Roadtrips!

Idag har jag provridit häst nr 2. Har skickat filmerna från bägge hästarna till min hopptränare, men vill som sagt inte skriva så mycket här om det. Skulle vara kul att dela med mig men känns inte kul gentemot ägarna och så, sen vill jag inte att okänt folk ska skriva kommentarer och kanske "omedvetet" styra mitt tycke mot nån häst osv. Jaja, ni fattar. :)Sett världscuphoppningen?

Såg ni Michael Whitakers häst Viking? Den gick i korsgalopp större delen av banan, men så kvick och snabb över hindrena ändå! :) Roger Yves Bost då? FY vilken ful ritt, stackars stackars häst, såg hemskt ut.

* * *

Idag provred jag en häst. Men jag tänkte vänta med att berätta något förrän jag antingen har köpt en häst eller tills jag slutar leta. För det känns lite så, att det inte finns så många intressanta ute och jag kan inte köpa häst bara för att jag letar just nu, då får det vänta.


Första skithästen jag ägt :)

S O M M A R F O T O

Nej man längtar inte alls tillbaka till dagarna jag badade ponnyn i sjön eller jobbade med storfian i en hage full av blommor och solen värmde... Jag och IB i stallet räknade ut att idag blev det mörkt kvart i sex, imorgon när vi har ställt tillbaka klockan blir det alltså mörkt kvart i fem. Kvart i fem, i oktober!
Det är väl tur att man glömmer bort hur det är varje vinter, annars skulle det väl inte bo så mycket folk kvar här i Sverige. ;)

Men underlaget just nu är ju helt underbart, 8-10 grader är toppen att rida i tycker jag. En täckjacka så klarar man sig. Men självklart så längtar man tills nästa sommar redan, det är ju moroten för att komma igenom vintern, det och att träna hästarna! :)Ge mig energi

Nu ska jag klä på mig och fara till stallet en sväng. Har inte sovit bra idag, och har haft en riktigt usel morgon så jag hoppas på att hitta lite styrka hos hästarna. Det gör man väl alltid, eller hur?Hoppträning

Igår hopptränade vi. Agnes hoppade bra, vi red roliga övningar och hon var pigg. Vill inte skriva ingående som sagt pga annonsering medmera. Men när jag red fram så var det så roligt, kände mig som värsta hoppryttaren! Haha alltså mer än vanligt. Vi brukar rida fram med bommar, nån halt, skrittövergång, galoppfattning m.m. hela tiden för att de ska bli kvicka. Agnes svarade jättefint på markbommarna, tog för sig och jobbade med cavalettin. Hon gjorde även otroligt mycket fina galoppfattningar, alltså jag bara flyttar höften och det är så roligt, fin i munnen är hon också.Siktet framåt

Man måste blicka framåt också, inte bara minnas. Även om det är mysigt att titta tillbaka och må lite bra i hjärtat av det. <3
Måste säga att det inte finns så många hästar av intresse därute, men antagligen gömmer sig många hos uppfödare som inte lika aktivt annonserar utan kanske blir kontaktade själva, så jag undrar om ni vet några bra svenska uppfödare med halvblodshästar som man kan kika hos?Fortsätter minnas...Kommer ihåg denna dagen, måste ha varit en av de lyckligaste med Tia! 
När hon vågade slappna av och fick upp ryggen lite så kunde hon vara
såhär trevlig.. Nu skulle jag nog inte välja en ny häst med samma nerver,
även om det är kul att känna att man har provat på lite olika!

Typiskt

Vilken djungel det är... Att leta häst alltså. Malin gör allt för att hålla mig så kritiserande som möjligt, och jag försöker. Har ringt på några, en av hästarna jag ringde på hade en eventuell patellaupphakning, inget som ens nämndes i annonsen? Hehe så kan det ju vara... :P

Tänk om du var sisådär 165cm Agnes, då hade du väl stannat hos oss? :)

Saknad häst

Hej!
Jag har idag pratat lite med Tias nya ägare, de älskar varandra och jag fick lite spännande nyheter som gjorde mig riktigt glad. Ska i varjefall snart ner och hälsa på, och det blir nog ett besök till innan jul om allt går som jag vill. :)P U N K T E R

Det jag letar efter i nästa häst är:

* Korrekt kroppstyp
Relativt kort rygg, hoppmodell men ändå lite maffig

* Coolt psyke
En häst som tar allt med lite ro, gärna dock nyfiken och vaken

* Bra galopp
Jag vill ha en bra galopp, som tar för sig lite och är lite kvick

* Snäll
En trevlig häst att hantera, som vill vara till lags

Självklart frisk också, svenskuppfödd och med en bra stam. Jag kommer antagligen köpa en 3åring så man har ju inte så mycket annat att gå på än stam och dåvarande uppförande. Antagligen kommer jag köpa en valack, men det är inget som är bestämt.Yes!

När jag kommer hem ska uppdateringen bli bättre, jag har nämligen fått goda nyheter idag!! :) Vågar nån gissa vad?

* * * 
Update! Fått tjänsten jag ville ha på jobbet! :D


Orsaken till att uppdateringen suger

...Jag är nervös. Berättar mer en annan dag. :)

K O L S V A R T

Igår skulle jag rida efter jobbet. När jag klev ut från min butik fem minuter över sex fick jag smått panik. Det var ju redan natt ute? Visst, lite mörkare himmel hade jag förväntat mig men det var ju natthimmel typ. Det går verkligen fort när det är dags för vinter, eller hur?

Iaf så jag till stallet strax efter sju, och då har Agnes stått utan täcke så hon är dyngsur. Drog av vattnet och borstade med piggborsten, men ville inte sadla. Så på med alla reflexer vi hade framme så fick jag rida barbacka ut, jag höll mig först efter vägarna men sen in i skogen. Jag ljuger inte när jag säger att jag fick lov att blunda hårt sen öppna ögonen för att se om jag verkligen hade dom öppna eller inte, såg ingenting i skogen! Men det blev en tur ut efter några vägar och vid landningsbanan. Men otäckt! Det är egentligen enda orsaken till att snön får komma nu.

Söndagskväll

Avslutade denna helg med att rida storhäst igen. Blev ett pass med fokus på följsamhet och att få igång kroppen på henne helt och hållet. Skrittade fram länge, travade bara såpass att jag fick henne stadig i formen sedan gick jag över till galopp och red tempoväxlingar runt spåret. Varierade mellan att stå och sitta och att hon skulle svara för skänkeln mer än vikten, då hon gärna är lite långsam så rider jag mycket med sitsen och det är såklart bra, men hon måste fram för skänkeln först då jag ska kunna rida i lätt sits och hon ska svara lika bra då.

Efter en skrittpaus så tog jag galopp igen, och rullade över en sockerbit på volt, sedan tränade jag på att byta galopp över sockerbiten. Hon var följsam och vaken, lutade jag mig lite åt det andra hållet förstod hon var vi skulle o.s.v. Kände på henne genom att låta henne rulla på lite låg och inte göra så stort väsen av hindret, och sedan kortade jag upp henne, satt mer energi i sprången och tog upp huvudet på henne, gjorde henne mer taggad så att säga. Var kul att känna att hon kunde variera sig så pass som hon kunde, med tanke på att hon inte är så mycket hopptränad på sistone. Tänkte att jag skulle rida lite linjer nästa gång.

Hon är iaf helgo att rida! Lite sådär blandat mellan seg och pigg, jag gillar.Vi ångade rätt rejält efteråt, hon har knappt nån päls alls men var svettig så det var små frostbitar på hela baken hehe!

Fråga och svar

Micaela Berglund om Igår:
Sjukt snygg väst! Vart har du hittat läckerbiten? :O


Tack Micaela! Har fått flera kommentarer om min väst på facebook och IRL också faktiskt! Jag måste faktiskt skratta lite, västen ser ut som den kommer från HV eller Pikeur's senaste kollektioner, men den kommer från mitt jobb på Kupolen, närmare bestämt New Yorker! 

När den kom till butiken tänkte jag: den måste jag ha! Men den är bara snygg i stall-sammanhang, till vardagslivet skulle jag nog aldrig använda den om jag inte behövde och allt annat var i tvätten typ.På topp!

Gjorde en skitbra hoppträning igår, satan vad den satt fint!!Igår

Igår red jag alltså storhästen för tredje gången, första gången själv. Hon var väldigt seg, fick rida tempoväxlingar och övergångar och svarade hon inte för mitt lilla tryck så fick man banka på rejält en gång. Hon gick över i galopp några gånger, bara positivt för då tar hon mina hjälper åtminstone.

Galopperade sedan igång henne i ett friskt tempo och varierade steglängden längs fyrkantsspåret. Efter uppvärmningen var hon mycket mer framme för skänkeln. Jobbade bara på att få en bra takt och få henne att gå avslappnat i steget, hon kan bli lite kort i steget och jag vill att hon travar genom hela kroppen istället. Red på åttvolter och red tempoväxlingar samt övergångar, galoppjobbet blev ganska långt också med volter, tempoväxlingar m.m. Hon har sån härlig galopp så man måste få njuta lite också!

Formen är stadig men inte under övergångarna så det var jag supernoga med, att hon inte får gå ur form för att jag byter gångart. Hon är så arbetsam och välvillig! Det är jättetrevligt att rida henne, men skitjobbigt på samma gång, jag blir helt slut! Men det är bra med genomkörare för både henne och mig.Update

Har ridit storhästen en gång till, vi hoppade denna gången. Kan gott och kort säga att hon är väldigt "lätt" att hoppa, söker hinder och taxerar själv, DOCK hoppar hon med så mycket rygg att man hela tiden måste tänka på sin sätesposition för annars kan man bli hoppad ur sadeln. Lite rusig efter hindren också men hon blir mest bara pigg känns det som. Jag känner att jag är sugen att jobba vidare med henne!

Kanske kan ordna nån bild sen så ni kan sätta ett hästansikte på hur hon ser ut. Agnes går det riktigt bra med, men jag väljer att inte skriva något om pass, träningar och tävlingar här då hon är ute på annons, och vi vill att all information om henne ska komma från oss direkt. Ni fattar va?

Delar däremot med mig av en bild från förra dressyrpasset hemma, lite ambitiös va??! Agnes har ju alltid varit otroligt flyttbar, tycker denna bild är lite läcker.H Ö S T


Hästar i mitt hjärta ♞ ♡

Har ni haft den där känslan nån gång, att allting kommer att lösa sig?
Allt du oroar dig över eller känner är lite jobbigt, kommer ordna sig i slutändan?En ryttare utan häst är bara en människa,
men en häst utan en ryttare är alltid en häst.

godmorgon ♞

Igår red jag faktiskt en sväng på storhäst!
En i klubben som tipsade om en tjej som har ett halvblod, men tjejen är gravid och skulle behöva ridhjälp 1-2 ggr i veckan under vintern, så jag var dit och hälsade på igår. Hästen var väldigt fin och trevlig att rida, lyssnade väl på sitsen och hade fint fast bekvämt steg. Jag ska nog dit en gång till och rida innan jag bestämmer mig, men absolut en häst jag skulle kunna få ut någon bra ridning av.

Till något annat: Är det någon av er läsare som jobbat utomlands med hästar eller känner folk som har gjort det?
Var nånstans isåfall och vad har ni för erfarenheter?RSS 2.0