Dagens

Ja jag började direkt med miljöträning för Molles del. Skickade han mellan tunnor och gick över bommar, sen tränade vi med en IKEAkasse som jag först rörde han över hela kroppen med, drog den mellan frambenen och under magen och över hela ryggen från öron till svans. Sen kastade jag den på ryggen från bägge håll med häftiga rörelser, knölade den till en boll och kasta på rumpan osv.

Var inga konstigheter alls. Blir mer sånt här sen ovanpå ryggen, klapp och ljud och rörelser i sadeln. Går förresten bra att vara själv i stallet nu, tror han har börjat känna sig hemma. Men kommer väl komma dagar då det går mindre bra förstås, livet är en bergochdalbana för en treåring!

Sjuk känsla

Nu ska jag strax åka ut till hästarna för dagen. Har haft en riktigt seg ledig dag med bara lite ärenden, sen har jag tagit det lugnt just för att mina dagar brukar vara fullproppade så ibland behöver man lulla runt lite bara. Ikväll ska Malin rida dressyr på Agnes och jag ska vara där och titta och skrika och filma. Bra kombo va? Både jag och Malin vill hela tiden bli bättre och göra rätt, så att ha någon på marken när man rider som kan vara lite på angående hur det ser ut är superbra! 

Är förövrigt glad att vi är igång och får börja träna nu igen, vi är verkligen träningsanalytiker to the bone! Och tänk i höst, när vi kan ta med bägge hästarna på dressyrträning tillsammans! Att ha dessa små mål gör allt runtomkring mycket lättare, och det gör att tålamodet blir mer tåligt.image description


Känns egentligen rätt sjukt att se dessa bilder, jag RIDER på min lilla häst ju!


Val av klubb

Att välja vilken klubb man ska vara medlem i är ibland svårt, det finns liksom 900 föreningar i vårt land! Här i Dalarna har vi ca 44 klubbar och de är alla en blandning av ridskolor, hobbyklubbar, specialinriktade och renodlade tävlingsklubbar. Jag har några "favorit" klubbar här i närheten men i år är jag bara medlem i en, och där är jag väldigt aktiv och sitter som sekreterare i styrelsen samt är ungdomsansvarig.

Orsaker till att jag valt min klubb är bland annat:
- en mysig klubb där de flesta lär känna varandra
- mycket aktiviteter som klubbtävlingar, föreläsningar
- alla får komma som dem är
- jag får tillgång till 3 bra hopptränare varje vecka
- jag får fritt använda den stora ridbanan när jag vill
- inga krav på att sälja saker 

Vi hade t ex i vårt hopplag för storhästar, som vann sin division, en New Forestponny, en kallblodstravare, en Morganhäst och ett halvblod. Det är lite roligt att man kan komma från "bygden" och vinna divisionen med det laget. Men på de senaste åren har faktiskt klubben fått många tävlingsryttare. Från början var det mer en klubb för hobbyutövare som annordnade klubbtävlingar, men vi har blivit så duktiga och stora så vi har mycket duktiga tävlandes ute som ofta får fina resultat!

Så just nu känns det som en perfekt mix av det här gemytliga och härliga stämningen man vill ha i sin klubb blandat med att vi faktiskt blir ett namn på tävlingsbanorna! Vi har många duktiga eldsjälar i vår förening och vi kommer framåt, lite i taget. Vi är en privathästklubb med egen ridbana, där vi just köpt ett hinderhus och snyggat till lite.

Hur väljer ni klubb? Vad ska de erbjuda?