kan börja jobba med ryttarens sits också...

Underbara vildhäst!

Hopptränade igår och Molle var rätt vild, men vad han lär sig snabbt! Är otroligt stolt och glad över honom. Vi hoppade fram på volt och han fick börja i trav men snabbt gå över till galopp, 2 hinder och bara rulla i balans, han gör det så enkelt och är fin att reglera, lite busig emellanåt men det gör mig inget, är så roligt att det finns så mycket energi och framåtbjudning i honom.

Gick vidare och hoppade oxer med en galoppbom innan, han bjöd på stora språng med mycket rygg så det var svårt att sitta kvar i dressyrsadeln! Sen hoppade vi lite bommar fram till ett räcke, som sedan blev en kombination. Avslutade med en bana och han var så fin att rida! Älskar att han är så fin både på dressyren och hoppningen, han tycker allt jobb är så kul! :)


Bilder


Ami - valborgsträningarna

Nu kommer analysen av passen med Ami. Första dagen kändes hon mjuk och fin som sist när jag red fram, är sjukt konsekvent från början och man får inte låta henne lägga ens en sekund av energi på något annat än mina hjälper, då blir hon så arbetsvillig och trevlig, det är en smart häst som tycker om att vara till lags! Men låter man henne ta över litegrann så försöker hon bestämma själv. Men nu var hon som sagt följsam och trevlig, jag rider fram som så att jag överböjer henne lite åt både höger och vänster, dels för att hon ska följa bettet och dels för att hon är en "stor" och lite tung häst som man kan hjälpa genom att mjuka upp och stretcha, det funkar bättre än att rida rakt fram från början, det får jag göra när jag har stabiliserat en kontakt helt enkelt.

Började jobba galoppen tidigt och gjorde mycket jobb med fyrkantsspåret och öppna längs långsidan, samt kunna variera ställning, tempo m.m. Hon var så fin! Lätt i handen, på bakbenen, hon har aldrig varit såhär lätt i galoppen. Och jag har kunnat rida henne dit, känns fantastiskt! I traven fortsatte vi med att hitta ridningen i den större traven, kunna göra halvhalter, förlåt jag menar kunna rida halvhalterna så hon inte stannar upp utan fortsätter trampa igång med baken när man samlar, också mycket övergångar och halter.. Blev riktigt bra och fick en luftig trav, skulle önskat mer bakben ändå.

Imorse kändes hon också riktigt bra från första stund, vi provocerade henne lite genom att bara vara på den del av ridbanan som hon skyggar för och tycker är otäck, väldigt bra att kunna ta igenom sånt emellanåt. Galoppen var ännu finare idag! Kunde sitta tillbaka mycket mer, och så lätt och fin i handen. Blir så stolt över röda tjejen! Traven fick jag igång mot slutet, hon var lite ojämn iochmed att hon under halva volten skulle skygga för allt läskigt i hörnen, men sen kom jag till ridning och hittade känslan i en jättefin trav, lite mindre mage på henne så skulle hon vara ganska fin just nu! :)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 


Lite roligt att ridningen är så olika på olika hästar. Jag kan t ex använda mig av en viss teknik från vissa situationer med Molle även på Ami, men jag kan inte rida dem på samma sätt, de är för olika! Något som Emma verkligen lär ut är att ridningen kan ändras från dag till dag, gör man på samma sätt dag ut och dag in så får man stå och trampa på samma ställe, man måste våga lita på sig själv och hitta känslan, även om det kan innebära sitta som en hösäck en dag eller helt ändra tekniken. Jag har sagt det förut, man kommer långt på att lära sig en viss teknik, men känslan, den måste man arbeta upp genom flera timmar i sadeln, den kan man inte få av att läsa en manual!

Jag går på mottot: Hard work beats talent, when talent doesn't work hard. Så talang eller inte, alla kan lära sig rida. :) Kram.


Haha älskar den här bilden, får mig att le. 

Valborgsträning

Avslutade idag en 2-dagars träning under Valborg ute i vårt underbara Hovgården! Har varit helt fantastiskt roligt och mysigt, Molle gick tisdagen och Ami gick både tisdag och onsdag, väldigt bra ridning har det blivit. Under gårdagen grillade vi alla tillsammans och hade lite valborgsfirande samt firade Emmas framgångar med 4 flaskor champagne haha! (vi var väldigt många.. :P) Det är så härligt när vi blir så många, Martina till exempel kom till stallet och hennes häst sov över i lösdriftsladan så hon kunde rida bägge dagarna, underbart med folk som inte är så komplicerade utan bara gillar läget. 

Molle gick riktigt bra, kom till ridning i både traven och galoppen, han börjar bli så känslig och vaken. Började att arbeta galoppen, fick rida tempoväxlingar och samla så mycket det gick, tränade på att verkligen lätta av för att han ska bära sig själv samt känna att när det är som "jobbigast" ska han ha det lätt och fint i munnen. Kändes super med galopparbetet i bägge galopperna. Så kul att fattningarna kommit mer på plats också.

I traven jobbade vi först fram lite tryck, varierade formen väldigt mycket och han var så framme i handen, orkade sätta tillbaka utan att krypa ihop. Red några skänkelvikningar sen avslutade vi på volt med att variera formen, lade honom jättelåg och red fram i mellantrav, tog upp honom i formen, lade ner igen o.s.v. Viktigt att kunna variera! Kändes toppen iaf. Skriver nog om Amis pass i ett eget inlägg så det slipper bli så mycket att läsa, vill ju skriva ganska utförligt som ni vet.


Bilder kommer när jag har hämtat dem från Veronica. Tack snälla för att du lägger ut kameran så alla får fina bilder, är så roligt att ha! :)
 

RSS 2.0