Fredagsmys

Idag har jag fått lägga om Molles bandage då han ägnat sin första dag i friheten med att rulla sig = bandaget glidit ner. Man blir ju extra hönsmammig eftersom man vet att det inte får komma i smuts i stygnen.. Rengjorde med koksaltlösning (tack Veronica) och lade på nytt. Är noga med att följa precis vad veterinären ordinerat för Molle, ska vara noggrann nu så det inte "kan" bli fel.

Men nu tar vi helg va? :)

Jag rider B-ponny

Idag har jag ridit B-ponnyn Fille Filur som står i vårat stall! Försökte trimma lite, han är inte så stark i kroppen men han kan i grund och botten. Smidig som ett kylskåp skulle jag vilja säga haha. Men visst ser jag inte så stor ut? Hade dressyrläder men vi provade hoppa några språng i slutet som mamma fotade.


Agnes har sträckt sig i hagen så hon vilar några dagar, därför hade jag så stor ridabstinens. Men bra man kan låna häst av andra i stallet dom gångerna. Fille var kul!

Sjukhage

Nu får Molle gå i sjukhagen ute tillsammans med de andra! Han tyckte det var toppen, och matte blev också glad att han var så lugn och harmonisk. Bättre han står därute lugn för om han stressar och oroar sig kommer han inte gå upp i vikt igen i den takten man önskar. Om han är lugn kommer han ta åt sig av maten mer. Så nu har jag börjat göda honom igen, fullt med lusern! Lusern är ett foder man kan öka väldigt successivt utan att det tar skada, vissa hästar kan dock få såna proteinknölar men det är rätt ovanligt. 

Idag har jag ridit lite, man blir ju så sugen och får abstinens så fort man inte kan rida sina egna. Berättar mer om det snart, nu blir det matlagning!

I sjukhagen vid skymning. :)