"WOW"

Idag har jag haft träning för ett glatt ponnygäng. Är 3 nya som har slutit sig till gruppen, en till är på väg också så elevskaran ökar sig, väldigt kul! Jag är som sagt bara lite, lite utbildad som ledare och absolut inte utbildad inom ridläran, men erfarenhet och känslan att få andra (läs: barnen) att förstå vad jag menar kommer jag nog en bit med.

Satt även idag upp på en av elevernas ponny, en häst jag sett på lite hopptävlingar. Hon går med huvudet rakt upp, har ridits på lite starka bett men har bett dom rida på tredelat. Hon funkar kanon på det, satt upp och egentligen behöver man bara anpassa stödet och nivån till henne så går hon ganska bra, han som rider fick flera "wow"-upplevelser idag vad jag förstod.


Något jag själv får "wow"-upplevelser av är hur stark jag blivit i ridningen av att nästan enbart rida unghästar. På dem får man "överdriva" hjälperna ganska mycket, de är inte befästa i alla kommandon än så man får alltid göra det exakt och perfekt, och när jag sedan sitter upp på hästar som är någorlunda utbildade/vuxna så svarar de alltid för mina små hjälper, som förra veckan då jag kunde rida galopp - uppställd halt - galopp på E's ponny bara genom att sitta tillbaka han med sitsen och vrida höften, då kan man verkligen kalla det ridglädje!

Det är såna gånger det känns roligt att jag får rida så mycket unghästar, det kan ju kännas som man är sämst i världen på dem ibland i-och-med att man får "fulrida" och alltid underlätta och sänka till deras krav, men när man sen sitter upp på en "bra" häst så kommer man till finridning på en gång och kan verkligen "leka" för man är så stark i sin sits! Skitkul faktiskt!Denna dam lärde mig mycket, med Malins tränarhjälp!


Fem grejer

5 grejer jag tycker är skittråkiga med stallet:

- Allt som har att göra med hö (förutom doften)

- När man efter en ridtur i spöregn fortfarande måste spendera åtminstone en halvtimme till där...

- Dra spånbalen genom stallgången och det går hål på den...

- Efter en rejäl städning tar det ca 1 dag innan spindelväven och dammet är tillbaka

- Kratta stallplanen


Presentation

Jag som driver denna blogg heter då Elin. Jag är en ryttare som tränar både hoppning och dressyr, men framförallt satsar jag i hoppningen. Jag försöker alltid förbättra mig själv och utvecklas, hitta metoderna till framgång utan genvägar och "quick-fix". Jag försöker att alltid se till mig själv när det går tokigt eller fel, då bristerna som ryttare för mig nästan alltid ligger bakom. Har ridit sedan jag var åtta år, men det är dom senaste fyra åren jag har utvecklats som mest, och gått från att bara rida medryttarhäst till att satsa på träning och tävling med egen häst och foderhäst, vilket jag har fått chansen att göra med min vän Malin. Tillsammans har vi tränat och tävlat ungponnyer (2 hittills) för att göra dem mer rutinerade för att de sedan ska få gå vidare till en ung ryttare som vill tävla. Vi siktar på att få välridna och duktiga hästar inom både dressyr och hoppning, men mer om det i bloggen.Jag själv är 21 år, bor med min pojkvän, gillar att sjunga, shoppa, festa som vilken annan tjugoåring som helst. Jobbar i klädesbutik, New Yorker för att vara exakt där det alltid är full fart och stressigt, men det är kul också såklart. 

Denna bloggen kommer att visa mycket tankar inom ridsport, jag är full av åsikter. Den kommer visa delar av min träning och tävling med hästarna, samt lite annat knäppt som jag tycker är kul. Hoppas du hittar något kul att läsa om! 

/Elin