2012: summering!Ja det bästa som hände mig under året 2012 var investeringen (hihi) i Mordillo! Och allting därtill såsom inridning, träning och erfarenhet!

Inridningen av Mordillo - del 2

När Molle accepterade mig på ryggen och vi skrittade och travade något steg hemma på volt så bestämde jag mig för att ta hjälp av en tränare. Det för att min medhjälpare och vän Malin inte hade all tid som behövdes, och jag hade kommit i kontakt med min numera tränare och vän Emma som gärna ställde upp.


Jag tog honom till ridhus där vi började precis som alla andra gånger innan, longering först för att rasta av, uppsittning och miljöträning från ryggen, bara för att han skulle känna igen alla rutiner, för att skapa trygghet. Redan första gången fick vi trava, och Molle skötte det väldigt lugnt och snyggt. Vi fortsatte och red 2 dagar på rad sedan vila några dagar, tills vi hade börjat rida själva och i alla gångarter. Varierade också med att rida på utebana, han var ju insutten utomhus så det har aldrig varit några problem att lämna "inhängnaden". 

När han kändes avslappnad med alla gångarter och jag kunde manövrera honom i styrningen OK så ställde jag av honom på bete i 8 veckor. Eftersom Molle redan låg efter de andra treåringarna fick han "bara" 2 månaders sommarlov, och sedan satte jag igång igen med att bara longera av honom och hoppa upp, som om han hade blivit riden varje dag hela sommaren. Sen började vi direkt att rida ut i skogen, utan problem.


Andra dagen jag rider efter sommarbetet, första gången på uteritt.

Som ni redan räknat ut är Molle ganska lätt att ha och göra med. De svårigheter vi hade i början var att han var otroligt känslig och nervig, men det tränade jag genom att intensivt upprepa det som var läskigt, det är enda sättet. Om jag hade fortsatt rida honom i början med 3 dagar emellan hade det blivit som att börja om från början varje gång, istället fick jag rida 10 minuter några dagar på rad så han hade chansen att vänja sig, och detta har jag fått dra nytta av under hösten också när han har haft svårigheter med något, då har jag kört på lite intensivt flera dagar på rad för att sedan låta han vila, har det gått in i hjärnan på honom!

Fortsättning följer i del 3!

Diss

Nej jag tycker då att de nya "omtalade" tränsen från PS of sweden är skitfula! Nej de ser för bläffiga och onaturliga ut, jag är nog mer traditionell i den svängen. Jag gillar också att ha kvar käkremmen på mina träns, av tradition och utseendemässigt. 
Vad tycker du?