Liten film

Här är en liten film från träningen i söndags. Blev ett halvkasst inlägg sist då jag inte hade tid att skriva från datorn utan fick bli från telefonen. 

 

Det går fort!

I lördags hade vi vårat sämsta ridpass tillsammans, men också kanske vårt bästa?! Vi var tre som skulle rida markarbete tillsammans och Molle bestämde sig idag för att testa mattes gränser. Skyggade för allt, genade i varje hörn, gick emot skänkeln och ville inte lyssna på vad jag sa utan koncentrerade sig endast på publik och de andra hästarna. Så fick helt enkelt rida igenom det, ordentligt på yttertygel och gå undan för inner! Fick se till att han fokuserade på mig varenda steg hela tiden, och ni må tro vad fin och lösgjord han blev! 

Den genomköraren höll i sig till söndagens hoppträning, där Molle var kanonfin! Flyttade undan skänklarna, lugn och avspänd och fokuserade mycket på mig. Han gjorde några riktigt fina språng och jag är supernöjd! 
Travfilmer

Det här är Molles sista minuter i trav från våra två senaste Emma-träningar. Det är 20 dagar emellan dessa två pass, 20 dagar då jag jobbade konsekvent med att samla lite och rida fram. Ser ni hur stor skillnad det är på traven?? Ett konsekvent jobb med att förädla hans gångarter kommer förhoppningsvis leda till en trav med större gest, med mer styrka kommer han att kunna vila på steget i alla nyanser (samlad, arbets, mellantrav m.m.) och så småningom kommer jag kunna variera steglängden hur som helst men med samma takt och samma avslappning. När man ser dessa små framsteg på ganska kort tid så blir man fruktansvärt ivrig att spola fram tiden ett, två år till!


5 december 2013.


25 december 2013. 

Han orkar såklart inte hålla i den större traven hela tiden men tänk när han gör det. Kräver mer ridning från mig såklart, att man samlar energin och inte släpper ut den så han ramlar framåt. Men detta gör mig motiverad att träna på! (Vet att det blir annorlunda iochmed att jag sitter ner på ena filmen och rider lätt i lägre form på andra, men man ser att traven är rundare i andra filmen)