The end

Jag är så sjukt ridsugen! Året 2011 har bjudit på mycket bra och även väldigt mycket jobbigt, både med hästarna och privata familjesaker. Sålde en häst vilket gjorde att hästintresset nästan sjönk till minus, tack vare Malin och Agnes hittade man tillbaka på rätt spår på hösten och gjorde en behövlig comeback! Nu har man varit på botten, och nu siktar vi på toppen! Känner mig sjukt laddad och jag har gjort några "löften" till året 2012.

- Spendera mer kvalitetstid med hästarna och i stallet

- Lägga ner mer tid på planering och utvärdering av träning och tävling

- Göra kortsiktiga och långsiktiga mål, med häst och även bara för mig som ryttare

- Fortsätta leta storhäst

- Typ sluta blogga. Tar så mycket tid att skriva inlägg m.m. och hålla den väluppdaterad, men har fått en ny kamera i julklapp så lite filmer och bilder kommer jag lägga upp, men kommer inte dela med mig så mycket av det vardagliga jämt. Har inte tiden över till det tyvärr...

Så God jul och Gott nytt år!
Om en vecka räknar jag med att rida igång Agnes! :D Med säkerhetsväst och helst med sällskap också, haha! Ta hand om er!

Stora kramar från ElinRidsugen!

Åh ridsugen! 2,5 dm snö har fallit och det är helt underbart ridväder! Nu längtar jag tills man kan ut och galoppera över åkrarna och fälten. När jag va i stallet i lördags stod Agnes och pussade mig jättemycket, jag tror hon vill att jag ska rida lite, men hon får faktiskt vila nu. Hon är för go den där ponnyn! LussenattVille önska er en trevlig Lucia!

Agnes har vintervila nu, vi kör väl igång efter jul igen, hon får med andra ord bara vila några få veckor, då tappar hon ingen kondition men hon har gått så bra i vinter att hon behöver vila huvudet lite tror vi.

Jag har hur mycket som helst på jobbet, hinner knappt tänka på hästar överhuvudtaget. Vill bara rida Agnes de dagar jag har sen är det bara jobb. Julhandel ni vet.. Hoppas det lugnar ner sig till våren. Men nu blir det lite paus från det över jul, så kör vi som sagt om några veckor igen!

Fråga

Fick en fråga: hjälm?
Ang inlägget under när jag sitter på Agnes på stallplanen. Brukade alltid skriva under varför jag inte har hjälm på den här bilden när jag publicerade den på min gamla blogg men den här bloggen har ju varken bloglovin/bloggtoppen eller någon som helst reklam ute om att den finns mer än någon enstaka kommentar jag skriver, så därför tänkte jag att de inte behövdes någon förklaring då jag jämt skrev den förut så alla som läser visste. Men kul med ny läsare!

Självklart rider jag alltid med hjälm annars, denna gång var det meningen att vi bara skulle fota från marken men hoppade upp snabbt för bildens skull, hade 2 till (mamma & stallkamrat) på plats. Rekommenderar ingen att rida utan hjälp, riskerade ögonblicket för fotot denna gång.


Snötur

Igår var jag och Agnes ute på en barbackatur i snön. Det snöade för fullt men fortfarande hårt under, det har liksom inte hunnit bli någon packad, mjuk snö än. Men hon var väldigt trevlig att rida, försökte jobba i skritten mycket för det blir inte så mycket skrittjobb på träningarna då man mest rider i trav och galopp. Hon har så härlig framåtbjudning ute också så man passar på. Film Julhoppet 2011Hoppas ni gillar min tomtenisse-hatt. Agnes hade rött glitter i svansen och manen men det syns inte för kvalitén sänks så mycket när jag gör film.

Julhoppning 3/12

Idag gjorde vi årets sista tävling, och som jag sa tidigare så siktade jag på att göra årets bästa runda. När jag vaknade imorse och åt frukost tänkte jag på det som Lotta (Schultz) sagt på träningarna för henne, man måste sikta högt för att komma högt, och siktar man högt har man större chans att tillslut hamna "högre" än om man sätter låga mål. Så imorse tänkte jag, varför inte gå in med siktet att vinna?

Vi har ju faktiskt bara hoppat 80 och några 90 i år, ingen felfri 90 hittills, ett pet har det blivit på 90 men jag valde att starta i 90 ändå, känns som 80 är för lågt för oss när tävlingen var på allas egna tränings- och tävlingsstatus. Hon var tokpigg och lite överallt när vi lastade ur, men när man hoppar upp så blir de där temperamentet perfekt att rida i. Hon blir ju lite sprättig men hon är så fint framme för skänkeln, och lägger energin på att vara lydig. Eller ja, vi har ju tränat henne till att vara så haha! :)

Hoppade fram, hade bra tryck i galoppen och ur svängarna så kom bra hela tiden. Grunden gick jättebra, hade bra tempo och fick några kvalitetssprång, och i omhoppningen satsade jag lite men försökte ändå hålla det snyggt, inge "B-ponnyridning" men ändå ökat tempo. På näst sista fick vi ett missförstånd då jag ville hålla in ett till språng, men då hoppade Agnes av och jag hamnade på efterkälken och vi fick med oss en bom för att språnget blev så långt när hon hoppade av tidigt, så jag tog ner tempot och safe:ade på sista. Tappade stigbygeln efter näst sista så red utan och då gled jag runt i sadeln, tur jag precis ridit över mållinjen!

Våra fyra fel i omhoppningen tog oss till 4:e placering, var så himla kul att få kvitto i handen på våran träning senaste tiden! Laddar för ny säsong nu, med underbara Agnes. :) Tänkte lägga upp en film tror jag, om det vore kul?

RSS 2.0