Dagens


Make you feel my loveSöt

ABSTINENS OCH RASTLÖSHET

Nej nu har jag tröttnat på detta! Alla säger "åh vad skönt att slippa ha häst förjämnan" men nu är jag trött på att inte ha häst varje dag. Har sjuk abstinens, allting påminner mig om att vilja vara i stallet! Det är nästan jobbigt att vara i stallet nu för att jag INTE har häst. Att dela häst är super på alla sätt och vis, men jag saknar varjedag-häst.


En av de bästa dagarna med dig! :)


Wintertime

Minns ni förra vintern? De lovar en kall och snörik detta år också. Brr!
Bara måste...

Det här med dressyrtävlingar... Jag tycker att man ska få prata, röra sig och prata i telefon under en ritt, precis som man "får" göra under hopptävlingar. Varför blir folk helt galna om man gör ifrån sig ett ljud under en dressyrtävling? Herregud man ska väl lära sina hästar att kunna koncentrera sig trots att folk rör sig på läktaren bredvid!?

Nu menar jag inte att man behöver ha sjutusen hundar som springer och skäller, eller att man måste smälla upp ett paraply under en uppridning m.m. det fattar ni nog. Men vill man inte som ryttare/hästägare att hästen vänjer sig med såna saker? En jäkla lokal tävling och du rider LC:1, ändå blir man totalt sågad om man råkar föra lite oväsen trots att hästen inte ens säger något, det är bara ryttaren (eller i mitt fall mamman) som blir förbannad.

Vi var på tävling för någon helg sen, och det fanns 2 framridningar. En med superdjupt underlag och ett ridhus som man fick komma in i typ 5 starter innan man skulle in på tävlingsbanan. När vi red fram på första banan var där även en ponny som hade tränare/mamma på staketet och coachade. Nu till saken. Högt och ljudligt klagade hon på att vår häst frustade så himla högt när den galopperade att den störde ponnyn så mycket att det gick dåligt att rida. De lämnade banan för ridhuset.

Eh..?

När vi kom till ridhuset klagade hon återigen med ett fejkskratt för tävlingsledaren att: "men åh, höhö, vi lämnade ju den andra banan för att den där ponnyn frustade så mycket att den skrämde vår ponny, MÅSTE dom följa efter oss liksom". Jag som stod bredvid på marken kunde inte hålla mig utan utbrast: "Men herregud!!" Fick lov att kliva ut några steg för att inte säga mer. Det var även fem andra ekipage i ridhuset.

För det första: Vi har väl samma rätt att utnyttja ridhuset när det är bättre underlag samt blev våran tur att vara där som vilket annat ekipage som helst?

För det andra: Men ska du verkligen skylla sämre ridning på att vår häst frustar? Din unge har tamejtusan redan ridit en lagklass och gått med vinst, ska du inte vara glad åt det och kanske förstå att nerver samt orken kanske är på lite lägre nivå efter det?

För det tredje: Det är LB:1 på lokal tävling, ska du inte vara glad att din häst utsätts för lite påfrestningar så den klarar sig bättre i framtiden?! Vi har också störningsmoment under tävlingen, men vi vill ju se till att hästen får vänja sig med det så vi fortfarande kan göra bra prestationer!

Ryttaren är själv ansvarig för sina prestationer tycker jag. Att hålla på såhär är ju bara sorgligt/larvigt/patetiskt. Det tycker faktiskt jag. Den dagen jag sitter och anklagar de andra på framridningen för att min ridning är dålig skulle jag fundera om det verkligen är det här jag vill göra.

Hello

Igår var jag för förbannad och besviken för att blogga, men återkommer idag. Orsaken var att jag och en till tjej på jobbet stod på turordning till en större tjänst (trodde vi), men min chef gav en av dom som jobbar extra den tjänsten. Kändes otroligt konstigt att en extra fick gå förbi dom som jobbar fast, men nu går det inte att ändra på, men kändes otroligt klumpigt och alla har varit lika brydda som jag. Iomed det kan jag inte längre ta lån till häst, och tyvärr hade jag redan börjat drömma om det. 

Man ska aldrig ta något för givet alltså...

Men idag mår jag bättre. Mitt liv i övrigt är ruggigt bra; jag har min fina familj, min pojkvän och jag får bara ett bättre och bättre förhållande iomed att vi bor tillsammans och jag har inga grejer som stressar eller oroar mig. Nu får jag bara hålla tummarna att det dyker upp en till tjänst så man når sin dröm i framtiden. Tills dess tänker jag bara leva på, försöka få rida nån storhäst lite och hålla igång ridningen helt och hållet.


Lyfter fram

Ville lyfta fram ett inlägg angående ridtravare. Jag anser ju också att det ofta är travhästägarna som skapar fördomarna mot sina hästar, men det är skitsvårt att sätta ord på hur man menar, utan att låta som att en fd travare inte är lika mycket värd som ett icke-travare. Men jag tycker att Josefine (minfux.blogg.se) lyckas, även om hon skrivit lite tokigt hihi!

Här är inlägget http://minfux.blogg.se/2011/september/jag-blir-tokig.html

"Jag blir verkligen helt galen av att gång på gång läsa i olika bloggar, gästböcker och allt vad det kan tänkas vara att "TRAVARE oxå kan". Snälla? Alla hästar kan, med rätt förutsättningar. MEN, alla kan inte gå till höga klasser, däribland MÅNGA travare. Vet ni varför? För de har inte RÄTT förutsättningar.

Det spelar ingen roll hur många ggr ni drar upp dessa 2-3 travare som faktist kommit LÅNGT och tävlat på HÖG nivå, för det är alltså TRE STYCKEN (!!!!) vi pratar om här. Vet ni hur många travare som används inom ridning? Det är en hel del. Att skriva att travare minsann kan gå långt, och hänvisa till TRE ekipage funkar inte riktigt.. Förstår ni inte det själva? Alla hästar kan med rätt förutsättningar, och JUST DESSA TRE hade/har rätt förutsättningar. Och det har INGENTING med rasen att göra. Och det säger INGENTING om hur övriga individer av samma ras skulle klara sig.

Hittils har jag bara sett FÅTALET travare som faktist har en bra exteriör, som har en bra trav och en 3taktig galopp samt rätt vinklar till att klara av svårare rörelser och samlingar på rätt sätt. Dessa kan jag räkna på EN hand. Och då har jag stött på MASSVIS av travare, verkligen massvis. Ridit 20-30st, läser dagligen bloggar om ridtravare, ett stort antal. EN enda av dessa har de förutsättningar som krävs, till tävling på HÖG nivå.

Sluta upp med detta stora
behov av att hävda er och eran häst, att er häst minsann kan fast det är en travare och bla bla bla. Det är NI som skapar fördomarna!! Inte "halvblodsfolket". Utan ridtravarägarna själva, och ENDAST dom! Vadan detta behov av bekräftelse? Är ni missnöjda med erat val av häst?? Varför köpte ni en travare då? Om ni gång på gång måste hävda er och säga att travare oxå kan? Det är väl en självklarhet att en häst som har förutsättningar kan.. Eller? 

Varje gång jag läser
"travare kan minsann oxå", "travare kan oxå gå i form", "travare kan oxå hoppa", så undrar jag.. VEM HAR SAGT ATT DOM INTE KAN??? En älg kan hoppa. Alla hästar kan gå i en form. Alla hästar kan bli trevliga individer på hobbynivå. MEN ALLA HÄSTAR KAN INTE KOMMA LÅNGT! Och en stor del som INTE kan det är TRAVARE. Det kallas att vara realistisk, inte fördomsfull. Kom ner på jorden."


En dag som alla andra

Nu är det dags att sätta igång för dagen. Ska åka och ta ut lite pengar (det kostar ju att ha en halv häst också haha) och sen lite ärenden innan det blir stallet för resten av dagen och kvällen. Måste börja med att fixa till mig lite, ser ut som "hej-kom-och-hjälp-mig" ärligt talat.

Önskar denna dag kan gå ganska snabbt! *Håller tummarna*

Idag saknar jag också. Det gör jag i-o-försig varje dag. Men extra idag bara. Känns bra att få bekräftat att man gjort rätt. Men det gör det inte lättare.En av de många lyckliga dagarna med dig


SällskapIdag tog vi sällskap med Veronica och Angola T. Angola är en treåring efter Corland, hon har vuxit upp (mentalt och kroppsmässigt) under sommaren och var väldigt duktig under hela ridturen. När vi travade över lite pinnar passade Angola på att visa sin teknik och hoppade över dom, med en förvånad matte på ryggen tror jag! Det var lite roligt tycker jag. Kul med sällskap när man rider för en gångs skull.

Fem grejer

5 grejer jag tycker är superroliga med stallet:

- Pyssla med hästarna

- Fika!

- Hålla på med utrustning: rengöra, smörja, matcha, köpa...

- Umgänget!

- Bygga/städa/organisera Kunde nog skriva ganska mycket denna omgång men fick hålla mig kort. Vad tycker du är roligt i stallet, håller du med mig på mina punkter?

Ridväst

Behålla eller inte? Dålig bild..

Jag har köpt en glansig väst jag tänkte ha och rida och träna i under hösten. Ska jag behålla eller inte? Den är svart. Gahh vad svårt. Min och mammas bil blev stulen under natten och där låg min röda träningsjacka samt min marinblå dunväst, plus allt annat man har i bilen! Så jäkla förbannad man blir, att folk tar något som en annan har jobbat ihop pengar för!

trala la la la...

Drömmer... om att hitta en ny häst. För mig är det tränings- och tävlingskompis som sökes, men det ska även avjnutas mysiga barbackaturer i skogen bara för att ridning och hästar är det bästa jag vet, det som ger mig mest avslappning och frihet, det som hjälper mig att finna mig själv. Om det blir en treåring eller äldre vet jag inte, har ögonen öppna.

Bloggutlottning

Jag är med och tävlar om en inredningsbok hos Me and Alice!
Är en utlottning, var gärna med du också!

Bloggen är helt underbar och hon som skriver bor i samma trakter som jag har stallet i, märkte det när hon fotat några utomhusbilder och jag kände igen mig, ganska roligt faktiskt! Men klicka på länken om du också vill vara med, du kommer direkt till tävlingen. Lycka till! 


Kan behöva hjälp och tips att inreda vår nya lägenhet som vi numera bor i! :)

Tävling och krångel

Igår höll jag och Cissi från klubben i årets KM i dressyr! Det gick faktiskt förvånansvärt bra, vi hade väldigt duktiga funktionärer och det bjöds på otroligt fina rundor med fin ridning tycker jag, inga ryck, bank eller svordomar hehe. 

En sak jag kan fundera över är hur folk tänker angående klubbtävlingar. Tydligen när det är klubbtävlingar gäller inga regler angående anmälningar, avgifter och strykningsinformation. Vi tillät flera personer efteranmäla trots att det stod i propositionen att vi ej tog emot dem. Och sen går flera av dom och stryker sig kvällen innan, 2 dyker inte ens upp och går inte att få tag på.
Vi har ju fortfarande lagt ner gratis jobb på detta, de andra seriösa tävlande får vänta pga strykningarna (fasta starttider) och vi har fortfarande en domare att betala! Som förövrigt kostar 1000kr vilket är mycket pengar och vi tar billiga startavgifter. (50kr)

Vi pratade med domaren om detta som tyckte vi skulle stå på oss, på en lokal tävling får man inte stryka sig hursomhelst och slippa betala. Hon tyckte absolut de skulle betala för alla anmälningar är bindande, en klubbtävling är lika seriös som en lokal bara att den går på den lägsta nivån. 

Men nog om det, det var mycket fina ritter och jag njöt av att sitta bredvid för en gångs skull!


Vacker


Ponnyskruttan är så vacker!!

RSS 2.0