Love

Underbart att hämta sin häst, rykta sen gå promenad 40 minuter i kvällssolen.. Han får mig på bra humör jämt! Så ska det vara.. Han har tålamod, är vänlig och många fler kvalitéer. Lovande för framtiden enligt mig!

Skydd vid ridning

Vad föredrar du, benskydd eller arbetsbandage under ridning?

Jag tycker att det är snyggare med lindor ur en estetisk synpunkt, plus att man kan bestämma själv lite över hur långt man vill ha skenbenet skyddat. Man kan få skyddet så tjockt man vill genom att variera paddar och man kan som sagt hitta mycket olika snygga färger. Lätt att bara slänga paddarna i tvättmaskinen och få dem helt rena från smuts och grus.

Benskydd är dock mycket mer lättanvända och perfekt när det är lite blött ute, lindor och väta går inte så bra ihop. Dock köper man ju inte benskydd i alla möjliga färger, och det kan vara svårt att hitta olika tjocklekar på skydd utan att de blir för tunga och besvärliga. Men man kan även få lite hårdare skydd vilket blir svårt vid lindning, så det kan vara mer lämpligt vid hoppning.

Tycker dock att benskydd samlar på sig mera grus inuti som är svårt att få bort om man inte tvättar dem i maskin, mer risk för skav helt enkelt. Men jag tycker om att använda bägge, ur både praktisk och estetiskt synvinkel.

Tack!

Tack för er som tar er tid att läsa här och skriva en rad ibland, uppskattas och känns jättetrevligt att logga in till några fina och snälla rader... Kram från mig och Molle!