Långtur i skogen

Om gårdagens Elin var irriterad och surig så var dagens en glad ängel. ;) Uteritt idag, hästen kändes riktigt fräsch och härlig! Vi red ut 3 stycken, jag, Jörgen och Cissi på Ami. Kul å se dig Cissi efter du varit i USA, hon skötte Ami riktigt bra så känns tryggt att låta henne rida Ami i fortsättningen också.

Molle var riktigt framåt och tågande, tog täten och låg "i suget" framåt hela tiden. Riktigt kul känsla när han under lösdriftstiden har känts menlös och lite trött-valack liksom. Nu har han bra energi som han använder rätt! När vi galopperar sitter jag bara och ler, älskar den galoppen! Önskar jag kunde låta alla hoppa upp och galoppera Molle så skulle alla få sitta med ett fånigt leende hahaha...

Fattningarna satt riktigt bra även i skogen, han tog både höger och vänster på rätt kommando. Vi red runt Sörbo och skulle korsa ett minipluttigt vattendrag och där blev vi ståendes kanske, tjugo minuter? Haha Jörgens häst var den enda som vågade gå över men tillslut fick han komma tillbaka och då följde Molle honom i rumpan över vattnet och tillslut Ami med. Nu ska jag sluta analysera sönder en uteritt och börja ladda för morgondagens dressyrträningar med efterföljande middag och "fest" med hela stallgänget och Emma med sin familj. Så roligt!!

Galoppfattning - check!

Usch för dagen! Var irriterad och ville typ inte träffa folk redan innan jag åkte ut till stallet, och skulle rida Molle med hoppsadeln men han har ju vilat 2 dagar sen stått utan täcke och då skjuter han alltid rygg innan han har travat igång så sadeln åkte upp på halsen och min splitternya antiglidpadd bara SUGER! Så jag blev liksom lite förbannad och frustrerad. På med dressyrsadeln som ligger skitbra och longera sedan fungerade allt som vanligt igen.

Skulle dock rida galoppbommar idag och det blåste och min mor skulle testa vattenslang till hagarna och vattnet gick på precis när vi skulle passera det "läskiga" hörnet på ridbanan och då sprutade det upp vatten ur ett pyshål så han blev flängig och sådär, bra miljöträning ja, men drygt! Onödigt. 

Han var otroligt fin i galoppen idag, men otroligt framåt! Fattningarna var skitbra, kunde skritta, trava två steg och sedan fattning, åt bägge håll. Poletten hade trillat ner efter 3 dagars ridning med 2 dagars vila, precis som det ska! Men nu ska jag börja ta tillbaka honom mera i hemmaarbetet, inte bara under dressyrträningarna. Nu börjar han få både styrka och kondition att man inte bara behöver galoppera fort hehe...

Han var väldigt fin över bommarna iaf, tog tag i dem och jobbade. Ska träna mer på att behålla galoppen över bommarna så han inte byter själv när det passar. Jättebra att han byter enkelt men ska börja kontrollera det redan nu, så kommer flygande bytet inte vara så långt borta. Kunde korrigera en korsgalopp idag till och med. Det var faktiskt ett bra ridpass trots att han skyggade för grejer som blåste runtomkring, avslutade lång och låg så han får en avslappningsrutin. Men det är sånt man får ta, nu står han inte på lösdrift längre och har mer överskottsenergi, men att han är piggare och roligare i ridningen nu väger upp det så det får man helt enkelt stå ut med. :)

UNDERBAR DAG

Haha låter nog bilderna tala för sig själva! Vi har varit och hälsat på Malins gamla ponny Dahlina som jag red och tävlade, hade på foder sista tiden innan hon blev såld till Storvik där vi idag hälsade på som sagt. Vi skulle få provrida henne och då fick jag även chansen att provrida deras shetlandsponny Barbie så det gjorde jag, jag skrattade så jag vek mig dubbel när jag såg bilderna! Bjuder på dem!


Benen räcker inte ens under magen haha...

Här kommer ett gäng bilder när jag rider Dahlina, min gamla tävlingskamrat!

Såhär såg jag och Dahlina ut när vi tävlade för några år sedan: