Kolla över erat hö!

I det konstiga vintervädret (25 november och 6 plusgrader ute) som skiftar mellan varmt och kallt, fryser på och värms upp igen så blir höet väldigt dåligt, och lätt mögligt. Bakterierna som hästarna får i sig är för hårda för tarmfloran och hästarna blir magsjuka, får kolik och många avlivas. När jag hörde om det igår ville jag inte skriva om det för det kändes osäkert, men nu kom det på första sidan i våran tidning.

Bilen som kör kadaver hann inte ens lämna den senaste kroppen innan det ringde om nya. Så hemskt! Så kolla igenom höet noga innan ni utfodrar hästarna, det har varit alldeles för mycket dödsfall senaste tiden. Norra Sverige var värst drabbat, är väl här det är mest skillnad på varmt och kallt.

Se upp hörrni! :)

Samlar dom på hög...

Ja idag red vi ännu en superbra hoppträning, känns som vi håvar in dom en efter en just nu! :)
Idag fokuserade vi igen på att ha yttersidan med sig, och vi fick hoppa lite raka linjer, göra halt efter en serie medmera samt mycket övergångar. Tur vi har tränat så hårt på det, inga problem med lilla ponnypållan!

Sen fick vi rida på ganska mycket höga hinder idag, i kombination och serier med studs t ex. Det var så kul! Red på breda oxrar på 110 och Agnes hoppade mig ur sadeln idag igen! Var ovanför hennes rygg i språnget, tappade stigbygeln och med lite tur så höll jag mig kvar! Ända sen vi kom över den den där osäkerheten med att hon lägger in ett extra språng och istället tar för sig så har ryggen kommit med, vi får bara rena språng, Anna tyckte hon hade många kvalitetssprång idag, och bra framåtbjudning. 

I kombinationen som låg på 1 meter bara sög hon tag i första räcket och fick så fina språng på oxern efter, jag blir så glad av att sitta ovanpå när hon är i såhär bra form! Den 3:e är det som sagt sista tävlingen, sen kommer vi ställa av henne ca 3 veckor för vintervila. Förtjänar hon efter en sån här bra senhöst.

Orsaken till att vi inte kan filma är för att vi har med oss Malins bebis på träningarna för hans pappa hinner inte hem från jobbet, och han är ganska krävande och gnällig när han får lov att sitta still hela tiden. :) Men förhoppningsvis ska vi kunna få film från nästa gång, vill verkligen visa upp henne!