Inridningsplanen


På söndag ska vi rida med Emma igen, ska prata med henne om hur vi ska göra framöver då. Hon föreslog en veckas vila snart sen rida lite mer innan han släpps helt på bete, så han får befästa alla moment lite (uppsittning, skänkel, broms, lätt styrsel) inför hösten. Men jag vill gå igenom lite hur jag ska rida han, om jag ska vara hemma i en hage tillsammans med Agnes och Malin kanske eller om vi ska försöka ha ledare och gå ut i skogen eller vad hon föreslår. Jag ska skriva ner lite punkter och funderingar så att jag kan rådgöra med henne innan jag bestämmer någon plan. Jag sitter inte på honom längre än 10 minuter så jag kan gott och väl rida några veckor innan han får ställas av helt och hållet. Så får han gå och tänka och längta efter att få komma igång igen under sommarveckorna! Ska börja skriva ner mina funderingar på en gång!

Hoppträning 27/6

I onsdags hopptränade jag Agnes. I det stora hela så gick det bra, vi red på en S båge med tre hinder och skulle ha hästarna i kort galopp och lugna på steget. Sedan skulle man fortsätta på en bana på 5 hinder som var högre och därmed lägga upp tempot sedan efter dem in på S bågen igen och få tillbaka dem igen. I början gick det jättebra, i mitten hade vi lite tjafs och det gällde att vara konsekvent och vinna kamperna. Men det gjorde jag och i slutet gick det bra igen, vi hoppade närmare en meter och alla språng var bra och med rygg.

Det känns så kul att kunna rida ordentligt på hindrena, vi kommer in rätt och börjar få helt andra språng! Hon har en helt annan energi och egen motor, nu när hon inte lägger energin på att hålla lite i bettet. Men det är några veckor kvar av tragglande, men vi kommer små steg i taget. Är iaf riktigt kul att hoppa henne nu. Och förresten så var det en som kommenterade att Agnes var så fin när jag red, har nog aldrig hört annat än "vad stor hon är", "är hon en unghäst" o.s.v. Haha!

Exteriör juni 2012Här har ni Molle som han ser ut i dagsläget. Fortfarande smal men Emma tyckte inte att han var för smal alls, hellre såhär än stora klumpar när man rider in dem tyckte hon. Nu har han haft ryttare hela 11 gånger! Sjukt att det inte är mer, men han behövde kanske mer miljöträning för att komma hit, och det ska jag såklart fortsätta med då jag i framtiden vill att han ska kunna göra allt man vill göra utan att bli rädd eller orolig.