Hööks kollektion

Nu har jag sett Hööks kollektion live i butik, och jag tycker inte att det var något speciellt. Det fanns några godbitar, men alla leverantörer till oss vanliga hästbutiker får såklart höstens stora färg burgundy på flera mycket finare och välarbetade plagg!

Jag tyckte om lurvtröjan, men resten har de gjort kopior på från t ex Mountain Horse ridbyxa som kommer i vinröd och marin med detaljer på bakfickan å lycraslut. Även jan brinks kollektion från hansbo har de tagit inspiration från och gjort ett luddtäcke och schabrak i samma utformning. Men jag kommer såklart köpa brinks grejer på Norells! :) Längtar till höstgrejerna rullar in!

Semester

Sista passet innan full vila en vecka då jag åker till Skåne igen. Idag red jag övergångar, började i skritt med att plocka upp tygeln och korta skritten och växlade till att ge längre tygel och öka skritten. Där blir han uppmärksam och jag får mer kontroll över steglängd.

I traven växlade jag på rakt spår två meter innanför, rakheten är bra, styrkan jobbar vi på såklart. Han ska inte göra allt perfekt nu, utan om några år! :)

I galoppen försöker jag stärka vänster bak, rider rakställd och utåtställd, växlat med några steg öppna. Det är det viktigaste vi ska lägga ner jobb på i höst, lydnad och rakriktning! Har man hästen mellan hjälperna och liksidig så kan man ju göra vad man vill! :)

I höst hade jag tänkt att rida mycket ute i skogen, alltså ingen förändring av mitt upplägg under detta år. Han ska börja konditionstränas i höst, samt börja ridas lite mer bommar och serier. Förberedas kroppsligt och mentalt för att starta sin tävlingssäsong nästa år, förhoppningsvis som en större, välriden och motiverad femåring! Bara 5 månader kvar tills han är f e m år gammal! Så kul!